Rejser til Peru

Rejser til Peru

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Peru ligger nord for Chile ud til Stillehavet. Peru har nogen af de mest spektakulære og varierede landskabsscener i Sydamerika. Andesbjergene rejser sig højt og er utrolig smukke i landet, hvor to millioner indianere stadig bor i bjergene. Derudover kan du finde fascinerende tropisk regnskov og store ørkenområder langs kysten. Landet er fyldt med imponerende natur og fantastiske kulturelle seværdigheder.
Bedøm rejsemål
4,7
(73 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Peru

Peru - det bedste af Sydamerika samlet i ét land

Landet er som skabt til rejsende, der elsker at trekke og få naturoplevelser ud over det sædvanlige, med hot spots som Huaraz, Colca Canyon og Machu Picchu. I Peru finder man alle de former for landskaber, som Sydamerika har at byde på.

Om Peru
Områder

Værd at opleve i Peru

Tag på tur i Amazonas - Ønsker man at få sit Amazonas-fix i Peru, så er byen Iquitos i den nordøstlige del af landet, stedet at tage hen. Med en tur til Iquitos og Amazonas junglen, kan du forvente at se et udvalg af dyreliv, som ikke findes andre steder i verden, blandt andet forskellige aber, store slanger, dovendyr og lyserøde delfiner.

Mancora – Byen i den nordvestlige del af landet, som især er kendt for sin lækre strand, med alt hvad der hører til. I Mancora får du en god blanding af fest og farver, samtidig med, at byen også giver anledning til afslapning. Går du med en drøm om at lære at surfe, er Mancora lige stedet for dig. Man kan nærmest ikke gå en tur på stranden, uden at blive tilbudt en surf lektion eller to.

Huaraz – En stille landsby midt i Andes Bjergene, og et sandt mekka for folk, der elsker at trekke. Omkring Huaraz finder man treks i hver ende af skalæn, hvor især turen til den surrealistiske lagune, Laguna 69, samt Santa Cruz trekket, står højt på manges liste.

Lima – Perus hovedstad, samt den største by i hele landet, byder på en god blanding af sprudlende byliv og hyggelige parker. Et rigtig populært område i byen, som også har adskillige hoteller og hostels, er Miraflores. Kendt som et af de fineste områder i byen, afspejler dette sig også i gadebilledet. Her finder man blandt andet kasinoer, restauranter i alle prisklasser og indbydende parker. Trods Miraflores’ omdømme som den dyre del af byen, finder man nemt overnatning i prisklasser, som også passer til dem, som rejser på budget.

Huacachina – En naturlig oase i den peruvianske ørken, som er lidt af en anderledes oplevelse. Trænger man til et skud adrenalin fra en lidt alternativ kilde, er Huacachina stedet at tage hen. Den lille oase er især kendt for, at man kan komme på vilde ture i sandbuggier, samt sandboarde ned af de mange, høje sandbakker rundt omkring oasen. En lille, afslappet by, som bestemt er værd at tage forbi, og tilbringe et par dage i.

Arequipa – Byen er beliggende i den sydvestlige del af landet, og er i sig selv en attraktion. Arequipa har fået tilnavnet “Den Hvide By”, fordi en stor del af byen er bygget i hvid, vulkanisk sten. Byen er fyldt med gamle klostre og kirker, og især klosteret, Monasterio de Santa Catalina de Siena, er en populær turistattraktion. Man skal ikke langt fra byen, for at finde noget af den smukke natur, som Peru har at byde på. Arequipa er blandt andet udgangspunktet for mange, som ønsker at tage en tur forbi Colca Canyon. Byens historiske centrum, er en del af UNESCOs Verdensarvliste.

Colca Canyon – En spektakulær kløft i det sydlige Peru, som er kendt for sin befolkning af kondorer. Kløften er mere end dobbelt så dyb som Grand Canyon i USA, og tilbyder nogle helt fantastiske udsigter. Uanset om man vælger at udforske Colca Canyon gennem et selskab eller på egen hånd, er det en rigtig god ide at tjekke udsigterne for jordskælv i området, da de fremkommer indimellem.

Cusco – Omkredset af bjergrigt landskab, og oftest udgangspunkt for mange, som ønsker at udforske Machu Picchu, er Cusco et absolut must, hvis man befinder sig i Peru. Som en del af UNESCOs Verdensarvliste, er byen i sig selv en fornøjelse at udforske på egen hånd, og er man fan af markeder, er San Pedro markedet klart et sted man bør tage et kig forbi. Da byen for mange er udgangspukt for ture til Machu Picchu, findes der et utal af selskaber, som tilbyder diverse ture dertil. Man bør dog undersøge om hvorvidt selskaberne har den nødvendige licens, hvilket man kan få hjælp til på det officielle turistkontor, som ligger i byen.

Machu Picchu – Inkaernes forsvundne by, samt landets absolut største turistattraktion, med mere end 1 million besøgende turister om året, vil helt klart tage pusten fra enhver. Machu Picchu har været en del af UNESCOs Verdensarvliste siden 1983, og uanset om man vælger det populære Inka Trail eller en af de alternative treks, så vil man uden tvivl få  sig en uforglemmelig oplevelse. En ferie i Peru, er ikke komplet før man har udforsket Machu Picchu.

Bjergene i nord og Amazonas

I det nordlige højland i Peru finder du adskillige små og charmerende landsbyer, der alle kan fremvise bygninger fra kolonitiden. I området finder du desuden The Amazon Basin, der består af tyk regnskov med et varieret dyreliv.

Cuzco

Cuzco er inkaernes gamle hovedstad, og man kan stadig finde for eksempel mure i byen, der er bygget i inkaernes storhedstid. Cuzco er også udgangspunkt for besøg til inkaernes forsvundne by, Machu Picchu. De gamle inkaruiner er det vigtigste område i landet i forhold til arkæologi og historie. En tur til Machu Picchu byder på et helt fantastisk syn og en formidabel historiefortælling.

Lima

Lima blev grundlagt i 1535. Byens indbyggere er utrolig rare og byder gerne rejsende velkommen til deres by. Seværdighederne i byen er blandt andet de mange imponerende bygninger fra kolonitiden, og mange spændende museer, der fortæller byens og landet historie.

Nordkysten med Huarez

Nordkysten i Peru byder på et helt fabelagtigt landskab med store sand klitter og store klipper. Yderligere er det her, man tager til, hvis trekking er sagen. Her finder man Perus højeste bjerg, der er 6768 meter højt, og der er adskillige gode trekkingruter.

Sydkysten med Arequipa

Sydkysten i Peru byder på mange spædende og interessante områder. Arequipa er Perus anden største by og ligger i et formidabelt landskab omringet af bjerge og vulkaner. På sydkysten finder man også den lille fiskerby Pisco samt historiske og arkæologiske seværdigheder som gamle gravpladser fra Paracas kulturen.

Titicaca søen

Titicaca søen ligger 3820 meter over havets overflade og er den højeste beliggende sø i verden, som man sejler på og Sydamerikas største sø. Den høje beliggenhed gør luften helt klar, og vandet er helt blåt i den smukke sø. Fra byen Puno kan man sejle ud i søen og besøge nogen af de 36 øer i søen.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.