Rejser til Sverige

Rejser til Sverige

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Sverige er et stort og varieret land. Det store land strækker sig langt geografisk såvel som kulturelt. Det begynder i Lund og fortsætter videre op i gennem den flotte gamle bydel i Stockholm for at ende i den svenske ødemark, det vide Lapland. Sverige rummer meget, og mere end man umiddelbart skulle tro.
Bedøm rejsemål
4,6
(95 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Sverige

Rejs til Sverige - Vores skønne naboland

Om Sverige
Områder

Velkommen til Sverige!

En ferie i Sverige byder på masser af naturoplevelser. Langs floder, i skove og selv tæt på større byer, er man aldrig langt fra den friske luft og naturens smukke landskaber. Man er kort sagt omringet af den rå og smukke natur, hvor end man befinder sig.

På en ferie til den nordlige del af Sverige, kommer du til at opleve den vilde natur, der indbyder til vandreoplevelser. Her støder man på skummende floder, store bjerge, dybe dale og enorme åbne vidder i det svenske

Lapland, hvor også elge, bjørne og ulve lever vildt. Det er bl.a. også her du kan opleve det berømte nordlys, hvis du har heldet med dig.

Rejser du til den sydlige del af Sverige finder du de største naturoplevelser nær vandet. Sverige har en fantastisk kyststrækning, der indbyder til en forfriskende dukkert om sommeren, medmindre man, som nogle af svenskerne, godt kan lide det ”kolde gys” om vinteren. Derudover byder Sydsverige på flotte landskaber og frodige skove med gode muligheder for at plukke svampe eller blot gå på opdagelse.

I øst finder man ud for hovedstaden Stockholm mere end 24.000 småøer, også kaldet Skærgården, der alle indbyder til oplevelser. Her er det oplagt at sejle rundt og nyde havet og den friske luft.

Læg til på de mange øer, hvor der er masser af overnatningsmuligheder og mulighed for at møde de svenske øboere og deres åbne sind.

Vælger du en ferie i det vestlige Sverige, kommer du til et område, der er berømt for delikate skaldyr bestående af østers, hummer og rejer. Her kan man besøge de mange fiskerbyer, hvor fiskekuttere hver morgen lægger til kaj med den friske fangst. Du kan også tage på ”skaldyrssafari” og spise fangsten ombord. Sidst men ikke mindst byder det vestlige Sverige også på landets første marinepark kaldet Kosterhavets Nationalpark. Her kan du opleve en unik kystlinje og smukke strande samt Sveriges eneste  koralrev.

Rejs til Sveriges storbyer
Er du mere til storbyens kulturelle oplevelser og mange indkøbsmuligheder, er der også rigeligt at vælge imellem. Især Sveriges tre største byer; Stockholm, Göteborg og Malmö byder på masser af oplevelser til alle budgetter. En rejse til disse byer er ofte en stor oplevelse.

Nordens hovedstad
Stockholm er Sveriges hovedstad og også landets største by. Byen er det tætteste, du kommer på en større metropol og her du vil hurtigt kunne finde de store internationale butikskæder og restauranter. Derudover lokker byen med overnatningsmuligheder for alle pengepunge og man skal ikke snyde sig selv for at smage på maden på de mange gode restauranter, hvor især den nordiske gastronomi har fået international opmærksomhed. Byen har også et rigt udvalg af barer og natklubber. Er du til interessante kulturoplevelser, er Stockholm i særklasse. Her finder du byens smukke kongelige opera samt en spirende kunstscene med mange små gallerier og museer.

Charmerende byliv
Malmö og Göteborg minder om Stockholm, men i en mindre skala. Göteborg er en større havneby og med sin store fiskeindustri kan man selvfølgelig smage på de mange lækre skaldyr rundt omkring i byen. Derudover byder byen også på gode indkøbsmuligheder, hvor især svensk design og mode fylder i gadebilledet.

Malmö er med sin charmerende størrelse oplagt at spadsere rundt i for at få det bedste indtryk af byen. Her kan man gå rundt mellem byens mange torve omringet af butikker og charmerende cafeer og restauranter. I Malmö bor der mange forskellige nationaliteter og det kan ses og smages på udvalget af mad. Foruden de mange butikker i centrum af byen kan du også opleve et af Nordens største shoppingcentre, kaldet ”Emporia”, lidt uden for Malmö, hvor mere end 200 butikker kan gøre selv den største shopper træt.

Fantastiske skioplevelser på ferie i Sverige
Er du til en aktiv ferie på ski eller snowboard, har Sverige masser af muligheder at vælge imellem.

De mest kendte skisportsområder er Äre, Isaberg og Sälen, der alle byder på unikke oplevelser og udfordringer på alle niveauer:

Äre bliver også kaldet Nordens alper på grund af de mange udfordrende pister og store langrendsområder. Der er selvfølgelig også masser af pister til de mindre øvede løbere.

Isaberg er især kendt for sine fremragende pister til begyndere og let øvede skiløbere, men selv erfarne skientusiaster vil også kunne finde udfordringer på den sorte og de røde pister.

Sälen er Nordeuropas største alpinområde og byder på skioplevelser for alle, lige fra nybegynderen til dig, der vil finpudse teknikken på de sorte løjper eller pukkelpisten.

Branäs

Branäs - beskrivelse kommer snart.

Funäsdalen

Hele vinteren er der natursne i store mængder i Funäsdalen, som har flere alpincentre og verdens længste net af præparerede turskiløjper!

Hundfjället

Familiens skisportssted med trygge og nemme alpinbakker - og mange børneaktiviteter.

Högfjället

Klassisk vinterferie på Sälens højfjeld - med sneglitrende landskab, naturoplevelser og piste til ethvert temperament.

Idre Fjäll

Idre Fjäll er ikke alene et af Sveriges største skisportssteder - det er også et af de mest børnevenlige. Der er skiløb for hele familien!

Isaberg

Isaberg i Småland - også et godt sted til en Mini-Skiferie med oplevelser for hele familien.

Kläppen

Kläppen på Sälen har flotte piste, ny snowpark, afvekslende turskiløb for enhver smag.

Lindvallen

Snögubbens Rige - det populære børneområde - har alt det, der er sjovt på ski. For de større er der 56 suveræne pister...

Orsa

Orsa - beskrivelse kommer snart.

Orsa Grönklit

Orsa Grönklitt er et børnevenligt skisportssted med afvekslende alpinbakker og turskiløjper i flot vildmarksnatur

Stöten

Stöten ligger i Sverige og er en del af Nordens største skiområde Sälen. Forestil dig kombinationen af et fortrinligt alpint skiterræn og et dejligt miljø, læg dertil et stort udbud af andre aktiviteter og få det hele til uhørt lav pris - så har I Stöten. Alle vil sig godt tilrette i det varierede skiområde og snart opdage, at Stöten har en masse at byde på både dag og aften. Glæd jer til ægte skiglæde i Sälens bedste skiområde

Säfsen

Her venter sneen og eventyret. Aktiviteter og oplevelser, for hele familien.

Sälen

6 skicentre, aktiviteter for enhver smag, ferieboliger i alle størrelser og prisgrupper og spisesteder for enhver smag og pengepung samt et afvekslende nateliv.

Tandådalen

På Tandådalen er det afvekslende skiløb lidt vildere og oplevelserne får hjertet til at slå lidt hurtigere!

Ulricehamn

En sydsvensk ski-by med oplevelser for hele familien.

Åre

Åre er et skisportssted i verdensklasse og nok det område i Norden, der ligner Alperne mest, når det gælder skiløb, afterski og natteliv. Skiområdet består af flere forskellige byer med hver sin personlighed. Tilsammen udgør de ét stort skiområde med et fantastisk udbud af aktiviteter for hele familien.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.