COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til De Nordlige Territorier

Fakta

Top
Lokalt navn
Northwest Territories, Yukon og Nunavut.
Indbyggere
100.000

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Juni til august er højsæson oppe mod nord. I de øvrige ni måneder af året lukker mange faciliteter på grund af ringe besøg gennem den lange vinter. Dog mener mange af Canadas nordboere, at marts og april, når dagslyset tager til, og vejret er perfekt til snesport som ski- og hundeslædeløb, er det bedste tidspunkt for et besøg.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 03.00 i Yukon. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 04.00 i Northwest Territories. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 05.00 i Nunavut.

Kultur og underholdning

Udover småbyernes mange traditionsrige folkefester, der er stærkt præget af inuitternes kultur, findes der flere museer om guldfeberen i starten af forrige århundrede og eskimoernes kultur i området. Oplev også verdens hårdeste hundeslædeløb fra Yukon River til Whitehorse og Fairbanks.

Overnatning / Hotel

Top
Oppe nordpå er priserne generelt højere end i resten af Canada. Flere steder er der noget for enhver pengepung, men ofte har man ikke noget valg. Derfor kan man blive tvunget til at overnatte dyrere, end man har lyst til. I andre måneder end juli og august er antallet af overnatningsmuligheder mange steder halveret, men det er priserne til gengæld også. Bestil hotel i De Nordlige Territorier her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er ikke lige sådan at praje en taxi i det nordligste Canada, men flere selskaber tilbyder transport i minibusser.

Alternativ transport

Greyhoundbusser kører i nogle egne i det nordligste Canada, men flere steder er helikopter og fly det eneste transportmiddel. Mange steder kan det dog lade sig gøre at leje bil eller "motorhome".

Specielle forhold

Top
Northwest Territories, Yukon og Nunavut er barskt landskab. Uden erfaring og grundige forberedelse kan det være farligt at begive sig ud i vildmarken uden guide. Bemærk også at vejrforholdene kan umuliggøre udflugter, specielt hvis man selv vælger at køre. Mange faciliteter er lukket i andre måneder end juli og august.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.