Rejser til Grønland

Rejser til Grønland

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Grønland er myternes land. Selv ikke nutidens teknologiske fremskridt har kunnet mane de fantastiske fortællinger i jorden. Et af de steder, der har været med til at holde liv i myten er det nordlige Grønland med de langstrakte tundraområder og de enorme, lunefulde gletschere. En anden er hundeslæderne, vinterkulden, igloerne og det grønlandske folk. Ingen anden Inuit-kultur har formået at holde så mange af deres traditioner og elementer af oprindelig levevis i hævd som grønlænderne,
Bedøm rejsemål
4,6
(57 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Grønland

Grønland - det er bare smukt

Om Grønland
Områder

Rejser til betagende Grønland

Grønland et overflødighedshorn af overraskelser, hvilket er meget passende for julemandens hjemland.

Verdens største ø
Grønland er er også kendt som verdens største ø. Samtidig er der langt mellem menneskene, for det er det land i verden, der har den absolut laveste befolkningstæthed. Hovedstaden Godthåb/Nuuk er en af de mindste i verden. De andre byer er endnu mindre og spredt rundt omkring ligger så de små bygder.

Grønland er således kontrasternes land. Grønland er heller ikke et almindeligt land, men en del af rigsfællesskabet med Danmark. Båndene mellem Grønland og Danmark er stærke og vævet over århundreder. Det gælder både mellem befolkningerne og det grønlandske folk og kongehuset, der flittigt besøger det skønne land højt mod nord.

I centrum af øen ligger indlandsisen. Højt mod nord finder man de arktiske islandskaber, og mod syd påvirker nærheden til Atlanterhavet klimaet. Her er der et stort fårehold og nærmest Islandsk eller Færøsk natur.

Mangfoldigheden i landet er enorm og præget af det meget forskellige klima. Man siger ofte, at Grønland har mindst fem højdepunkter; hundeslædekørsel, is, nordlys, hvaler og det grønlandske folk.

De gæstfrie grønlændere
Mange turister, der første gang rejser til Grønland, bliver betaget af det gæstfrie og smukke grønlandske folk.

Grønlænderne er formet af en tusindårig historie, der de sidste mange hundrede år har været vævet sammen med danskernes.

De første mennesker kom til Grønland for cirka 5000 år siden fra Canada. Inuitterne vandrede over det smalle stræde ved Thule i det nordlige Grønland, og de valgte at blive. En bølge af nordboere slog sig også ned i landet i vikingetiden.

De grønlændere, der er i landet i dag, stammer fra en gruppe af inuitter, der kom til Grønland samtidig med Erik den Røde i år 982. Omkring år 1500 forsvandt nordboerne igen, men de efterlod sig spor i form af ruiner. Når man er på ferie i Grønland, bør man se nordboernes ruiner, der ligger spredt ud over sletterne i Sydgrønland.

Et par århundreder senere kommer danskerne dog tilbage og har været der lige siden. Grønlænderne er kristne, og den del af historien har præsten Hans Egede æren for. Den grønlandske nationaldragt er i øvrigt blevet til med europæiske glasperler, som grønlænderne elsker.

Smag på Grønland
Den grønlandske mad er bestemt værd at smage på. De traditionelle jagtdyr præger retterne, og man finder kød fra havets pattedyr, fugle, fisk og vildt som lækre indslag i maden.

Når man besøger de grønlandske spisesteder kan man naturligvis også få alle det traditionelle retter, der varierer lidt fra egn til egn.

Uden, at der er tænkt nærmere over det, er grønlandsk mad ofte økologisk, da fangstdyrerne strejfer frit omkring i landskabet. Der er ikke noget kunstigt over grønlandsk mad, der er fri for sprøjtegift, kunstig gødning eller tilsætningsstoffer.

Prøv for eksempel også retter med grønlandsk lam eller smag på den grønlandske fjeldørred, der har levet i de uberørte, strømmende grønlandske floder. Det er en topklasse kulinarisk oplevelse.

De varme kilder på Grønland
Selvom Grønland er is, sne og indlandsis, så er det ikke kun et koldt land. Grønland har nemlig nogle varme kilder, som allerede de gamle vikinger satte pris på.

Uunartoqs varme kilder er slet ikke et ualmindeligt syn i Grønland. Men det er der, hvor det er varmt nok til at bade i.

På den ubeboede ø mellem Alluitsup Paa og Nanortalik er der tre naturligt opvarmede kilder, der løber sammen til en lille sten-opdæmmet pool. Her kan man ligge og nyde livet omgivet af smukke bjerge og drivende isbjerge i havet. Det føles helt uvirkeligt for de fleste.

På Diskoøen og en række andre steder er der også tusindvis af varme kilder, der dog ikke bruges af turister til at bade i.

Grønland er i sandhed et alsidigt ferieland, med oplevelser langt ud over det sædvanlige.

Discobugten

Med beliggenheden nord for Polarcirklen er man sikker på at møde høje isfjelde og glammende slædehunde, hvis man tager til Diskobugten. Det naturskønne område byder på store oplevelser både sommer og vinter.

Ilulissat

Byen Jakobshavn ved Diskosbugten er kendt for to ting. For det første som polarforskeren Knud Rasmussens fødeby og for det andet som Grønlands hurtigste isbræ. Byen er et glimrende udgangspunkt for udforskning af landets natur både sommer og vinter.

Julianehåb

Sydgrønlands største by, Julianehåb, blev i 1775 grundlagt af købmand Anders Olsen, som handelsstation. I dag er Julianehåb Sydgrønlands uddannelsescentrum og tiltrækker unge fra de omkringliggende bygder. Byen er et godt udgangspunkt for vandreture i den sydgrønlandske natur.

Nuuk

På Grønlands vestkyst ligger Grønlands hovedstad, Nuuk. Byen danner rammen om landets kulturliv og her har landets nationalmuseum til huse. Byen er fantastisk smukt beliggende på et næs omgivet af vand.

Upernavik

I Upernavik kan man for alvor opleve den grønlandske fangerkultur. Upernavik by har verdens nordligste beliggende friluftsmuseum, og området byder endvidere på et utal af fuglefjelde, hvor over 100.00 lomvier yngler.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.