Rejser til Costa Rica

Rejser til Costa Rica

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Costa Rica (den rige kyst) er en særlig perle i Mellemamerika. Mens de omkringliggende lande Nicaragua og Panama er temmelig turbulente er Costa Rica et roligt, fredfyldt land med en vidunderlig natur og et bemærkelsesværdigt dyreliv. Costa Rica har desuden nogle af de bedste strande i Mellemamerika, hvis man kan lide at surfe eller bare slappe af. Costa Rica ligger i Mellemamerika. Landet er en sand perle med hensyn til naturoplevelser, dyreliv. Desuden byder landet på skønne, hvide sandstrande med azurblåt hav, hvor man kan nyde livet eller surfe i bølgerne.
Bedøm rejsemål
4,5
(87 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Costa Rica

Costa Rica – Enestående naturoplevelser

Som en anden naturjuvel ligger Costa Rica og skinner med sit væld af store naturoplevelser. Her er vandfald, som brøler i takt med regnskoven forskellige dyrestemmer. Her er badestrande med krystalklart havvand, hvor neon-farvede fisk og koraller stortrives. Og så er her et dejligt byliv med store kulturskatte. 

Om Costa Rica
Områder

Værd at opleve i Costa Rica

Dyreliv

Rundt om i Costa Ricas nationalparker har du mulighed for at se mange forskellige dyr. I landet findes der fire slags aber, og de er ofte meget aktive, når du bevæger dig gennem skoven. Her er fantastiske fugle i alle regnbuens farver, fra de små, vimse kolibrier til den imponerende quetsal med den meget lange haler, de skræppende arapapegøjer og tukanerne med de store, flotte næb. Her er sjove og anderledes dyr som næsebjørne, myreslugere, tapirer, bæltedyr og både to- og tretåede dovendyr. Hvis du er utrolig heldig har du også muligheden for at se en puma eller en jaguar. Ja, Costa Rica er virkelig et land for dyreentusiaster og naturelskere.

Nationalparker

Corcovado er Costa Ricas største og mest velbevarede nationalpark. Den ligger på en halvø i Stillehavet og har et meget rigt dyreliv.

Manuel Antonio er en af Costa Ricas mest kendte nationalparker. Parken ligger lige ud til Det Caribiske Hav, og der er rig mulighed for at bade, surfe, snorkle eller sejle i kajak eller katamaran.

Monte Verde - den store tågeregnskov er ofte omsluttet af skyer og tåge, som giver en helt særlig stemning. Her kan du gå på hængebroer højt til vejrs, mens du nyder skovens fantastiske fauna og flora. Du kan også prøve kræfter med svævebaner (ziplines) og suse gennem trætoppene. Her er i alt 12 svævebaner, og du kan både prøve Costa Ricas højeste og længste.

Tortuguero er en tropisk regnskov med masser af søer, floder og kanaler. Her har du en fantastisk mulighed for at opleve skoven fra en kano en stille morgen, mens dyrene vågner og begynder på deres daglige gøremål. Det er også i Tortuguero, at du mellem juli og september kan se havskildpadder lægge æg på stranden om natten.

Arenal er både navnet på landets største sø og en aktiv vulkan på 1.633 meter. Om natten ses det fantastiske syn af rødt lava tydeligt mod den mørke himmel. I nærheden af vulkanen ligger også det 70 meter høje vandfald La Catarata de la Fortuna, som falder ned i en lagune, hvor der er mulighed for at bade i det kølige vand.

Dykning

Costa Ricas lange kyster giver mulighed for både at dykke i Caribien og i Stillehavet.

Isla del Caño bliver betegnet som et af verdens mest biodiverse steder og derved også et af Costa Ricas aller bedste dykkersteder. Her kan du være heldig at se djævlerokker, muræner, hajer, skildpadder, hvaler og delfiner.

Har du et rigtig stort budget, og vil have den ultimative dykkeroplevelse, så flyv til Isla del Coco, som hører til Costa Rica, selvom øen ligger langt ude i Stillehavet. Her kan du som noget helt særligt dykke med store stimer af hammerhajer.

Surfing

Costa Rica er blevet en stor surfer-destination, og der er mange gode strande til formålet, ja, faktisk over 1000 egnede steder i landet. Nogle af de mere populære er Playa Hermosa, Salsa Brava, Playa Jaco, Boca Barranca og Nosara.

Nyd livet

I Costa Rica vil du gang på gang støde på begrebet Pura Vida, som direkte oversat betyder ”rent liv”. I mere overført betydning kan Pura Vida oversættes til ”Det er livet” eller ”slap af og nyd livet”, og du vil overalt i Costa Rica møde en utrolig afslappet atmosfære og en stor venlighed fra lokalbefolkningen, som snart smitter af på gæsterne. 

Costa Ricas caribiske kyst

Den østlige del af Costa Rica har Det Caribiske Hav som nabo. Kysten har et væld af lækre strande og der er mange byer og havne, der er værd at besøge. Den største by er Puerto Limón, andre er Los Chiles, Guapiles og Barro del Colorado. Den Caribiske Kyst er et paradis for strandelskere, og alligevel er området ikke overrendt eller ødelagt af turisme, fordi en stor del af det er beskyttede nationalparker.

Costa Ricas Stillehavskyst

Stillehavskysten er som Den Caribiske Kyst et mekka for surfere, strandelskere og vandhunde i almindelighed. Kysten er en god blanding af velbesøgte turiststeder og øde uberørte strande, og bliver man træt af strandene kan man gå på opdagelse i nationalparker og ved vulkaner. Stillehavskysten er spækket med oplevelser.

Det Centrale Costa Rica

Den centrale del af Costa Rica kan sagtens konkurrere med kysterne, når det gælder seværdigheder. Nationalparker med fantastiske dyr og regnskove venter på at blive opdaget, og byer som San José og Alajuela bør man heller ikke gå glip af og den fantastiske vulkan Poas tæt på Alajuela, kan man næsten ikke komme udenom.

San Jose

Costa Ricas kosmopolitiske hovedstad er helt sikkert et besøg værd under et ophold i landet. Byen emmer nærmere af nordamerikansk stemning end mellemamerikansk med dens storcentre, brede boulevarder og fastfood-kæder. Men San José har også et væld af spændende museer, sprudlende markeder og lækre restauranter, der gør den til en utrolig attraktiv by.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.