Rejser til Guatemala

Rejser til Guatemala

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
I Centralamerika er Guatemala det centrale Maya-land. På trods af at regeringen har gjort meget ondt mod Maya indianerne, har de formået at bevare deres kultur og farvestrålende påklædning. En rejse rundt i landet vil byde på adskillige mayaruiner fra gammel tid. Ruiner der har overlevet diverse jordskælv og vulkaner i udbrud.
Bedøm rejsemål
4,7
(87 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Guatemala

Sortér rejser til Guatemala efter tema

Guatemala - et besøg værd

Om Guatemala
Områder

Værd at opleve i Guatemala

Lær spansk i Quetzaltenango

Byen, i den vestlige del af landet, er kendt som værende et mekka for folk, der ønsker at lære, eller forbedre, deres spanskkundskaber. Spredt over hele byen finder man spanskskoler, som tilbyder studerende undervisning på alle niveauer. Spanskskolerne i Guatemala er især kendt for, at være nogle af de billigste i hele Latinamerika, desuden anses dialekten i Guatemala for, at være en af de klareste overhovedet, hvilket gør det nemmere at lære.

Chicken Bus – Har man sagt Guatemala, har man også sagt Chicken Bus. De gamle, pensionerede skolebusser fra USA er at finde over alt i landet samt andre dele af Mellemamerika. Busserne er afkortet en smule, for at passe bedre til vejene – og ikke mindst svingene – i Guatemala, og er især kendetegnet ved at være malede i alverdens vilde farver. Navnet ”Chicken Bus” kommer af, at man oftest er klemt sammen som en flok kyllinger i busserne, samt at det ikke er unormalt, at de lokale medbringer levende dyr på turene. Selvom en tur med Chicken Bus typisk ikke byder på en masse komfort, så er det helt klart en uforglemmelig oplevelse.

Antigua – Byen Antigua, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, er en attraktion i sig selv. Størstedelen af arkitekturen i byen, stammer tilbage fra kolonitiden, og det er især med til at give byen en helt unik atmosfære. I byen er der masser af museer man kan besøge, og er man ikke til den slags, er der også rigtig god værdi i bare at udforske byen på egen hånd.

Semuc Champey – Hvis paradis virkelig er et sted på jorden, er Semuc Champey et rigtig godt bud på, hvor det ville være. Med dets turkisblå vand, er det umuligt at modstå fristelsen for at hoppe i og tage en dukkert. Vandet er forfriskende koldt, og med beliggenhed i tropisk klima, findes der intet bedre sted at opholde sig på en varm sommerdag.

Quetzaltenango – Quetzaltenango, eller Xela, som er de indfødtes navn for byen, har noget for enhver smag. Byen er især kendt for alle sine spanskskoler, som er at finde over alt i byen – og under dit ophold i byen er der også masser af muligheder for at lave frivilligt arbejde. Hvis du er mere til naturoplevelser, er du havnet det helt rigtige sted. Adskillige selskaber rundt omkring i byen tilbyder treks til nærtliggende vulkaner, samt den kendte sø, Atitlan.

Tikal – I ren Indiana Jones-stil, er det en vild oplevelse at udforske Maya tempelruinerne ved Tikal, i den nordlige del af landet. Tikal er beliggende midt ude i junglen, hvor stedets naturlige beboere huser frit – heriblandt tukaner, næsebjørne og brøleaber. I højsæsonen er det især populært, at tage på en solopgangstur, hvor man overnatter ude i junglen, for næste morgen at stå tidligt op, for at kunne opleve solen rejse sig over træ- og tempeltoppene. En ferie i Guatemala er ikke komplet, uden et besøg til landets største turistattraktion – og det er helt klart en oplevelse, som man vil komme til at huske mange år frem.

Atitlan – For nogen den smukkeste sø i verden, er et besøg til Atitlan helt klart en uforglemmelig oplevelse for de fleste. Adskillige selskaber tilbyder ture rundt omkring soen, men det er noget, som man sagtens kan gøre på egen hånd. Transporten mellem byerne omkring soen foregår enten med pick-up fra by til by, eller med båd tvæers over soen. De omkringliggende byer, hvis beboere nedstammer fra Mayaerne, har hver især deres helt egen atmosfære. Eksempelvis er byen San Pedro kendt for at være en blanding af fest og afslapning, San Marcos er kendt for sine mange muligheder for at dyrke yoga og meditation og Santiago er kendt som værende den by, som er mest præget af de indfødte – heriblandt et omfattende marked. Uanset hvad du er til, kan du finde det i en af byerne omkring Atitlan, og ellers er udsigten udover soen, en fantastisk oplevelse. Omkring soen finder man i øvrigt vulkanerne San Pedro, Atitlan og Toliman, som alle er populære destinationer for trekking interesserede.

Det er nemt, og ikke mindst billigt, at rejse rundt i Guatemala. Den klart billigste mulighed er med Chicken Bus, men ture med ”turist” busser er også noget man finder til ganske fornuftige priser. Generelt er transport ikke noget der vil koste dig en forfærdelig masse penge, uanset hvilket budget man rejser på.

Antigua

Antigua Guatemala var tidligere kendt som La muy Noble y muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Boathemala og er en af de ældste og smukkeste byer i landet. Byen er omringet af de tre vulkaner Agua, Fuego og Acatenango. Fuego ryger stadig, og om natten kan man se det brændende skær mod himlen.

Chichicastenango

Byen Chichicastenango er omringet af dale med nært liggende bjerge i horisonten og virker derfor til at være isoleret fra resten af landet. Byen er mest kendt for dens to ugentlige markeder, der er en festlig oplevelse. Begge markeder er livlige og kaotiske, og man kan købe alt fra souvenirs til grønsager.

Flores

Den lille hyggelige landsby Flores ligger på en ø i Lago de Petén Itzá. Byen var tidligere et imponerende mayaområde med templer og pyramider. Disse blev dog ødelagt af spanierne, der har bygget en ny by ovenpå de gamle monumenter.

Guatemalas Caribiske Kyst

Den caribiske kyst byder på en helt formidabelt landskab. Her er jungle, der krydses af brusende floder og masser af vilde dyr. Der er gode naturoplevelser at hente i dette område.

Panajachel

Panajachel er et naturskønt område. Det er her finder man blandt andet den smukke sø Lago de Atitlá, der ligger i en udslukt vulkan. Yderligere er der adskillige vulkaner, der rejser sig i naturlandskabet.

Tikal

I Tikal området kan man hente fremragende natur og historie oplevelser. Her finder man imponerende jungle, der omringer de fantastiske pyramider i området.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.