Rejser til Færøerne

Rejser til Færøerne

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Som de ligger som grønne oaser i det vidtstrakte Atlanterhav, kommer man ikke uden om, at de 18 øer, der tilsammen udgør Færøerne, er fantastisk smukke. Den maleriske natur med forrevne klipper, stejle fjelde og grønne enge er en sand perle for naturelskere. Der er fantastiske muligheder for vandreture, og mens man traver gennem fjeldene støder man på brusende elve, skummende vandfald og græsarealer dækket af gule blomster.
Øernes fugleliv er også et kapitel for sig, for øens mange fjelde giver fremragende yngleforhold for havfugle.
Bedøm rejsemål
4,5
(71 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Færøerne

Oplev fred og frihed på Færøerne

Om Færøerne
Områder

Oplev fred og frihed på Færøerne

Rejser til Færøerne har i mange år ikke stået højest på dagsordenen, men med den stigende interesse for natur, bæredygtighed og det fremmedartede, har øerne fået større opmærksomhed.

Naturen på Færøerne

Færøerne er i dag kommet tættere på med de moderne transportmidler. Men når man rejser til Færøerne og træder ud af flyet, så føles det som om, man træder hundredvis af år tilbage i tiden.

Atlanterhavet gør sit til, at man straks føler sig isoleret og i en anden tidsalder. De flerfarvede hytter, græstag og trækirker hjælper med sammen med de ofte meget utilgængelige landsbyer, der dog efterhånden er godt forbundne med vejtunneller.

De store vidder med græsarealer sætter et lille menneske i perspektiv. Man føler en andægtighed og rives kun ud af sin tilstand, når man nærmer sig de stejle skråninger ned mod det frådende Atlanterhav.

Her hersker kjover og mallemukker, der med deres skrig signalere ejerskabet. Ornitologer valfarter ikke uden grund til Færøerne.

De rå bjerge

De forrevne bjerge er rester af enorme lag af basalt, der er udspyet af gigantiske vulkaner i den tertiære periode for omkring 60 millioner år siden. Hvert basalt lag repræsenterer en eller flere vulkanske begivenheder. Lagene veksler og indtrykket blandes af lyset, det grønne græs og den blomstrende lyng.

Når man rejser til Færøerne skal man især lægge mærke til lyng blomsterne, hvis lige ikke ses noget andet sted. Skotsk lyng med de violette kronblade og andre arter giver helt unikke farver, der ender helt i det blodrøde felt. Læg mærke til den færøske løvefod og de andre skønne vækster.

Vandrere elsker ferie på Færøerne, for her får de noget for pengene. De forrevne bjerge og bakker er som skabt til vandring. Hvis man er typen, der kan lide at stride op mod vind og rusk, så er Færøerne et paradis.

Især de vestlige og nordlige kyster kæmper kampen mod Atlanterhavet. Skråningerne er stejle, og land og hav er i en evig kamp. Ferie på Færøerne giver mulighed for at opleve dette helt specielle naturscenarie.

Fårenes og fiskenes ø - Færøerne

Fårene har også deres plads i Færøerne, der fik navn efter de firbenede uldtotter, der ses som hvide prikker overalt på de grønne sletter.

Færøerne har 50.000 indbyggere og hele 70.000 får, der siden de første bosættelser har været en livsnerve for øerne.

I dag er fiskeriet det vigtigste erhverv for de 18 øer. Fiskeprodukter tegner sig for langt den største eksport, men turistindustrien er nu i stærk vækst.

Vikingeblod og folkesjæl

Færingerne kan ikke løbe fra, at de er af vikingeæt. Det stolte vikingeblod ruller i deres årer. Den rå natur, skandinavisk foretagsomhed og en stærk kristendom, der præges af fiskeriet, har givet færingerne en helt speciel karakter.

Fællesskabet opleves stærkt på øerne, og Færøerne har en kultur- og musikscene, der er helt utrolig i forhold til størrelsen.

Knap 20.000 af de 50.000 indbyggere bor i hovedstadsområdet, der omfatter Tórshavn, Kirkjubøur, Velbastaður, Nólsoy, Hestur, Koltur, Hoyvík, Argir, Kaldbak, Kaldbaksbotnur, Norðradalur, Syðradalur, Hvítanes, Sund, Kollafjørður, Signabøur og Oyrareingir. Små 5.000 bor i Klaksvik, der er den næststørste by på Færøerne.

Færøernes klima

Ferie på Færøerne kan sagtens tilrettelægges, så man rammer de bedste måneder, hvor man kan komme ud i naturen.

Vejret er præget af havet og er meget omskifteligt. Der kan sagtens i sommermånederne være strålende solskin, der med ét skifter til tåge og regn. Golfstrømmen, der løber omkring øerne, sørger for, at der aldrig bliver isende koldt - snarere fugtigt. Snefald kan dog forekomme, men det holder aldrig længe.

Luften er altid frisk som havet og vinden - og derfor bør man spise de lokalt producerede fødevarer, når man er på Færøerne. Intet sted i verden kan man smage alt godt fra havet og være så sikker på, at det er frisk som vinden.

God tur til Færøerne.

Klaksvik

Færøernes næststørste by, Klaksvik, er omgivet af en storslået natur, der byder på vandreruter af varierende sværhedsgrad. Byen har i de seneste år udviklet sig til en efter færøske forhold stor og hektisk by.

Mykines

Det er det storslåede fugleliv på Mykineshólmur, der tiltrækker såvel turister som færinger. Den forvredne klippeø har kun en bygd og en vej. Resten af øen er kun forbundet med stier, så det kræver en god fysik at komme rundt på øen.

Streymoy

På den største af Færøernes øer Streymoy finder man en storslået natur, der indbyder til lange vandreture. De høje fjelde falder drastisk flere hundrede meter og brusende elve strømmer gennem det barske landskab.

Suduroy

Klimaet på Færøernes sydligste ø, Suduroy, er mildere end på de andre øer, hvilket man tydeligt ser om vinteren, hvor øen sjældent dækkes af sne. Øens natur er storslået og kontrastfyldt og er en sand perle for alle naturelskere.

Torshavn

Den færøske hovedstad Torshavn er grundlagt i 825 og opkaldt efter den nordiske gud Thor. Byen er smukt beliggende ved Atlanterhavets kyst på øen Sreymoy. Med sin centrale beliggenhed har byen udviklet sig til landet kulturelle centrum.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.