Seværdigheder Sri Lanka

Seværdigheder Sri Lanka

Ambalangoda

Badebyen Ambalangoda

Ambalangoda er en lille badeby, der specielt er kendt for fremstilling af masker og djævledans. Maskerne bliver skåret ud af kadunu træ og er meget lette. Der sælges mange masker til turister i området. Djævledansen bliver stadig opført for at fordrive onde onder, og det er tilladt for turister at se på, mens dansen finder sted.

Colombo

Det gamle fyrtårn Clock Tower

Dette gamle fyrtårn blev bygget i 1857 og fungerede i mange år som fyrtårn for skibene på havet. Efterhånden som byens huse voksede i højde, blev tårnet dog for lille, og man byggede et nyt. I dag kan man komme en tur op i det gamle Clock Tower og få en formidabel udsigt over byen.

Dronningens hus (Janadhipathi Medura)

Queens House er også kendt som præsidentens hjem. Tidligere var den imponerende bygning hjem for den britiske generalguvernør, men da landet blev uafhængigt, flyttede præsidenten ind, og siden har det været hans hjem.

National museet

National museet blev grundlagt i 1877 af den britiske guvernør Gregory. Der er adskillige gode udstillinger på museet, der hver især fortæller en bid af landet farverige historie. Der er blandt andet stenrelieffer, freskomalerier, masker, møbler, mønter og forsteninger på museet.

Kalutara

Byen Kalutara

Byen Kalutara ligger ved floden Kalu Ganga. Tidligere var byen centrum for handel med krydderier, men i dag er det mere kurvevarer flettet af palmeblade, der bliver produceret i byen. Rundt om Kalutara ligger der en del gummiplantager, og byen er derfor også et centralt handelssted for gummi. Byen er også præget af mange kokospalmer, hvoraf man laver den lokale brændevin Arrack.

Kandy og det Centrale Højland

Byen Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er Sri Lankas højeste by og ligger i en højde af 1889 meter. Byen er placeret på et plateau, der giver en fremragende udsigt over hele området og ikke mindst de imponerende grønne teplantager, der ligger omkring bjerget.

Templet Dalada Maligawa

Dalada Maligawa ligger i Kandy og er landets vigtigste buddhistiske helligdom. Navnet på bygningen betyder tandens tempel, da templet er bygget for at beskytte Buddhas hjørnetand, der blev smuglet til landet i det fjerde århundrede. Templet er et utroligt bygningsværk, som flere konger har bygget på, helt specielt er det otte kantede tårn, der rummer templets bibliotek.

Ædelstensbyen Ratnapura

Ratnapura betyder ædelstensbyen, og stedet er også centrum for udvinding af de srilankanske ædelsten. Så tidligt som i det 12. århundrede begyndte man at udvinde ædelsten i området, og i dag arbejder en stor del af byens 35.000 beboere i minerne med de mange ædelsten.

Nuwara Eliya

Byen Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er Sri Lankas højeste by og ligger i en højde af 1889 meter. Byen er placeret på et plateau, der giver en fremragende udsigt over hele området og ikke mindst de imponerende grønne teplantager, der ligger omkring bjerget.

Sri Lanka

Bjerget Adam's Peak

Fra december til april strømmer pilgrimme til området for at bestige det 2224 meter høje Adam’s Peak. På toppen er der et stort fodaftryk, der, efter muslimernes mening, tilhørte Adam, han trådte ned på bjerget, da han blev smidt ud af Edens have. Buddhisterne mener fodaftrykket tilhører Buddha, og hinduerne siger, det er blevet sat af Lord Shiva, men ikke desto mindre har pilgrimme i mere end 1000 år valfartet til stedet for at nå toppen. Turen op varer cirka fire timer.

Landsbyen Unawatuna

Unawatuna er en lille landsby, der ligger i et fantastisk smukt landskab og er ved at blive et af de foretrukne feriesteder. Unawatuna har en fremragende sandstrand med palmer og turkisblåt hav. Det er det perfekte sted, hvis man vil have sol, sand og vand og dase et par dage på stranden.

Nationalparken Yala West

Yala West er en national park, den dækker næsten 1000 km2, og den er et sammensurium af laguner og stenede områder. Der er gode muligheder for at se vilde dyr i parken, man kan leje en jeep og en chauffør og køre rundt i parken, hvor man kan se elefanter, leoparder, bjørne, aber og krokodiller.

Sigiriya fæstningen

Sigiriya er en stenfæstning, et uindtageligt monument, der blev bygget i det 5. århundrede for at forsvare området mod en frygtet invasion. Fæstningen ligger smukt på toppen af en 200 meter høj bakketop. I fæstningen er der haver, stenbilleder tilbage fra tiden, hvor det blev bygget, et par kæmpe store stenløver, der passer fæstningen og en helt fantastisk udsigt. Fæstningen ligger 191 kilometer fra Colombo.

Templerne i Anuradhapura

Anuradhapura er Sri Lankas første hovedstad og et symbol på sinhalesernes magt, samtidig er det den vigtigste af Sri Lankas byer fra gammel tid. Byen blev hovedstad i år 380 før Kristi, og i over 1000 år regerede sinhalesernes konger fra byen. I dag kan man udforske de gamle templer og bygninger fra det gamle rige, alle bygninger er i dag restaureret og er et helt fantastisk syn.

Øen Hikkaduwa

Hikkaduwa er en ø med et fremragende strandområde. Det er et godt område, hvis man kan lide hvide sandstrande og azurblåt hav, der er gode snorkel og dykke muligheder med koralrev og gamle skibsvrag i bugten. Yderligere er der turbåde med glasbund, der sejler rundt i bugten med de turister, der ikke dykker. Hikkaduwa er absolut et paradis, hvis man kan lide sol, sand og vand.

Har du fået lyst til at rejse til Sri Lanka?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her