Rejser til Sri Lanka

Rejser til Sri Lanka

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Sri Lanka ligger kun 50 kilometer fra Indien formet som en tåre, der på et kort ser ud til at falde fra det indiske kontinent. Landets sydlige del byder på smukke, bakkede landskaber med skønne strande ved kysten. Den nordlige del af landet er en stor slette med høje bjerge, der rejser sig i 2500 meters højde.

Sri Lanka er landet, der byder på lidt af alting. Der er fremragende hvide sandstrande ved den tropiske regnskov. Tusind år gamle ørkenbyer og vilde dyr fra elefanter til leoparder.
Bedøm rejsemål
4,6
(72 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Sri Lanka

Uendeligt mange oplevelser

Sri Lanka er fuld af eksotiske oplevelser

Uendelige oplevelser på en enkelt ø

Få steder i verden har så mange seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste som Sri Lanka, bl.a. pga. af landets mere end 3500 år gamle kulturhistorie. Dermed er der store oplevelser i vente på Sri Lanka rejser, hvis man er det mindste interesseret i smukke templer, buddhistiske historiefortællinger og religiøse seværdigheder.

Skal man udpege et enkelt tempel at besøge, når du rejser til Sri Lanka, er Sri Dalada Maligawa bedre kendt som Temple of the Sacred Tooth Relic oplagt, da det har spillet en vigtig rolle i landets historie. Ifølge historien beskytter templet levnet af Buddhas tand, deraf navnet, og det siges at dem, der er i besiddelse af levnet, vil få magten i landet. Derudover ligger templet i smukke naturlige omgivelser.

Fantastiske strande og regnskove

Sri Lanka er omgivet af vand, og der er derfor masser af muligheder for at finde smukke sandstrande og at bade i det Indiske ocean, der byder på turkisblåt hav og undersøiske koralrev. Derfor er det også oplagt at finde dykkermaske og snorkel frem på dine Sri Lanka rejser, da du finder utrolige syn under havoverfladen netop her. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at få den helt store dykkeroplevelse, og her slipper du endda for de mange dykkerturister.

Er du mere til en vandretur i regnskoven, er der også masser af store oplevelser i vente på Sri Lanka rejser. I bjergområderne findes de køligere temperaturer og den frodige regnskov med masser af eksotiske træer, planter og selvfølgelig det vilde dyreliv. I disse frodige områder finder du også nogle af øens store te-plantager, og her er det er også muligt at tage på elefantsafari på ryggen af de store, fascinerende dyr på rejser til Sri Lanka.

Dejligt klima - for det meste

Sri Lanka er placeret i et tropisk klima, og vejret er derfor altid varmt og dejligt på Sri Lanka rejser. Ligesom andre tropiske lande kan du dog komme ud for korte, men intense regnbyger på alle tider af året. Vær dog opmærksom på, at regntid, som forekommer i perioderne oktober – januar og maj – juli, kan være voldsomme på rejser til Sri Lanka. Da Sri Lanka er en stor ø med stor diversitet i naturen, kan der også være store temperatursvingninger fra havniveau til bjerghøjderne.

Oplad de mentale batterier
Sri Lanka er perfekt til dig, der gerne vil væk fra hverdagens strabadser og afkoble fuldstændig. Med sin buddhistiske tilgang til livet er indbyggerne på Sri Lanka meget åbne, venlige og nysgerrige. Der er masser af muligheder for at meditere, dyrke yoga eller blot slappe helt af ved poolen på øens mange hoteller på Sri Lanka rejser.

På rejser til Sri Lanka kan du finde hoteller i alle prisklasser og størrelser. Der er plads til backpackeren på gennemrejse, børnefamilien, der trænger til sol og varme samt ægteparret, der kan lide friheden i at dykke ned i landets spændende historie og samtidig slappe af under tropiske himmelstrøg.

Når du rejser til Sri Lanka er det derudover nemt at opleve øen, da de overkommelige afstande gør, at alle større byer og kyster er tilgængelige i enten bil, bus eller tog.

Sri Lanka rejser er perfekte til dig, der gerne vil koble lidt af, da øen stadig er forholdsvis ”uopdaget” i forhold til større rejsedestinationer som f.eks. Indien, Thailand og andre populære Sydøstasiatiske lande. 

Gode madoplevelser

På Sri Lanka rejser kan du se frem til gode madoplevelser. Køkkenet finder primært sin inspiration i det sydlige Indien, men selvfølgelig har den lokale mad sine egne variationer. Retter med ris og forskellige karryvarianter er meget populære, og er ofte serveret med kokosnød, lime, chili og forskellig slags fisk eller kylling. Prisniveauet er lavt, og selv hos mindre madsteder kan du få store madoplevelser med de krydrede og delikate retter. 

I øens hovedstad Colombo er det også muligt at finde internationale restaurantkæder, der dog ikke tilbyder de samme eksotiske muligheder.

Som udgangspunkt spiser man i landet sin mad med højre hånd, men er man mere til den traditionelle måde med kniv og gaffel, kan det som regel også lade sig gøre. Men kast dig endelig ud i det på dine rejser til Sri Lanka og få den fulde oplevelse, som de lokale gør det

Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.