COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Lusaka

- Vælg by -

Fakta

Top
Lokalt navn
Lusaka
Indbyggere
1.100.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 i Lusaka.

Bedste rejsetid

Top
Det er varmest i Lusaka fra september til oktober. Regntiden varer fra november til april. Omkring de religiøse højtider har mange butikker og kontorer lukket. Til gengæld afholdes der mange musikfestivaler og sportsbegivenheder.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
På helligdage arrangeres ofte kulturelle begivenheder. Som oftest koncerter eller store sportsarrangementer. Resten af året kan man kaste sig ud i Lusakas natteliv, der byder på dans, underholdning og særprægede barer. Trænger man til at slappe af, kan man tilbringe en dag ved poolen på en byens hoteller. Det koster som regel ingenting, hvis man blot forsyner sig med lidt mad eller drikkelse.

Overnatning / Hotel

Top
Det er ikke helt let at finde billige steder at overnatte, men de findes. I det sikhiske tempel kan man sågar overnatte gratis, hvis man vel og mærke afstår sig fra jordiske glæder som alkohol og cigaretter. Lusaka har alt lige fra billig camping til dyre hoteller, men i forhold til byens størrelse er der få overnatningssteder. Bestil hotel i Lusaka her

Lokal transport

Top

Taxi

De anerkendte taxier kan kendes på deres nummerering på dørene. Taxikørsel er billig, men der skal tinges om prisen.

Alternativ transport

Busserne er billige, men en anelse komplicerede at benytte. Det er lettest at køre med busserne, der følger byens hovedveje.

Specielle forhold

Top
Lusaka har en høj kriminalitets rate. Især inde i centrum kan der være farligt.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.