Rejser til Bolivia

Rejser til Bolivia

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Bolivia er det højest liggende land i Sydamerika. Det er også det land, hvor flest indianere, over 50 procent af befolkningen, holder ved deres traditionelle tro og værdier. Bolivia er pengemæssigt en af de fattigste lande i Sydamerika, men til gengæld et af de rigeste når det handler om gammel indianerkultur, imponerende landskabsbilleder i og omkring Andesbjergene, samt rester af mystiske urgamle civilisationer. Bolivia er et land, der bare venter på at blive opdaget.
Bedøm rejsemål
4,6
(51 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Bolivia

Sortér rejser til Bolivia efter tema

Bolivia: saltørken, spejlsøer og indianerkultur

Om Bolivia
Områder

Værd at opleve i Bolivia

Bolivia er et af de steder i verden, hvor der findes den rigeste biodiversitet, hvor næsten 40 procent af alle verdens dyrearter lever. Store dele af indbyggerne går stadig klædt i samme farvede klæder som deres forfædre, og de holder stærkt fast i deres gamle indianertraditioner. Den indianske del af befolkningen taler stadig inkaernes sprog quechua eller aymara, der begge er officielle sprog sammen med spansk. Højlandet byder på en slående udsigt over de spejlblanke søer, og en lama eller to krydser ofte de små grusstier, der fører mod de mange højsletter og øer, som findes i området.   

Saltørknen i Uyuni: Uyuni er en mindre landsby i det sydøstlige Bolivia. I 2014 var den en del af Dakar-løbet, og så er det hjemsted en af verdens smukkeste steder - den gigantiske saltørken, også kaldet Uyuni. På dette unikke sted er det som, at himmel og jord går i et, og med små tricks, kan man tage sjove billeder, hvor horisontlinjen rammer den spejlklare overflade. Det kan anbefales at besøge Uyuni i november, hvor tre forskellige flamingoarter ligger vejen forbi for at yngle. Den berømte og berygtede fredsløse cowboy Butch Cassidy skulle eftersigende have endt sine sidste dage i den salte ørken, efter han mistede orienteringen og, ja, døde af tørst. Dette prægtige sted byder i den grad på naturoplevelser, der er uden for normen. 

Titicacasøen: Midt mellem Bolivia og Peru findes et andet af moder jords mange vidundere. En gigantisk sø beliggende ca. 3800 meter over havets overflade giver her liv til både dyr og mennesker. Søens dybeste punkt måler godt 280 meter i dybden, og gennemsnitsdybden ligger på lidt over 100 meter. Småøer dukker op over vandoverfladen som små paddehatte, hvoraf den største kaldet Isla del Sol (soløen) var hjemsted for det gamle inkafolk, der i fordums tid levede i området. Gamle inka-ruiner ligger på de grønne sletter, hvor højden gør vandreturen ekstra udfordrende. Lamaer står bundet ved de få huse, der ligger langs grusstien, som fører hele vejen rundt om øen. Titicacasøen indeholder noget af jordens reneste vand, og måden at komme ud til de små øer på, er med lokale fiskerbåde. Det er et af de smukkeste steder i verden, hvor små hvide sandstrande, klynger sig til øens fod.    

La Paz: Med sine godt 3600 meter over havets overflade er La Paz verdens højst beliggende hovedstad. Byen ligger nærmest i en dal og er som bygget ind i skråningerne, der rejser sig mod himlen, og uanset i hvilken retning, man drejer hovedet, er der en ny udsigt, som skal indtages. Byens ældre kvarter ligger på toppen, så at sige, og her fylder markeder med alverdens ting gaderne, hvor også små butikker med farvede tøj og tasker lavet af lamaskind holder til. I den nyere bydel, som ligger for foden af bjerget, findes almindelige modeforretninger og restaurant-kæder, som gør, at ferien sagtens kan kombineres med en shoppingtur til ganske fornuftige penge. Mindre restauranter ligger på vej op mod den gamle bydel, og her finder man ofte vegetariske retter, samt en af de bedste boliviaske delikatesser – lamabøffer.  Natten i La Paz foregår gerne på små barer eller musikspillesteder, hvor varme rytmer fylder de mørke timer ud, og en drink i hånden er et must.       

Maden i Bolivia spises frisk, og ofte er brødet, man kan købe på gaden, bedre end det butikken kan byde på. Lamabøffen er noget, man skal prøve. Ligesom det kan anbefales at drikke en kop coca-te, der hjælper med højdesyge.

Amazon Basin

Stor tyk regnskov med kæmpe træer og andre imponerende planter er, hvad man finder i the Amazon Basin, der er så stort et område, at det dækker halvdelen af landets territorium.

La Paz

La Paz er hjemsted for en million bolivianere. Byen ligger i en dal med centrum i bunden. På dage med klart vejr kan man som baggrund for byen se sneklædte bjergtinder, der stråler i solen. Byen byder også på et uforglemmeligt persongalleri, du møder indianerkvinder med de karakteristiske bowlerhatte og ballonskørter, forretningsmænd i jakkesæt, militærmænd med maskinpistoler og tiggere i laset tøj.

Sydlige Bolivia

Sydbolivia byder både på vild og ruskende natur med ensomme vulkantoppe og saltørken og på meget frugtbare områder med mange vin- og frugtplantager. Området viser end el af den store variation, man finder i Bolivia.

Titicaca Søen

Lake Titicaca er en af verdens højest beliggende søer, den ligger i et helt fantastisk naturområde med bjerge og bakker midt mellem Bolivia og Peru.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.