Når der er fred og ro, så er landet så afgjort et af de steder, hvor man kan opleve, hvor mangfoldig og farverig verden er. Landet er kendt for sin skønhed, glamour og de gæstfrie mennesker.
Lille land - stort hjerte
I de fredelige tider har Libanon altid blomstret og tiltrukket mennesker fra hele Mellemøsten og Europa. De søger nemlig skønheden, mangfoldigheden, glamouren, den europæiske smag og de meget gæstfrie mennesker i landet.
De libanesiske byer var allerede kendt i oldtiden, og overalt er der ruiner fra fordums storhed. Som det eneste land i den arabiske verden har Libanon fire årstider, og om vinteren kan man som turist faktisk stå på ski i de libanesiske bjerge. Skiresorts i Libanon har samme standard som de bedste i Europa.
Når man holder ferie i Libanon, vil man opleve en fremragende service på restauranter, kasinoer, teatre, biografer, natklubber ja, selv i indkøbscentre. Landet er kendt for den høje kvalitet og den gode service.
Libanon et kludetæppe
Libanon er ikke kun et kludetæppe, fordi landet består af mange forskellige folkeslag. Libanons regioner er mindst lige så forskellige. Der er fire geografiske regioner i Libanon. Fra vest til øst er det kystområderne, Libanon bjergene, Bekaa-dalen, og Anti-Libanon bjergkæden med Hermonbjerget.
Libanon er et lille land på cirka 225 gange 46 kilometer. Det virker måske ikke af meget, men alligevel er der plads til stort set alle landskabstyper.
Middelhavskysten minder om de andre kyster ved Middelhavet, og livsstilen er mindst ligeså afslappet her. De grønne og meget frugtbare dale er en anden landskabstype, der nærmest kan sammenlignes med store frugthaver.
Bjergegnene med de forrevne tinder er yndede skisportssteder, og hovedstadsområdet Beirut er moderne og kosmopolitisk.
Fra Libanons landområder flyder der - måske ikke altid mælk og honning - men de lifligste vine og lækre lokale produkter, der giver landets sammensatte køkken sit helt specielle smagsrepertoire.
Libanesisk mad
I det libanesiske køkken er der en overflod af stivelse, hele korn, grøntsager, frisk frugt, fisk og skaldyr.
Man bruger traditionelt ikke meget animalsk fedtstof. Fjerkræ spises noget oftere end rødt kød. Når man får kød er det for det meste lam i kystområderne og gedekød i bjergene.
Libanesisk mad indeholder rigelige mængder af hvidløg og olivenolie, ofte krydret med citronsaft, krydderurter og citron. Libaneserne elsker grillede fødevarer. Smør og fløde bruges sjældent.
En god middag afsluttes typisk med dessert som eksempelvis baklave og god kaffe. Ferie i Libanon er en god mulighed for at stifte bekendtskab med et meget anderledes og godt køkken.
Historiske Libanon
Rejser til Libanon er ofte begrundet i en stor historisk interesse, og kulturen og historien er da også både rig og spændende. Tag for eksempel til Anjar, der var en hovedby under kalif Walid I.
Ballbek er ligeledes et historisk must-see. Romernes flotte tempel viser, hvor vigtig byen var på det tidspunkt, hvor Rom regerede over hele Middelhavsområdet.
Ballbek var oprindelig en fønisk by, hvor guden Baal blev tilbedt, men det var i romertiden at den nåede sit højdepunkt.
I dag kan besøgende til Baalbek se de imponerende ruiner af de utrolige romerske templer blandt andet templet til Jupiters ære, der er det største tempel, der nogensinde blev bygget i hele imperiet. Baalbek er på UNESCO's Verdensarvsliste.
Også Byblos er på UNESCO's Verdensarvsliste og med god grund. En række store civilisationer har sat deres spor her. Ruinerne ligger spredt ud overalt, og området menes at have været beboet siden 5000 f.Kr.
Libanon er et af verdens kulturelle skattekamre, der forhåbentlig bliver bedre tilgængeligt for flere, som ønsker at rejse til landet.