Rejser til Storbritannien

Rejser til Storbritannien

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Storbritannien er et fascinerende og meget sammensat land, der består af England, Skotland, Wales, Nordirland, Channel Islands og Isle of Man. Selv om disse områder administrativt hører sammen, vil du kunne udforske forskellige kulturer, sprog og normer i de enkelte områder. Også naturen er varieret i dette store land, hvor specielt Skotland og Wales fremviser imponerende naturlandskaber, der er blandt de smukkeste i verden.
Bedøm rejsemål
4,6
(74 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Storbritannien

England – natur, pubs og dejlige London

Smukke England har store skove og et råt, malerisk kystlandskab. Stonehenge, Bath og de smukke universitetsbyer, Oxford og Cambridge, er alle store turistattraktioner. Besøg en hyggelig pub eller oplev en god fodboldkamp. Og tag så til London, der naturligvis er et af de absolutte højdepunkter i England.

Om Storbritannien
Områder

Tag på en god ferie i England

England har sin smukke natur, sit spændende kulturliv og sin varme og imødekommende lokalbefolkning, som tager imod dig med åbne arme. En rejse til England er virkelig en god oplevelse for alle ferieglade danskere.  

London – Englands fascinerende hovedstad
Selvfølgelig skal du besøge den engelske hovedstad, London, på dine rejser til England. I denne levende, farverige metropol er der altid noget at se og opleve, og det uanset om I rejser som børnefamilie, som ægtepar eller kærester, eller du er på en rejse til England med din ven, eller du er alene.

Londons byliv er helt enestående, og det samme er de store seværdigheder.
Du kender du sikkert navnene på mange af Londons store attraktioner, sådan som Big Ben, Tower of London, Trafalgar Square, Buckingham Palace og London Eye – steder, der er et must at besøge, når du er på ferie i London.

London er virkelig en by for besøgende i alle aldre. Her er parker med legepladser for de mindste. Her er museer, gallerier og teaterforestillinger for kulturelskerne. Her er et hav af butikker og spændende markeder for dig, som elsker at shoppe og finde genbrugsguld. Her er er zoologisk have og et utal af sjove forlystelser for både børn og voksne.
Her er restauranter med fish and chips, restauranter for feinschmeckere, her er vegetarrestauranter og sunde take-away steder, og her er et hav af andre typer restauranter med mad fra hele verden.

Det er meget populært at tage på en forlænget weekend til London med en flok gode veninder, hvor I shopper, spiser god mad, drikker fine drinks og i det hele taget nyder livet i fulde drag.

I Londons centrale bydel Soho ligger der mange lækre caféer dør om dør med små specialbutikker med tøj, bøger, nips til hjemmet og kunstudstillinger samt teatre og dets lige, og det er ganske tæt på de store shoppinggader, Oxford Street og Regent Street.

På en rigtig herretur i London er det fedt at tage på de traditionelle pubs. Her skænkes der øl og Guinness i lange baner, her spises den gode, lokale pub-mad og her ses der fodbold eller rugby på storeskærme. Og når de lokale hold spiller, er her propfyldt med glade mennesker, der råber og jubler og har det festligt med hinanden. Det er sjovt at opleve en fodboldkamp på en pub i London – hvis I da ikke ligefrem har sikret jer billetter til at se kampen live på stadion.

Englands storslåede natur
Men en rejse til England er meget andet end London. For naturelskere er her virkelig meget at komme efter.

Tag på vandreture i det meget smukke, kuperede Peak District, der er beliggende i det centrale England imellem Manchester og Sheffield. Her bugter bløde bakker og frodige dale, søer og huler sig i landskabet og danner de indtagende scenarier, som i flere tusind år har betaget de mennesker, der kom her.

Lige nord for Peak District ligger Yorkshire med sine karakteristiske hedelandskaber, sine kampestensindhegnede marker, sin dramatiske kystlinje og ikke mindre end to nationalparker. Yorkshire er desuden et lidt pudsigt område at besøge på din ferie i England, fordi befolkningen igennem århundrede har skabt deres egen engelske dialekt, samt de har deres eget flag, og så hylder de hvert år deres elskede Yorkshire med en særlig festdag d. 1. august.

Området Cornwall, der ligger på en halvø ud fra den sydvestligste del af England, er verdensberømt for sit særdeles smukke kystlandskab. Her er der grønne klipper, som bugter sig med næs og små laguner. Her er huler og områder med utallige blomster og skummende bølgetoppe. Og er er her den ene bjergtagende udsigt efter den anden. Cornwall er endda så indtagende, at det er kommet på UNESCOs verdensarvsliste.

Englands spændende kultur
England er et land fyldt med kulturskatte fra syd til nord.

Hvis du er på jagt efter historiens vingesus på dine rejser til England, så er slotsbesøg måske lige noget for dig. I England ligger der et hav af gamle slotte, som uvilkårligt får de besøgende til at føle, at de er dumpet lige ned i et sagn fra middelalderen. Det er let at forestille sig, hvordan her var, dengang riddere med draget sværd, konger i røde kapper, listige håndlangere, kloge dronninger og smukke prinsesser levede deres liv på de engelske slotte.

Tag til den gamle romerske badeby Bath, hvor du stadig kan se de mere end 2.000 år og meget velbevarede badehuse. Bath er også lige stedet for dig, der elsker spa- og wellness-ophold.

Bath er en meget smuk by, hvor du sagtens kan bruge nogle dage med sightseeing, shopping og livsnydelse.

Stonehenge er måske Englands mest berømte attraktion – og det selvom forskere og eksperter stadig ikke er helt sikre på præcis, hvorfor Stonehenge blev skabt.

Stonehenge består af to store stencirkler, som blev bygget af mennesker for 4.500 år siden. I dag kan du besøge Stonehenge og se de imponerende, opretstående sten. Du kan også besøge det fine museum og besøgscenter, hvor du lærer nyt om Stonehenge og blive klogere på dets betydning og historie. Stonehenge er lidt af et must-see, når du er på rejser i England, og så er Stonehenge, ligesom Bath også er det, på UNESCOs verdensarvsliste.

Endelig er et besøg i de gamle, traditionelle universitetsbyer Oxford og Cambridge absolut besøg værd på din ferie i England. Gå ture i de meget naturskønne omgivelser, se universiteternes biblioteker eller andre af de spændende, gamle bygninger, hvor du også kan tage på guidede ture og høre om universiteternes historie og traditioner.

Ikke så langt fra Oxford ligger Stratford-upon-Avon, som er byen, hvor den verdensberømte dramatiker Shakespeare boede. Besøg Shakespeares fine og meget spændende hus og nyd de meget smukke omgivelser.

Hav en skøn rejse til England.

Aberystwyth

Aberystwyth er hjemsted for det walisiske nationalbibliotek samt et af landets banebrydende universiteter. Det er et sted man ikke bør gå glip af at se.

Belfast

Belfast, Nordirlands hovedstad, er en by, der langsomt men sikkert fjerner sig fra tidligere tiders konflikter og stridigheder. Optimismen er til at spore i den flotte havneby, der kan tilbyde adskillige spændende seværdigheder og kulturelle arrangementer.

Birmingham

Som ægte barn af den industrielle revolution, blev det Birmingham vi ser i dag født i den mekaniske alders første begyndelse og har derfor flere kanaler end Venedig. I moderne tider er byen blevet en dynamisk forretningsby, med en kulturel scene der matcher Londons, med et forskelligartet og livligt miks af indkøbsmuligheder, et dynamisk natteliv og store internationale begivenheder. Det skorter ikke på udstillinger og fra byen har du adgang til noget af det smukkeste landskab i England.

Brighton

Brighton er indbegrebet af den traditionelle engelske kystby. Byen var engang en fiskerby, men blev populær i midten af det 18. århundrede, da kystferier blev en kongelig trend.

Cardiff

Cardiff er en ung og levende by med masser af moderne arkitektur og spændende underholdningstilbud.

Cardigan kysten

Dette enormt populære område med maleriske kyststrækninger og små badebyer er i de senere år blevet udnyttet af masseturismen - specielt fra England, men heldigvis er det lykkedes mange byer at bibeholde deres charme.

Edinburgh

Edinburgh er festivalernes by, hvor underholdning så som kunst, teater og musik fylder de snævre gader. Byen er rig på kultur og historie og hvor end du befinder dig i byen er der altid noget for enhver smag. Her finder man en fantastisk blanding af arkitektur specielt fra middelalderen og den georgianske periode, hvilket gør gåture på kryds og tværs af byen til en sand oplevelse. Som Robert Louis Stevenson engang sagde: "Edinburgh er alt hvad Paris burde være."

England

England er et eklektisk og varierende land, som stadig har et konservativt livssyn. Det svælger i dets historiske fortid, samtidig med at det lukker fremtiden ind med dets kulturelle forskellighed og smag for det moderne. England er stadig forgænger, når det gælder kunst og handel, og landet har alt, et land kan tilbyde den internationale rejsende, både af nyt og gammelt. Det er et ganske unikt og bemærkelsesværdigt sted.

England

England er et eklektisk og varierende land, som stadig har et konservativt livssyn. Det svælger i dets historiske fortid, samtidig med at det lukker fremtiden ind med dets kulturelle forskellighed og smag for det moderne. England er stadig forgænger, når det gælder kunst og handel, og landet har alt, et land kan tilbyde den internationale rejsende, både af nyt og gammelt. Det er et ganske unikt og bemærkelsesværdigt sted.

Glasgow

Beliggende kun 48 km fra Edinburgh skulle man tro at Glasgow nød den samme respekt som sin naboby. desværre har Glasgow fået et dårligt ry og det er nemt at opfatte byen som værende kedelig, grå, sørgelig og fyldt med arbejdsløshed. Dette er dog ikke helt rigtigt. Glasgow har faktisk en del at byde på, selvom den ikke ved første øjekast virker halvt så imponerende som Edinburgh. Det er en levende og interessant storby, hvor de lokale har en legendarisk sans for humor affødt af deres evne til at grine, selvom tingene går dem imod, hvilket bare er en del af forklaringen på, hvad der gør byen så indbydende.

Gower halvøen

Gower er en af Wales' mest populære seværdigheder og det er ikke overraskende, da halvøens landskab er det smukkeste i landet.

Liverpool

I 1207 udstedte Kong John et rettighedsbrev til nybyggere så de kunne bygge en havn på floden Mersey og til den dag i dag er det Englands næstvigtigste havn. Liverpool er en by med en meget stærk identitetsfølelse og byen er anerkendt verden over for dets forbindelse med The Beatles. Bybilledet domineres af banker fra det 19. århundrede, kontorbygninger og boligarealer blandt tåge, måger og levninger fra en bys forfald. Årrækken med økonomisk tilbagegang har efterladt byen med en mærkelig blanding af storhed og elendighed, og det er det, der giver Liverpool dets nerve. Byen er ikke desto mindre rig på charme, atmosfære og masser af ting af lave på en regnfuld dag. Carl Jung kaldte byen 'livets vandpyt".

London

London blev født af to byer, Westminster og The City of London, som over årene er vokset sammen og har opslugt de omkringliggende landsbyer. Nu er det den største by i Europa og en vigtig spiller på verdensscenen hvad angår kunst, mode og bykultur. Hvorind du måtte befinde dig i denne store by kan du ikke undgå dens afsindige atmosfære.

Manchester

Manchester er kendt verden over for dets fodboldhold Manchester United. De sidste 15 års tid er Manchester blevet synonym med udsagnet 'Cool Britannia' og har vakt opsigt med dens musikscene, mest kendt er Oasis og The Stone Roses. Manchester er en god turistby og dets centrum har undergået en dramatisk foryngelseskur. Manchester har aldrig vendt dets industrielle fortid ryggen og der er derfor masser af minder om byens velmagtsdage. Der er blevet gjort en del for at forberede byen på "The Commonwealth Games" (Commonwealth Legene) i 2002. Manchester har en meget ungdommelig stemning og summer med studerende. Det er en af de mest spændende byer i England.

Nordirland

Nordirland, der er et af Europas mest oversete rejsemål, er mere fredeligt end rygtet vil vide. Den gæstfrie befolkning og de mange imponerende natur- og kulturoplevelser landet kan tilbyde, gør Nordirland til en særdeles spændende destination.

Orkney øerne

Orkneyøerne ligger 9 kilometer nord for det skotske fastland. Øerne er populære destinationer for dem, der er interesseret i vandring, fugle og dykning og her kan man finde klipper, der rejser sig lodret 300m over havet, sandstrande og resterne af en 4500 år gammel stenalderbebyggelse ved navn Skara Brae. Øerne byder således på både arkæologiske vidundere og et rigt dyreliv.

Skotland med Orkney & Shetlandsøer

Skotlands ujævne landskab er fyldt med levn fra fortiden, hvor klanerne kæmpede indædt for deres hjemland. I dag fremstår det bakkede landskab som et smukt og fredeligt minde over Skotlands historie. Med sine livlige storbyer og deres mange spændende attraktioner er Skotland det perfekte sted at tage hen, hvis man har lyst til at gå på opdagelse i den helt unikke kultur med de rige traditioner som landet har at byde på.

St Ives

Denne smukke billedskønne fiskerhavn viser en side af England, som ikke kan findes inde i landet. Byen St. Ives ligger på den spektakulære Cornish kyst mod vest og har været et populært sted blandt kunstnere siden Turner tog hertil i 1811. Med masser af snoede brostensbelagte gader, stræder og terrasser på bakkerne, ligner St. Ives ikke den gennemsnitlige engelske kystby.

Swansea

Det er en by fuld af kontraster og det livlige Swansea har nogle af de bedste museer i Wales. Byen ligger også ved siden en af landets mest populære kystlinier og landskaber.

Wales

Med et smukt landskab, hensmuldrende stencirkler og slotte har Wales en af de bedst bevarede keltiske kulturer, selvom landets keltiske fætre, Skotland og Irland, er mere romantiserede og internationalt berømte.

Wales

Med et smukt landskab, hensmuldrende stencirkler og slotte har Wales en af de bedst bevarede keltiske kulturer, selvom landets keltiske fætre, Skotland og Irland, er mere romantiserede og internationalt berømte.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.