Rejser til Rusland

Rejser til Rusland

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Der er ingen tvivl om, at Rusland som rejsemål er en stærk oplevelse. Man kommer til at opleve historiens vingesus på nærmeste hold i et land, hvor skønhed og fattigdom går hånd i hånd. Afvekslingen i verdens største nation er enorm. Landet er et sammensurium af forskellige kulturer, moderne storbyer, uendelige ødemarker, overdådige seværdigheder og bysamfund i omvæltning. Rejsen til Rusland er en oplevelse, som kun få af verdens lande kan matche i spænding og intensitet.
Bedøm rejsemål
4,5
(76 bedømmelser)
Herunder finder du temarejser til andre lande end Rusland - Brug søgeboksen øverst for at søge efter rejser.
Krydstogt i Kroatiens skærgård m/Split + Dubrovnik 8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel Afrejse den: 01-05-2024 Afrejselufthavn: København
Krydstogt i Kroatiens skærgård m/Split + Dubrovnik
8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel
Fra kr. 11.998,-
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro 8 dages rejse til Nordmakedonien med Viktors Farmor Rejsebureau Afrejse den: 12-09-2023 Afrejselufthavn: København
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro
8 dages rejse til Nordmakedonien med Viktors Farmor Rejseb...
Fra kr. 9.990,-
Krydstogt i Adriaterhavets ø-rige m/halvpension 8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel Afrejse den: 14-08-2024 Afrejselufthavn: København
Krydstogt i Adriaterhavets ø-rige m/halvpension
8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel
Fra kr. 12.998,-
Efterårshøjskole i Albanien 14 dages rejse til Albanien med Albatros Travel Afrejse den: 01-11-2023 Afrejselufthavn: København
Efterårshøjskole i Albanien
14 dages rejse til Albanien med Albatros Travel
Fra kr. 9.498,-
Cykling og krydstogt i Adriaterhavet - Krydstogt med dansk rejseleder 8 dages rejse til Kroatien med Stjernegaard Rejser Afrejse den: 07-10-2023 Afrejselufthavn: København
Cykling og krydstogt i Adriaterhavet - Krydstogt med dansk rejseleder
8 dages rejse til Kroatien med Stjernegaard Rejser
Fra kr. 11.990,-
Kroatien - til lands og til vands - Krydstogt med dansk rejseleder 11 dages rejse til Kroatien med Stjernegaard Rejser Afrejse den: 12-07-2023 Afrejselufthavn: København
Kroatien - til lands og til vands - Krydstogt med dansk rejseleder
11 dages rejse til Kroatien med Stjernegaard Rejser
Fra kr. 19.990,-
Den store Kroatien rundrejse – Alt det bedste fra Hrvatska 12 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel Afrejse den: 15-04-2024 Afrejselufthavn: København
Den store Kroatien rundrejse – Alt det bedste fra Hrvatska
12 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel
Fra kr. 13.998,-
Barlinek med bus · Jul · 2023 5 dages rejse til Polen med Vitus Rejser Afrejse den: 22-12-2023 Afrejselufthavn: Sjælland
Barlinek med bus · Jul · 2023
5 dages rejse til Polen med Vitus Rejser
Fra kr. 4.999,-
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro 8 dages rejse til Montenegro med Viktors Farmor Rejsebureau Afrejse den: 12-09-2023 Afrejselufthavn: København
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro
8 dages rejse til Montenegro med Viktors Farmor Rejsebureau
Fra kr. 9.990,-
Julemarked i Krakow · 2023 5 dages rejse til Polen med Vitus Rejser Afrejse den: 26-11-2023 Afrejselufthavn: København
Julemarked i Krakow · 2023
5 dages rejse til Polen med Vitus Rejser
Fra kr. 4.299,-
Budapest - historie og gastronomi m/dansk rejseleder 5 dages rejse til Ungarn med Vitus Rejser Afrejse den: 18-10-2023 Afrejselufthavn: København
Budapest - historie og gastronomi m/dansk rejseleder
5 dages rejse til Ungarn med Vitus Rejser
Fra kr. 4.999,-
Kroatien for alle sanser - 5* omgivelser v/Adriaterhavet 8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel Afrejse den: 25-10-2023 Afrejselufthavn: København
Kroatien for alle sanser - 5* omgivelser v/Adriaterhavet
8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel
Fra kr. 8.998,-
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro 8 dages rejse til Albanien med Viktors Farmor Rejsebureau Afrejse den: 12-09-2023 Afrejselufthavn: København
Mosaik af 3 lande - Nordmakedonien, Albanien + Montenegro
8 dages rejse til Albanien med Viktors Farmor Rejsebureau
Fra kr. 9.990,-
Gastronomi & store kulturoplevelser i eventyrlige Kroatien 8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel Afrejse den: 11-10-2023 Afrejselufthavn: København
Gastronomi & store kulturoplevelser i eventyrlige Kroatien
8 dages rejse til Kroatien med Albatros Travel
Fra kr. 7.998,-

Rejs til Rusland

Om Rusland
Områder

Rejser til mangfoldighedens Rusland

Ferie i Rusland kan ikke sammenlignes med noget andet. Det store land - hele 17.075.400 kvadratkilometer - er enormt i sammenligning med de europæiske lande. Derfor afhænger ens indtryk af Rusland eller rettere Den Russiske Føderation af, hvor man har holdt ferie. Landet er mest kendt for St. Petersborg og Moskva - de to store smukke verdensbyer.

Rusland - en smeltedigel

Når man rejser til Rusland, kommer man et land, der har en befolkning på næsten 143 millioner mennesker. Det strækker sig over en enorm del af jordkloden, og klima, natur og mennesker skifter meget.

Den Russiske Føderation er i dag det officielle navn, for det land, der var det ledende i den nu forsvundne stat Sovjetunionen. Hovedstaden Moskva bærer tydeligt præg af, at folk fra alle dele af de gamle Sovjetunionen søgte hertil i tusindvis.

Rusland både forvirrer og betager de besøgende til landet. Monumentale bygninger fra zartiden står side om side med skrækkelige bygninger fra det forvitrede Sovjetunionen.

Især den vestlige del af landet er kendt af turister, for her ligger de spændende byer Moskva og St. Petersborg.

Metropolen Moskva

Når man tager på ferie i Rusland, så kommer man ikke uden om hovedstaden Moskva.

Moskvas fortid som hovedby under de herskende russiske zarer gennem århundreder og 70 år som sæde for de tyranniske kommunistiske ledere har givet byen sit helt specielle præg i kulturen og arkitekturen.

Byen er stadig et globalt center for økonomi, politik og forretning. Moskva har over 13 millioner indbyggere, hvilket svarer til omkring en tiendedel af hele befolkningen i Den Russiske Føderation. Byen ligger ved Moskvafloden, og det er også her, man finder de fleste turistattraktioner i byen.

Nogle af verdens største turistattraktioner ligger faktisk i Moskva. Ferie i Rusland kan være en stor oplevelse, og Moskva måske den største. St. Basil Katedralen og Den Røde Plads, der er centrum i byen, er et godt udgangspunkt.

Naturligvis bør man se Kreml med fire katedraler og fire paladser. Kreml er åbent 350 dage om året. Andre turistattraktioner er: De syv søstre, Ostankino tv-tårnet og Belyi Dom (Ruslands hvide hus).

Moskva er det bankende hjerte i det Ny Rusland, hvor tingene går stærkt og forandringerne sker nærmest dag for dag.

Om vinteren kan der være meget koldt i Moskva, så man skal sikre sig, at man har godt med varmt tøj med. Somrene er til gengæld varme og behagelige.

Man kan også tage den transsibiriske jernbane fra mange steder i Europa og komme gennem Moskva på den måde. Det er en af de smukkeste togrejser i verden og forbundet med mystik, litteratur og historie.

St. Petersborgs charme

Ferie i Rusland kan også tage udgangspunkt i Rusland anden hovedby St. Petersborg, der er Ruslands næststørste by. St. Petersburg har mere end fem millioner indbyggere, og den er dermed en af ??verdens største byer.

Det er en af verdens smukkeste byer og hjemsted for zarernes smukke og betagende Vinterpalads. St. Petersborg er landets absolut kulturelle hjerte.

Kazan-katedralen er også en af de helt store turistattraktioner i den store russiske by med adgang til Østersøen, men det er næsten umuligt at nævne alle de paladser og katedraler, der også er et besøg værd. Men mange vælger dog en afstikker til St. Isaac Katedralen, Nevskij Prospekt, Peterhof, Mariinsky Teatret, Alexander Nevsky Klosteret, Sankt Peter og Paul-katedralen for blot at nævne nogle. Det bedste er at lade tilfældighederne råde og indsnuse og nyde byen, der bør besøges flere gange.

Næsten alle grundlæggende tendenser i verdens og russisk arkitektur fra det 18. 20. århundrede findes i St. Petersborg, og byen har spillet en afgørende rolle i både russisk og europæisk historie. St. Petersborg blev grundlagt af Peter den Store i 1703 og var hovedstad i det russiske imperium i to århundreder.

Byen har skiftet navn tre gange: St. Petersburg (1703-1914), Petrograd (1914-1924), Leningrad (1924-1991) og St. Petersborg igen fra 1991. Verdens mest fascinerende by er bygget på mere end 45 øer, udført i fransk stil, af nogle af verdens største arkitekter.

Øerne er forbundet med mere end 342 broer, hvoraf 21 er rejst om natten. Byen er også kendt som Nordens Venedig, og af mange regnes St. Petersborg sammen Paris og Rom som en af de smukkeste byer i verden.

Kaliningrad

Kaliningrad, der ligger løsrevet fra resten af Rusland, er interessant rejsemål for folk med hang til historie. 700 år i tysk varetægt har sat sine spor på den tidligere hansestad, der i dag har rigtig meget at byde på.

Karelia

Side om side med Finland ligger Karelien, der er en spændende region med vild natur, store skove og i nærheden af 60.000 søer. 55 kilometer fra Kareliens hovedby, Petrozavodsk, ligger den berømte Kishi-ø med de flotte træbygninger.

Moskva

Ruslands Moder, Moskva, er alt for alle. Den historiske metropol er en blanding af nyt og gammelt, grimt og smukt, vestligt og betonkommunistisk. Fantastiske seværdigheder står side om side med forfaldne bygninger. Men kedelig, det er den ikke.

Novgorod

Novgorod var i 600 år Ruslands kunstneriske og politiske centrum. Byens rolle i Russisk historie afspejler sig i de mange smukke seværdigheder, der præger bybilledet. Novgorod, der ligger på motorvejen mellem Skt. Petersborg og Moskva, er klart et besøg værd.

Siberia

Sibirien fylder enormt meget. Dels i omfang og dels i russernes erindring hvor området fremkalder frygtelige minder. Men området er også fantastisk natur i form af søer, bjerge, skove og landskaber med nærmest ufattelig skønhed.

Skt. Petersborg

Ruslands anden største by, Skt. Petersborg, er en af de smukkeste og mest lovende turistbyer i Europa. De mange flotte bygninger og paladser, der blev opført i zartiden, er med til at gøre byen til fremtidens turistmagnet i Østeuropa.

Ural Bjergene

Uralbjergene strækker sig over 2000 kilometer fra Karahavet mod nord til udkanten af Kasakhstan i syd. Bjergkædens tinder når aldrig over 2000 meters højde. Området er derfor ideelt til trekking, klatring, rafting og langrend.

Vladivostok

Byen, der har cirka 700.000 indbyggere, er en af de mest interessante i det østlige Rusland. Vladivostok var engang et lukket skjul for den russiske stillehavsflåde, men i dag har byen et voksende kulturliv og en livlig samhandel med de omkringliggende asiatiske lande.

Volkaregionen

I Volgaregionen langs Europas største flod ligger en perlerække af mere eller mindre interessante byer, der på en eller anden måde er afhængige af Volga. Disse byer giver et uovertruffent indblik i Ruslands historie og kultur.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.