Seværdigheder Nordmakedonien

Seværdigheder Nordmakedonien

Bitola

Heraclea ruinerne

Heraclea ruinerne stammer fra det 4. århundrede før Kristi og blev bygget af Philip II af Makedonien. Heraclea blev erobret af romerne to århundreder senere og var et vigtigt område i Via Egnatia. Udgravningen af ruiner foregår stadig, men på nuværende tidspunkt kan man blandt andet se det romerske bad og teatret. Ved ruinerne er der et lille museum, der fortæller historien bag ruinerne.

Nordmakedonien

Museum of Macedonia

Dette museum ligger i Skopje i nærheden af den gamle markedsplads i den nordlige del af byen. Museet ligger i en moderne, hvid bygning og har en imponerende samling, der dækker hele områdets historie. I nærheden af museet finder man basar distriktet, der er et af de største og mest farvestrålende i Europa.

Ohrid

Ohrid Town

Ohrid by er det makedonske turist mekka. Der er cirka 30 kulturelle monumenter i området, og de tiltrækker mange turister. Der er adskillige ruiner fra gammel tid og fra forskellige tidsperioder i og omkring byen. Fra Ohrid er der også gode muligheder for at tage en tur til den albanske grænse blandt andet for at se Church of Sveti Naum fra det 17. århundrede.

Old Town of Ohrid

En af de smukkeste spadsereture, man kan fortage sig i Ohrid, er i den gamle bydel. Her finder man flotte arkitektoniske bygninger og en hyggelig atmosfære. Bydel byder desuden på et arkæologisk museum, der kan fortælle området historie til interesserede.

Ohrid Søen

Ohrid søen

Søen Ohrid er den dybeste sø i Europa. Søen er 290 meter dyb og en af verdens ældste. Søen er smukt omringet af bjerge og bakker og ligger i et helt fantastisk område. Det er et skønt sted at slappe af og bare ligge ved vandkanten og nyde udsigten.

Skopje

Det tyrkiske bad Daud Pasha Baths

Nord for den tyrkiske bro i Skopje finder man the Daud Pasha Baths. Det er et tyrkisk bad, der tidligere var det største af sin slags på hele balkan. Det tyrkiske bad er stadig åbent og bestemt et besøg værd.

Sveti Spas kirken

Sveti Spas kirken ligger i den nordlige del af byen. Kirken har en lidt underlig placering i gadebilledet, den er nemlig halvt begravet i jorden. Baggrunden for dette er, at da kirken blev bygget i det 17. århundrede, måtte ingen kirker være højere end nogen moské.

Har du fået lyst til at rejse til Nordmakedonien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her