Rejser til Indonesien

Rejser til Indonesien

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Det varierede og eksotiske ø-rige Indonesien byder på en bred oplevelsespalet. Tillokkende tropiske strande, en enestående kogekunst, stammefolk fra en anden tidsalder, et enestående dyreliv med de rødbrune orangutanger som kransekagefigurer, moderne storbysamfund, smukke vulkanlandskaber, samt imponerende tempelkomplekser, hvor duften af røgelsen stadig føres med vinden. Alt dette blot øjebliksbilleder fra Indonesiens over 17.000 øer - store, som små. Øer, som udgør denne syd-østasiatiske mastodont-nation, der simpelthen skal opleves.
Bedøm rejsemål
4,7
(100 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Indonesien

Indonesien – paradisisk øliv

Indonesien er et virkelig dejligt ferieland. De mange tusind øer har hver deres særlige kulturliv og oplevelser at byde på. Bali er kendt for sine venlighed og smukke strande, Java for kulturen, Sumatra for naturen, Borneo for eventyret, Lombok og Gili-øerne er dejligt afslappende, og så er der også Sulawesi, Komodo, Flores og mange andre øer.

Om Indonesien
Områder

Ferie i Indonesien

Oplev Sumatras enestående natur
Hvis du besøger Sumatra på dine rejser til Indonesien, så er du på besøg på en skøn ø, hvor eventyret altid lurer lige om hjørnet.

Store dele af Sumatra er dækket af jungle, men her er også aktive vulkaner og smukke strande, og så bør du ikke gå glip af et besøg ved Batak-folket, der bor ved Lake Toba.

Hvis Sumatras jungle er dit rejsemål, er der gode muligheder for at tage på spændende vandreture, hvor du måske er heldig og får chancen for at se orangutanger, elefanter, næsehorn eller tigre i den vilde natur.

Hvis du mere er til rolige naturoplevelser, så er en ferie ved Toba-søen en god mulighed. Landskabet omkring søen er utroligt smukt, og det lokale Batak-folk er kendt for deres gæstfrihed.

Javas enestående kulturliv
Kulturlivet blomstrer på Java – en ø, som ellers er kendt verden over for sin produktion af delikat kaffe. På Java finder du den indonesiske hovedstad, Jakarta, som er en levende og moderne storby med en spændende historie. Her vil du opleve høje skyskrabere og businessfolk, shoppingcentre, lokale markeder og traditionelle restauranter, kolonibygninger og et utal af smilende mennesker, der gerne vil snakke.

Mens Jakarta er Indonesiens officielle hovedstad, så er den javanesiske by Jogja (Jogjakarta) landets uofficielle hovedstad for kultur. Oplev skyggeteater, den smukke Ramayana-ballet, kunst og museer i Jogja, og tag på dagsbesøg ud til det buddhistiske Borobudur-tempel, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Imponerende Borobudur er den største buddhistiske bygning i verden.

På Java kan du se det store og meget smukke vulkankrater Mount Bromo, som gennem tiden har skabt det helt fantastiske landskab, som du kan se i dag.

Eventyrlige Borneo
Kalimantan, som er navnet på den indonesiske del af Borneo, er ikke et sted, hvor du tager til på en uges afslapningsferie.  Er du derimod født med en ægte eventyrer i blodet, så er der gode muligheder for at få udlevet dine drømme her.

Kun meget få turister tager til Kalimantan, og det betyder, at jungle, floder og bjerge nærmest er uberørte af turister. Dette er også grunden til, at du her i junglen kan besøge stammefolk i deres oprindelige omgivelser, hvilket er en meget stor oplevelse.

Kalimantan er ikke verdens nemmeste sted at rejse rundt, men vælger du at tage dette som en oplevelse, vil du få meget mere ud af rejsen, end du har givet.

Afslapning, rismarker og strandliv på Bali
Bali er sådan et sted, som det er meget let at elske, og på din rejse i Indonesien er Bali nærmest et must. Bali er en ø med sol og sommer året rundt, og her er badestrande for enhver smag.

Mod syd ligger den store Kuta-strand, hvor surferne suser rundt i de store bølger, og hvor der festes til den lyse morgen i de hyggeligste omgivelser.

Mod nord finder du stranden Lovina med sit vulkansorte strandsand. Ved Lovina kan du se delfinerne lege i havet, og her er mange familievenlige hoteller.

Sanur-stranden er et rigtig strandparadis for alle aldre med sit krystalklare havvand, sine kokospalmer og sin lækre sandstrand.   

Bali er hinduernes ø, og de hinduistiske templer og små bedesteder er altid pyntet med blomster, lidt mad samt røgelsespinde, og det er eksotisk og meget smukt at opleve. Se en opvisning i den lokale Barong-dans, og besøg de lokale markeder, hvor du kan gøre en rigtig god souvenirhandel. 

Tag ud i naturen og besøg de smukke rismarker, der er bygget som terrasser på bjergskråninger og så må du endelig smage den lokale mad, som er utroligt lækker. Bali er virkelig en enestående ø at besøg på din rejse i Indonesien.

Det uspolerede liv på Lombok og de dejlige Gili-øer
Øen Lombok er lidt af en særlig perle beliggende et par timers sejlads fra Bali. På Lombok lever mange lokale upåvirket af Indonesiens turisme, hvorfor du her kan finde ind til en ægte, indonesiske stemning. Lombok er virkelig en ø for dig, der gerne vil væk fra alfarvej og have dage eller uger med fred og ro, inden du rejser videre på din ferie i Indonesien.

Lige ud for Lombok ligger de tre Gili-øer, Gili Trawangang, Gili Air og Gili Meno, som efter mange år med ganske få turister er ved at blive lidt af et tilløbsstykke. De tre øer er indbegrebet af paradisstrande med palmer og snorkling lige ud for stranden. Hver af de meget små øer har sine fordele og oplevelser at byde på, så uanset om du er til dykning om dagen og fest om natten (Gili Trawangang) total afslapning og snorkling (Gili Meno) eller er en børnefamilie, der er på en dejlig ferie (Gili Air), så er der meget at komme efter på Gili-øerne. 

Tusindvis af andre øer
Indonesien er meget mere end de ovenstående øer – med sine mere end 18.000 øer er der oplevelser nok for dig til adskillige rejser til Indonesien. Blandt de bedste øer, som vi har udelagt ovenfor er:

* Sulawasi med sine specielle Tana Toraja begravelses-ceremonier.
* Flores med sine smukke vulkansøer, der en gang imellem skifter farve.
* Komodo, som er kendt for sine kæmpestore komodovaraner.

Du kan selv kigge efter flere forskellige øer på Det Indonesiske Turistråds officielle hjemmeside (http://www.indonesia.travel/ ) – måske kan du finde en ø, der passer helt perfekt til din ferie i Indonesien.

Bali

Bali har hvide strande, grønne risterasser, en venlig befolkning, en spændende kultur, og så er det billigt. Tæt på ligger den mindre ø (også i udvikling) Lombok og Giliøerne med gode snorkling og badningsmuligheder.

Java

Bali har hvide strande, grønne risterasser, en venlig befolkning, en spændende kultur, og så er det billigt. Tæt på ligger den mindre ø (også i udvikling) Lombok og Giliøerne med gode snorkling og badningsmuligheder.

Lombok med Gili øerne

Uberørt naturskøn ø - så kort kan det siges. Alle der besøger Lombok fascineres af denne meget charmerende og fredfyldte ø hvor befolkningen endnu overvejende lever af de oprindelige erhverv - landbrug, fiskeri og risdyrkning.

Surakarta (Solo)

Surakarta (bedre kendt som Solo) er kendt for sin charmerende og tilbagelænede befolkning. Udover det siger rejsende, at byen er den mindst vestligt påvirkede by i det centrale Java. Byens beundrere har givet byen navne som "Byen der aldrig sover", "Byen med det store udbud af kultur" og "Undeholdningens by".
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.