Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Paraguay

Asuncion

Etnografisk museum Andrés Barbero

Dette museum i Asunción giver et fremragende indblik i, hvordan livet og kulturen har udviklet sig i Paraguay gennem tiden. Ikke mindst fotosamlingen er meget fortællende, men også de mange arkæologiske effekter er yderst interessante.

Gobierno paladset

Under diktatorvældet var der dødsstraf for at stå for længe og kigge på præsidentens palads. Men det hører fortiden til, og i dag kan både turister og lokale standse op og beundre det prangende palads og den smukke flagceremoni, der finder sted dagligt.

Gravstedet Panteón de los Héroes

Gravstedet for nogle af de generaler og soldater, der er faldet i de krige Paraguay har udkæmpet med sine nabolande, er symbolet på, hvor højt agtede militærfolk stadig er i landet. ‘Helte’ spiller stadig en stor rolle i befolkningens forståelse af landets historie.

Petrossi markedet

Markedslivet er en vital del af hele den sydamerikanske kultur. Også Asuncións indbyggere elsker at gå på marked, og livet sprudler altid omkring de proppede stande. På lørdagsmarkedet Mercado Petrossi langs Avenida Petrossi kan man iagttage de underholdende scener, når folk kommer for at snakke, grine, spise, drikke og nåh ja handle.

Det østlige Paraguay (El Chaco)

Byen Ciudad de Este

Hvad Ciudad del Este mangler i charme og seværdigheder, har den til fulde i vitalitet og galskab. Det er en rigtig smuglerby, hvor alt sælges og købes. Store varevogne holder pludselig stille midt i gadebilledet og har på få minutter afsat deres last af videomaskiner, læderjakker eller stereoanlæg. Selv handelen med lovlige varer foregår i et tempo, der gør det svært at følge med.

Byen Itaugua

Itaugua er hjemsted for Paraguays berømte kunsthåndværk nandutí, der er nogle uhyre fine spindelvævskniplinger, som byens kvinder udfører i hånden. Du kan se dem arbejde og erhverve en god souvenir fra Paraguay. Også byens museum, der udstiller effekter fra kolonitiden og frem til i dag, er værd at besøge. I juli måned fejres det fornemme kunsthåndværk ved Festival de Nandutí.

Paraguay

Byen Neu-Halbstadt

Som navnet antyder, var det tyske emigranter, der grundlagde denne by midt i det tyvende århundrede. Byen i sig selv er ikke noget særligt, men syd for Neu-Halbstadt ligger nogle store indianerreservater, der er værd at se nærmere på. I Neu-Halbstadt kan man købe indiansk kunsthåndværk af fremragende kvalitet.

Damptog fra Asunción til Areguá

Hostende og hakkende forlader det gamle damptog stationen i Asunción og sætter kursen mod den lille flække Areguá. Det passerer nogle af Asuncións mere fattige forstader og kører forbi den botaniske have for at ende i Areguá. Det er en virkelig sjov tur med det gamle tog, og man passerer en masse seværdige steder på vejen.

Itaipú dæmningen

Dette enorme monstrum på grænsen mellem Paraguay og Brasilien er verdens største hydroelektriske projekt nogen sinde. Vandet fra floderne Río Iguacu og Río Paraná vælter gennem dæmningen og producerer strøm. Sørgeligvis ligger byggeriet, hvor verdens største vandfald, Sete Quedas, før lå. Dæmningen er en imponerende konstruktion, der helt sikkert fortjener et besøg.

Nationalparken Defensores del Chaco

Parken i det yderste hjørne af El Chaco er landets største og mest utilgængelige, men samtidig et af de steder i Sydamerika, hvor der er størst mulighed for at se jaguarer, pumaer og andre store kattedyr. Skovene er meget tætte og nogle steder helt ufremkommelige. Man kan hele tiden navigere efter toppen af det 500 meter høje bjerg Cerro Leon, der bryder det flade landskab.

Nationalparken Tinfunque

Denne park er en af landets mest attraktive, hvis det er vilde dyr, man er på udkig efter. På de lange lige savanner og i de uhyggelige brungule sumpe lurer både krokodiller og capivarer, mens et utal af spraglede fugle glider gennem luften over dem.

Nationalparken Ybycuí

Ybycaí ligger 150 kilometer fra Asunción. Ned af de stejle bakkeskråninger løber små bække, der ender som vandfald, der risler ned i de mange naturlige swimmingpools. Hele dette sceneri er placeret i frodig regnskov, der er forsynet med vandrestier. Parken er hjem for tusindvis af spraglede sommerfugle.

Trinidad & Jesus ruinerne

På grænsen til Argentina ligger nogle af de allerbedst bevarede jesuiterruiner fra den civilisation, spanske præster og indianerne i området fik til at blomstre i 1600-tallet. Her blev der produceret musikinstrumenter og religiøse effekter, men præsterne og indianerne stod også for velfungerende landbrug og kvægdrift.

Trækirken i Yaguarón

Det er byens kæmpestore trækirke, der gør stedet værd at besøge. Franciskanerbygningen fra det 18. århundrede er blevet byens varemærke, og det er forståeligt, for den er ligeså imponerende, som den er særpræget. Byen har også et lille, men ikke uinteressant museum.

Book dine seværdigheder her