Rejser til Ecuador

Rejser til Ecuador

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Kondoren kredser i luften over landet, der engang udgjorde en del af inkaernes mægtige rige. Gamle indianere med vejrbidte ansigter og farverige ponchoer vidner om landets rolle i indianernes historie, der udspillede sig i den dybe amazonjungle, i dalene mellem de skyhøje Andesbjerge og i lavlandet mod stillehavsstrandene. Det bedste for rejsende i Ecuador er, at man det ene dag kan kravle rundt på en aktiv vulkan og den næste liste rundt i den grønne regnskov. Ecuador er lille, men rummer så mange forskellige klimaer og landskaber, at der er uudtømmelige muligheder for eventyr.
Bedøm rejsemål
4,5
(84 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Ecuador

Ecuador – Den grønne juvel

Ecuadors hovedstad, Quito, er et levende mylder af farver og fantastiske mennesker, der åbenhjertet hilser landets besøgende velkommen. Se de byens markeder og nyd de lokale restauranter. Tag så på vandring i Andesbjergene, oplev Amazon-regnskoven og besøg Galapagos enestående dyreliv. Ecuador er fantastisk!      

Om Ecuador
Områder

Værd at opleve i Ecuador

Men landet har meget mere at byde på end det. Landet er et af de mindre i Sydamerika, men trods dets beskedne størrelse, er der aktiviteter nok til at kunne tilfredsstille enhver rejsendes ønsker og behov. Om du er til ture i Amazonas-junglen, afslapning ved Stillehavskysten, bestigning af vulkaner eller vandring i Andesbjergene betyder intet – Ecuador har det hele.

Et sandt mekka for fugle-elskere
Er man fugle-interesseret, er Ecuador et af de bedste lande på hele kontinentet at besøge, da det huser mere end 1600 forskellige fuglearter, samt mere end 3 gange så mange forskellige fugle per kvadratkilometer end de væsentlige større nabolande, Peru og Colombia.  Ecuador er især kendt for at være hjemland for den sjældne Blue-Footed Booby.

Galápagos – Oftest når man taler om Ecuador, falder snakken på et eller andet tidspunkt på Galápagosøerne, og med det unikke dyreliv samt natur, man ikke finder andre steder i verden, kommer det næppe bag på mange, at det er den største turistattraktion i Ecuador. Nok især er Galapagos kendt for de enorme skildpadder, der beboer ø-gruppen – heraf navnet “Galapagosskildpadder” – som for mange er et højdepunkt for deres besøg dertil. Galapagos er også kendt for at huse fugle-arten, Blue-Footed Booby, et utal af andre dyrearter samt at det er et fantastisk sted til dykning.

Isla de la Plata - Også kendt som “De Fattiges Galapagos”, grundet det lignende klima samt dyreliv – og ikke mindst prisforskel. Isla de la Plata er et glimrende alternativ til dens væsentlig dyrere “storebror”. Førhen var den sjældne Blue-Footed Booby fugl kun at finde på Galápagosøerne, men grundet det lignende klima er fuglene nu også at finde på denne ø. Med kun en times tid i båd fra havnebyen Puerto Lopez, udsigten til et utal af havskildpadder, albatrosser og en masse andet dyreliv, er Isla de la Plata et super godt alternativ til dyre- og naturinteresserede, som er åbne for et billigere alternativ til de i forvejen meget kendte Galapagosøer.

Otavalo - Byen Otavalo, i det nordlige Ecuador, er især kendt for sit marked, som er det største i hele landet. Markedet er at finde i centrum af byen hver eneste dag, men især lørdag er det velbesøgt af turister, Ecuadorianske såvel som udenlandske. Lørdag er dagen, hvor indfødte fra de omkringliggende indianerstammer kommer for at sælge deres håndlavede goder – her er især trøjer, halstørklæder, vanter, huer, strømper og andet i Alpaca-uld enormt eftertragtet. Selvom byen er mest kendt for sit marked, har byen og området omkring også andet at byde på – heriblandt en tur til den nærtliggende vulkanske sø, Cuicocha, samt vandreture i den omkringliggende, smukke natur.

Quilotoa – Som den mest kendte vulkanke kratersø i landet, er Quilotoa uden tvivl et besøg værd. Når man ankommer til den lille by, Quilotoa, mærker man hurtigt, at det er kratersøen, som driver byen. Her er nemlig ikke meget andet at foretage sig, end at vandre rundt om søn, og eksempelvis besøge nogle af de omkringliggende landsbyer. En tur omkring søen tager ca. 5 timer, afhængig af hvilket tempo man vandrer i naturligvis, samt hvor mange steder man stopper op for at nyde den helt fantastiske udsigt. Med en beliggenhed på lige knap 4000 meter over havoverfladen, bliver der meget koldt i området, når man rammer de sene eftermiddagstimer samt aften og nat – så husk varmt tøj!

Baños - Baños de Agua Santa eller bare Baños, er kendt som Ecuadors ekstremsports-hovedstad – og det med god grund. Trods byens beskedne størrelse, er der her aktiviteter nok til at holde dig beskæftiget i dagevis. Her kan du blandt andet rafte ned af vilde floder, bungee-jumpe fra broer, zip-line gennem junglens trætoppe, tage en tur på hesteryg gennem de smukke omgivelser eller leje en firhjulet crosser - og hvis du trænger til lidt afslapning ovenpå din adrenalin-rus, kan du nyde stilheden og og koble fra ved de termiske bade, som området også er kendt for.

Quito – Landets hovedstad, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, byder på alt hvad du kan forvente af en moderne storby – og mere til. I Quito finder du blandt andet et sprudlende byliv i form af diskoteker, karaoke-barer samt hot-spottet for gode spisesteder, Foch Plaza. Er du til lidt mere afslappet kultur, kan du gå en tur gennem Quitos gamle bydel, som er fyldt med bygninger fra kolonitiden samt adskillige smukke kirker. Efter en dag med udforskning af byen, kan du nyde en af de mange hyggelige parker, som er at finde i Quito.

Baños

Hvil ud i de termiske bade eller spænd vandrestøvlerne og udforsk det frodige bjerglandskab. Du befinder dig i et skønt klima med udfordringer i alle retninger, når du har taget turen til Banos.

Det Sydlige Ecuador

Brostenbelagte gader med hvidkalkede kirker fra kolonitiden. Det er som om tiden er skruet tilbage, når man udforsker regionens mystiske inkaruiner eller slentrer ned ad Cuencas maleriske gader. Historien kaster smukke spejlbilleder i det sydlige Ecuador,

Ecuadors Stillehavskyst

Strandene er hvide, fiskene er friskfangede, og nætterne er fulde af liv og sprudlende salsa. Er du til glade dage på smukke strande, så er den ecuadorianske stillehavskyst måske dit næste stoppested.

Galapagosøerne

Øgruppen i Stillehavet har ikke sin mage noget sted på jorden. Overalt synes fugle, sæler og kæmpeskildpadder at kæmpe med de mange andre dyr om at blive set af turisterne. De ejendommelige vulkanformationer, der danner kulisserne for det ganske utrolige dyreliv, gør kun Galápagos endnu mere fascinerende.

Orienté

Oriente i det østlige Ecuador er porten til regnskovens hemmeligheder. Intet andet sted på jorden findes så mange forskellige dyr og planter. Floderne er fyldt med glubske piratfisk, og i træerne hænger dovendyr over skovbunden, hvor slanger kryber lydløst rundt.

Quito

Fra sin beliggenhed i næsten tre kilometers højde skuer den historiske hovedstad ud over kæmpevulkaner og sneklædte bjergtoppe. Indianere i traditionelle klædedragter vandrer langs kolonitidens kirker og huse, der står som velbevarede hilsner fra fortid til nutid.

Rio Bamba

Det fascinerende bjerglandskab omkring Riobamba kan iagttages fra byen med den behagelige atmosfære eller udforskes til fods med rygsæk og telt.

Saqui

På alle andre dage end torsdag er Saquisili en ganske uinteressant by. Men om torsdagen omdannes byen til et cirkus af handlende, og alt mellem himmel og jord skifter ejermand i markedsjunglen, der er den mest livlige og spændende af slagsen i Ecuador.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.