COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Amazonas

Fakta

Top
Lokalt navn
Amazonas
Indbyggere
2.000.000

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Fra januar til juni kommer der mindst en voldsom regnskylle om dagen, og der er ikke helt så varmt som resten af året. Højst tredive grader. Fra juli til december regner det ikke nær så meget, men der er ofte cirka 40 grader varmt. Vejret har ikke den store effekt på turene ind i junglen. Regner det rigtig meget i regntiden, kan floderne dog flyde over og gøre ture umulige.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 07.00 i Amazonas.

Kultur og underholdning

Et besøg i en indianerlandsby er muligt at arrangere i Amazonas. Det er ikke nemt, men hvis du kan finde en guide med indianerblod i årerne, vil han med stor sandsynlighed være villig til at tage dig med ud til en indianerstamme.

Overnatning / Hotel

Top
Det er en god ide at skaffe sig en hængekøje, når man kommer til Amazonas. Både til brug ved jungleture og ombord på en flodpram. Hvis du er så heldig at komme til en indianerlandsby, er hængekøjen ligeledes uundværlig. Ellers er der hoteller i næsten alle byer i Amazonas, og skulle du ende i en lille flække uden en autoriseret hoteldrivende, er der helt sikkert et sted du for et par håndører vil kunne få lov at hænge din hængekøje. Bestil hotel i Amazonas her

Lokal transport

Top

Taxi

Der er få officielle flodtaxier. De fleste fiskere og andre indehavere af mindre både vil dog være villige til at sejle taxisejlads forholdsvist billigt.

Alternativ transport

Nogle flodbåde er specielt beregnede til passagerer, men næsten alle fragtbåde medtager passagerer.

Specielle forhold

Top
Amazonas er et malariaområde. Spørg din læge hvilke malariapiller der er bedst at tage med og gør det i god tid før afrejse, da nogle piller skal indtages, flere uger før turen starter.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.