Rejser til Indien

Rejser til Indien

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Indien er verdens syvende største land og et land, hvor man kan opleve næsten alt. Fascinerende landskaber med Himalaya området som et af højdepunkterne med imponerende bjergtoppe dækket af sne. Store dyrereservater med løver, tigre, leoparder, elefanter og bøfler. Indien indeholder alt fra storby til ørkenland og fra bjerge til regnskov.
Bedøm rejsemål
4,6
(95 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Indien

Indien - farver og magi

Indien er som en hel verden i sig selv. Landet lokker sine besøgende med smukke paladser, hjem for de majestætiske maharajaer. Her er et fantastisk og unikt natur- og dyreliv med blandt andet vilde tigre, næsehorn, løver, aber og elefanter. Her er de høje Himalaya-bjerge med enestående udsigter og vandremuligheder. Her er ørkenlandskaber, hvor sommerens varme når uanede højder. Her er smukke, tropiske strande med palmer helt ned til vandkanten, hvor du kan nyde en afslappende ferie. Og så er her travle storbyer med myriader af mennesker og farverigt liv.

Om Indien
Områder

Det skal du opleve på en ferie i Indien

New Delhi – Indiens enestående hovedstad
Imponerende New Delhi tager enhver med storm. Her er en stemning af fortidens storhed og nutidens hektiske liv. Her er gammelt og nyt, traditionelt og moderne i én intens blanding, som altid er i bevægelse.

Hellige køer går rundt i gaderne med biler og busser dyttende i ét væk omkring sig. Markedspladser tilbyder frisk frugt og grønt, gademadsboderne serverer lækre, dybstegte samosaer, parkerne er fyldt med blomster og grønne træer, det støver fra gaderne, der er trafikos i luften, og alle steder er der mennesker. 

New Delhi er både fascinerende og ”for meget” på én gang, men når byen har fået lov til at komme ind på livet af dig, vil du opleve dens nærmest magiske tiltrækningskraft, når du er her på din rejse i Indien.

Faktisk er det sådan, at selve New Delhi blot en mindre men ny og moderne bydel centralt liggende i det enorme storbyområde Delhi, hvor blandt andet også bydelen Old Delhi ligger.

Men hvad skal du se, når du besøger New Delhi? Her er vores bud på 5 gode seværdigheder i New Delhi.

Connaught Place – Den centrale hjerte af New Delhi er et godt sted at starte. Connaught Place består af to gader, der danner en indre og en ydre cirkel omkring en park. Her ligger restauranter side om side (mange med vestlig fastfood), og her finder du også mange nedgange til New Delhis metro, som gør det let at komme rundt i byen.      

Det Røde Fort –  I mange indiske storbyer finder du forter, der tidligere beskyttede byerne mod fremmed indtrængen. Det Røde Fort i New Delhi blev bygget af Shah Jahan i perioden 1638-1648, og i dag kan du om aftenen opleve lys- og lydshows, der beretter om fortets historie.

Old Delhi – Du må ikke snyde dig selv for en tur til bydelen Old Delhi, hvor cykelrickshaws og taxaer fylder godt op i gaderne. Gå tur imellem de farverige markedsboder og små forretninger, hvor der sælges alt fra guld- og sølvsmykker og traditionelt tøj til cykeldele, bøger og papir samt krydderier. Her kan virke som det rene kaos – men det er et utroligt tiltrækkende og uimodståeligt kaos.  

Humayuns Mausoleum – Allerede ved indgangen til Humayuns Mausoleum, bliver du ramt af en overvældende ro. Det er, som om du træder ind i en anden verden, når du kommer til gravmælet for stormogulen Humayun, som regerede i 1500-tallet, for her finder du det muligvis mest fredelige sted i hele New Delhi. Tag herud og brug et par timer – du vil elske det.

Jama Masjid – Den største moské i Indien, beliggende i Old Delhi, bør du også se. Her er en rigtig dejlig stemning, og det er skønt at gå rundt og nyde arkitekturen. Moskéen er bygget af Shah Jahan.

Goa – Afslappende strandferie og yoga
At gå nede på den tropiske badestrand med det fine, hvide strandsand imellem tæerne, tage en dukkert i det krystalklare havvand med farvestrålende fisk svømmende i stimer helt tæt på, og endelig at ligge i skyggen under en kokospalme, der svajer blidt for havbrisen – lyder det ikke bare fantastisk?

Goa er lige sagen for dig, som ønsker en strandferie lidt ud over det sædvanlige, og det kan du få på din ferie i Indien. 

Foruden det skønne strandliv har Goa meget andet at byde på.
Her kan du tage på yoga-retreat eller få dejlige kurbehandlinger, hvis det lige er det, din krop og dit sind har brug for. Gå gode ture i de smukkeste, grønne landskaber med floder og krydderiplantager.

Og kast dig om aftenen ombord i det fine udvalg af lækre restauranter – Goa er god for både krop og sjæl.

Rajasthan – Ørkenlandskaber, dromedarer og farver
Hvis du gerne vil opleve noget helt andet, end du tidligere har prøvet, så er en rejse til Rajasthan måske lige noget for dig. Ørkenstaten ligger i den nordvestlige del af landet, og intet andet sted i Indien er historien og kulturen så storslået og farverig, som den er her. Mændene i Rajasthan bærer store, traditionelle turbaner, og kvindernes sarier er de mest farvestrålende i hele Indien.

Besøg Udaipurs fantastiske vandpalads beliggende i Pichola-søen, hvor James Bond-filmen Octopussy blev optaget, og nyd udsigten over byen – her er bare så smukt! Lad dig fare vild i Jodhpurs imponerende basarområde. Oplev kamel- og dromedarmarkederne i Pushkar og i den alleryderste ørkenby, Jaisalmer. Se Vindenes Palads i Rajasthans hovedstad, Jaipur. Rajasthan er simpelthen en mageløs oplevelse!

Himalaya – Verdens højeste bjerge
Små bjerglandsbyer, brusende floder, sneklædte bjergtoppe, behagelige sommertemperaturer og enestående vandring – sådan er Indiens nordlige del med sine Himalaya-bjerge.
Det er dejligt at tage op i bjergenes friske luft, hvor du i dén grad får gang i kameraet, for her er betagende smukt. 

Manali er et glimrende sted at bruge som udgangspunkt for trekking og vandreture i Himalaya. Her får du den ene fantastiske naturoplevelse efter den anden, og desuden er her et hav af forskellige aktiviteter, sådan som paragliding, river rafting og forskellig skisport, og så finder du den mest afslappede stemning i områdets små, hyggelige landsbyer.

Den lille by McLeod Ganj, der ligger ved den noget større by Dharamsala, er lidt af et tilløbsstykke, for det er her, Dalai Lama og den tibetanske eksilregering holder til. Her er også glimrende vandremuligheder.

Og endelig er Darjeelings grønne teplantager, buddhisttempler og bjergbyer mageløse steder at opleve.

Taj Mahal i Agra – Den smukkeste kærlighedserklæring i verden
Den ultimative perle på din rejse til Indien er uden tvivl det verdensberømte Taj Mahal.

Taj Mahal blev bygget af Shah Jahan – ja, der er han igen – til minde om sin tredje kone, Mumtaz Mahal, der døde i barselssengen i 1631, og Taj Mahal må da siges at være den ultimative kærlighedserklæring.

Betagende Taj Mahal regnes for mange som værende den smukkeste bygning i verden, og når du har været på besøg her, vil du være tilbøjelig til at mene det samme.

Taj Mahal ligger i byen Agra, og det er let at tage på ture hertil fra New Delhi, hvis du ikke ønsker at bruge længere tid i Agra.   

Agra

I det 16. og 17. århundrede var Agra hovedstaden i Indien, det var under the Mughals. Alle byens imponerende monumenter stammer tilbage fra den tidsperiode. Byen er hjemsted for et verdenskendt bygningsværk - nemlig Taj Mahal. Et monument der er bygget af kærlighed og et af verdens flotteste arkitektoniske værker.

Andamanerne og Nicobarerne

Tag 300 tropiske øer - læg det sammen med en helt unik fauna, tætte skove, skønne sandstrande, exceptionelle koralrev og azurblåt hav, så har man Andaman og Nicobar øerne. Øerne er placeret ca. 1000 km. fra den indiske østkyst, og er et fremragende sted at slappe af, snorkle eller dykke.

Benares

Varanasi ligger på flodbredden ved den hellige flod Ganges, og byen er et af de mest hellige steder i landet. Der strømmer masser af hindu pilgrimme til byen for at bade i flodens vand - et ritual, der skal vaske alle synder bort. Det er en af de ældste levende byer i verden og bestemt et besøg værd, hvis man er interesseret i historie og hindu religion.

Chennai (Madras)

Chennai er den fjerdestørste by i Indien, området var tidligere en masse små landsbyer, men nu er de alle slået sammen til en stor by. Byen har været vidne til, at mange europæiske kolonimagter er kommet denne vej til Indien, og er man interesseret i kolonihistorie i landet, er Chennai det helt rigtige sted.

Delhi

Indiens hovedstad Delhi er en blanding af fortidens historiske monumenter og en livlig og farvestrålende nutid. Monumenterne i Delhi er blandt det flotteste arkitektur i landet og kan fascinere de fleste, samtidig er det en moderne storby, der aldrig sover.

Goa

Goa er en tidligere portugisisk koloni og på trods af, at øen ikke har været koloniseret de sidste fire årtier, finder man stadig mange spor efter portugiserne på øen. Øen er dog først og fremmest kendt for de fremragende hvide sandstrande med turkisblåt hav og palmetræer.

Gujarat

Staten Gujarat ligger på den indiske vestkyst. Udover at staten har nogle fremragende badestrande, er der masser af seværdigheder i området. Der er gamle templer fra the Jains, Gir skoven med løver, små farvestrålende landsbyer og fascinerende gammel arkitektur.

Kashmir

Kashmir er en af de smukkeste regioner i Indien fyldt med søer og dale. Gennem tiderne har mange herskere af landet være begejstrede for Kashmir. Området er køligt, grønt og meget frodigt. En af Kashmirs attraktioner er et ophold på en husbåd på Dale Lake, noget briterne fandt på, da de ikke kunne opkøbe land i området.

Kerala

Kerala ligger på den indiske sydvest kyst, områdets lange kystlinie har resulteret i stor maritim kontakt med omverdenen, der betyder at området er en blanding af forskellige kulturer. Den lange kystlinie byder også på lækre sandstrande med palmer og turkisblåt hav.

Kolkata (Calcutta)

Calcutta er kendt som den kulturelle hovedstad i Indien og har nogle sjældent smukke områder. Byen er kun 300 år gammel og mere eller mindre en britisk kreation. Calcutta var tidligere hovedstad i British India. Calcutta er også byen, der i mange år har været hjemsted for Mother Teresa.

Ladakh

Ladakh er et område fyldt med høje bjergpas. Området ligger mellem Himalaya bjergene og Tibet. Religionen er budisme, og området har mange forbindelser til Tibet. Der er et utroligt flot landskab i Ladakh med høje snebelagte bjergtinder, dalområder og ikke mindst Indus River.

Mumbai (Bombay)

Mumbai er en by, der tiltrækker alle typer af mennesker. Det er Indiens finanscenter, og hjemsted for meget af landets filmindustri, der bliver spillet kricket i weekenden og slappet af på stranden. Samtidig er byen kendt som the red lidht district. Asiens største slumkvarter med en masser af fattige og en utrolig stærk underverden.

Punjab & Haryana

Rejser du nordpå i Indien til Punjab og Haryana finder du bl.a. centeret for sikhernes religion - byen Amritsar, hvor sikhernes gyldne templer står. I Haryana finder du f.eks. Chandigarh, byen der blev udtænkt og født i 1950erne. Byen er et produkt af den europæiske arkitekt Le Corbusier, der fik ideen til byen og gennemførte den.

Rajahstan

Rajasthan også kaldet The Land of the Kings er et af Indiens mest eksotiske og farvestrålende områder. Området er fyldt med historiske seværdigheder, en hellig sø og store ørkenområder. De fleste rejsende i Indien tager turen gennem Rajasthan og kommer derfra med masser af skønne minder og souvenirs.

Tamil Nadu

Tamil Nadu er den sydligste del af Indien. Området er kendt for at være centrum for dravidiansk kultur. Man finder de kulturelle ikoner i hele regionen, de består bl.a. af imponerende templer med kæmpe indgange og fascinerende udhugninger i sten. Området byder yderligere på en lang kystlinie med charmerende små fiskelandsbyer og store national parker.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.