Seværdigheder Bolivia

Seværdigheder Bolivia

Bolivia

Byen Copacabana

Copacabana er en solskinsby på den sydlige kyst af søen meget tæt på den peruvianske grænse. Copacabana er blevet stedet, mange rejser til, hvis de vil til Titicaca søen, eller hvis de skal videre til Peru. Byen er hyggelige med strand lige ned til søen. Det er også fra Copacabana, man tager ud til en del af de små øer i søen.

Chacaltaya området

Chacaltaya er verdens højeste skiområde og ligger i 5200 meters højde. Området ligger 35 kilometer fra La Paz, og der er mange organiserede ture dertil. Man kan også tage vandreturen helt op til toppen af bjerget, der ligger i 5395 meters højde. Her vil man finde en helt formidabel udsigt over de omkringliggende bjergtoppe.

Guayaramerin

Guayaramerin er Bolivias bagdør til Brasilien. Byen ligger ved floden Mamoré i det nordøstlige hjørne af landet. Tidligere var byen isoleret og kunne kun nås med fly eller flodbåd, men nu er der lavet vejforbindelse til byen. Området giver fremragende muligheder for at sejle gennem imponerende regnskov.

Isla de la Luna

Isla de la Luna er mindre end Isla del Sol, men mindst lige så smuk. Ifølge fortællingen var det på denne ø, inkaerne bestemte, at solens jomfruer skulle bo.

Laguna Colorada

Denne betagende sø ligger i den sydvestlige del af Bolivias højland. Søen er omringet af træløse landskaber med enkelte bakker. Fugleinteresserede vil synes specielt godt om dette område, hvor de blandt andet kan se den sjældne James’ flamingo, der bor ved søen. I det hele taget er det et utroligt smukt område, der bestemt er et besøg værd.

Laguna Verde

I det sydvestlige hjørne af Bolivia finder man denne pragtfulde blågrønne sø. Den ligger i 5000 meters højde. Bag søen kan man se det 5930 meter høje bjerg Volcán Licancabu. Toppen af bjerget giver læ til en gammel Inka krypt, og fortællingen går på, at unge inka mænd blev tvunget til at marchere op til krypten uden tøj på for så at fryse ihjel som et offer til guderne.

Landsbyen Rurrenabaque

Byens lange navn bliver i daglig tale forkortet til Rurre. Det er en af de smukkeste byer i lavlandet. Stedet bliver besøgt af mange turister, der er tiltrukket af den omringende regnskov og dens vilde dyr. Derudover er stedet kendt for solnedgangen over regnskoven ved fuldmåne med let tåge skyllende hen over floden Beni, der støder op til byen.

Nationalparken Alto Madidi

Vandskellet ved floden Madidi er hjemsted for et af Sydamerikas mest intakte økosystemer. Parken dækker et kæmpeareal med regnskov og Andesbjerge i 5000 meters højde, og man finder over 1000 forskellige fuglearter i parken. Parken er berømt for at være et af de bedste steder i Sydamerika til at observere det vilde dyreliv i regnskoven.

Området omkring The Yungas

The Yungas ligger nordøst for La Paz. Området er karakteriseret ved stejle klipper med skov, der dukker frem over fugtige kløfter fyldt med skyer. Klipper og kløfter danner et naturligt skel mellem de kolde højder og Amazonregnskoven. Det er et smukt område ud over det sædvanlige og bestemt et besøg værd.

Salar De Uyuni området

Salar De Uyuni ligger i 3650 meters højde. Området dækker 12.000 km2, og består af en lavning med salt. Området var engang en del af en forhistorisk saltsø, der dækkede det meste af Sydvestbolivia. På trods af at Salar De Uyuni indeholder 10 milliarder tons fint salt, er de eneste, der bruger af saltet, de lokale indianere.

Tupiza ørkenen

Tupiza er stedet, hvis man er til ørkenlandskaber. Området er utroligt smukt og byder på bjerge, kløfter, krystalklare floder og kaktusskove. Byen Tupiza er ikke særlig gammel, men meget kulturel. Den ligger lige op til floden Tupiza.

Øen Isla del Sol

Isla del Sol er et legendarisk område i inkaernes historie. Der er gamle bygningsrester på den smukke ø, som, inkaerne mener, er fødested for flere forskellige vigtige personer og ting, heriblandt solen. Øen har en utrolig smuk natur, og mange tager ud og overnatter en til to nætter på øen.

Cochabamba

Byen Cochabamba

Byen har et varm, tørt og solrigt klima, og der er rig mulighed for at slappe af og nyde landskabet. Byen har næsten siden den blev grundlagt i 1574 været landets største producent af korn, og området er velsignet med god frugtbar jord. Hvis man gerne vil lære noget spansk, mens man er i Bolivia, er Cochabamba et godt sted, her er der mange privatlærere, der gerne underviser i en uge eller to.

La Paz

Markeder

I La Paz finder du en del lokale markeder. Det er en usædvanlig oplevelse at vandre rundt på disse og finde mærkelige ting og sager. Der er blandt andet Mercado de Hechiceria (heksenes marked) og Mercado Negro (det sorte marked). Disse steder kan du finde alt fra urter og frø til almindeligt tøj og ting til husholdningen. Det er en god ide at forsøge at handle om priserne, og man skal sørge for ikke at gå rundt med noget af værdi.

Oruro

Byen Oruro

Oruro er den eneste større by i den sydlige del af Bolivia, der ligger så højt. Byen er beliggende i 3700 meters højde. Der bor 160.000 mennesker i byen, hvoraf de 90 procent er indfødte indianere. På grund af byens høje beliggenhed bliver der meget koldt og blæsende, så varmt tøj er tilrådeligt.

Santa Cruz de La Sierra

Byen Santa Cruz

Santa Cruz er Bolivias næststørste by. Det er en storby, der ligger lige på grænsen til de vilde landskab. Det var tidligere en isoleret lille landbrugsby, men er indenfor de senere år vokset og vokset, og der bor nu 800.000 mennesker i byen. Byen er kendt for dens dyrkning af sukker, ris, bomuld og sojabønner.

Sorata

Byen Sorata

Sorata er kendt for at være hjemsted for noget af det mest fantastiske natur i Bolivia. Det er en lille, stille by, der ligger 2700 meters højde. Byen ligger i en dal, og rundt om den kan man se de snebelagte bjergtinder. Byen tiltrækker mange rejsende, der ofte vælger at gå de ti kilometer til Gruta de San Pedre for at se huler og undergrundssøer i området.

Sucre

Byen Sucre

Sucre er den anden hovedstad i Bolivia (sammen med La Paz), og selv om La Paz efterhånden har taget det meste af magten, ligger for eksempel landets højesteret i Sucre. Gennem koloniperioden var byen den vigtigste i den sydlige del af landet, og det var da også her, at landets uafhængighed blev erklæret den 6. august 1825, og den nye republik blev opkaldt efter dens befrier Simon Bolivar.

Uyuni

Byen Uyuni

Uyuni er den største og vigtigste del i den sydvestlige del af Bolivia. I Uyuni kan man se et gammelt lokomotiv med vogne, der ser ud som om, det er stoppet midt i ørkenen. Byen ligger som nævnt i ørken, og der kan blive meget koldt og blæsende. Her kan man opleve naturens elementer, som man ikke kan undslippe.

Book dine seværdigheder her