COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Port-au-Prince

- Vælg by -

Fakta

Top
Lokalt navn
Port-au-Prince
Indbyggere
2.000.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 07.00 i Port-au-Prince.

Bedste rejsetid

Top
Der er hverken høj eller lavsæson i Haitis hovedstad. Vil man gerne opleve de haitianske Rara-bands, skal man rejse i ugerne op til påske, hvor de mange bands spiller og øver i byens gader. Også under Lent-karnevalet i januar eller februar er der en strøm af mennesker i gaderne. Vil man opleve en voodooceremoni, skal man rejse omkring jul, Sjælens dag (2. november) eller den 6. januar, hvor det er Nytårsaften ifølge voodookalenderen

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Hvis man tager til Haiti for at opleve en voodooceremoni, skal man være heldig. Det kan dog godt lade sig gøre at få de indfødte til at vise noget af en ceremoni, hvis man spørger pænt og forklarer sin interesse i reli-gionen. Der er gode danseklubber i byen. Vil man høre musik skal man tage til Pétionville.

Overnatning / Hotel

Top
De fleste overnatningssteder finder man i Pétonville, der er en forstad til Port-au-Prince. Men vil man opleve byens stemning døgnet rundt, kan man sagtens finde et hotel i centrum. Man skal blot være forberedt på, at standarden ikke er specielt høj, og at der næppe er elektricitet døgnet rundt. Men giver man køb på komfor-ten, får man til gengæld haitiansk livsførelse tæt ind på livet. Bestil hotel i Port-au-Prince her

Lokal transport

Top

Taxi

Der kører taxier i byen, og de kan nemt hyres på gaden. Skal man rundt i Port-au-Prince, kan man tage en pubique, som er en deletaxi. Man bør ikke betale mere end 10 gourdes for en tur.

Alternativ transport

Busser og taptaps er meget billige i Port-au-Prince. Det er enten farverige japanske pick-up'er med træsæ-der eller minivans. Man stopper dem ved at pifte højt og række en arm ud.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.