Presse

PRESSEMEDDELELSE - 21 Dec 2018

2018 bød på rekordbillige flybilletter

Flypriserne i 2018 blev de laveste nogensinde. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Flyprisindex, der er ejet af prissammenligningssiden Travelmarket.dk. Priserne på flybilletter er i de seneste syv år kun gået én vej - nedad. Siden 2012 er gennemsnitspriserne på flypriser faldet med op til 30%. Rejseekspert forudser, at priserne vil falde yderligere i 2019.


Flypriser til de interkontinentale rejsemål falder og falder

Gennemsnitsprisen for flybilletter til de 10 oversøiske rejsemål i pristjekket er de laveste nogensinde, og gennemsnitspriserne er faldet hvert år siden 2012. Flypriserne fra Billund er faldet med 33% siden 2012, og flypriserne fra København er faldet med 28% siden 2012. I forhold til 2017 er flypriserne fra Billund faldet med 4% og flypriserne fra København er faldet med 3%. * Følgende interkontinantale rejsemål indgår i pristjekket: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Flere rejsemål ramte i 2018 et rekordbilligt niveau. Flybilletter t/r til Dubai blev i pristjekket fundet til kr. 1.606 fra København og 1.758 fra Billund. Flybilletter t/r fra København til Bangkok blev fundet til kr. 2.483 og flybilletter t/r fra Billund til Beijing blev fundet til kr. 2.362. Desuden var flybilletterne til Sydney de billigste nogensinde fra både København og Billund med priser på henholdsvis kr. 5.270 fra København t/r og kr. 5.418 fra Billund t/r.


Også billige flybilletter til europæiske rejsemål

Gennemsnitspriserne på flybilletter til 10 europæiske storbyer er faldet med 28% fra Billund og 20% fra København siden 2012. Fra Billund er priserne faldet hvert eneste år. Fra 2017 til 2018 var der en lille prisstigning fra København, men flypriserne faldt igen i 2018. Gennemsnitspriser fra København er faldet med 4% fra 2017 til 2018 - og gennemsnitspriserne fra Billund er faldet med 8%. * Følgende europæiske rejsemål er med i pristjekket: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien.

Blandt de strækninger, hvor 2018 har budt på de billigste flypriser nogensinde, er ruterne fra Billund og København til Wien. I 2018 kunne man komme fra København til Wien t/r fra kr. 310 og fra Billund til Wien t/r fra kr. 396. Fra Billund blev der også målt rekordbillige flypriser til Stockholm fra kr. 464 og fra København blev der fundet flybilletter til Rom for kr. 254, hvilket ikke er set billigere før.


Ekspert: Flypriserne forventes at falde yderligere i 2019

"Jeg vurderer, at flypriserne til både europæiske og interkontinentale rejsemål vil falde yderligere 5-10% i 2019. Olieprisen er faldet ca. 30% i dette kvartal, og der er ikke noget, som tyder på, at priserne på kort sigt stiger - tværtimod. Og i kombination med at økonomien blandt de store flyselskaber er forbedret, vil det betyde, at de er bedre rustet til en skærpet konkurrence. Der vil blive indsat flere flyafgange på nye og eksisterende ruter, og det giver forbrugerne mulighed for endnu billigere flybilletter" - udtaler Ole Stouby, direktør hos prissammenligningssiden Travelmarket.


Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Hver måned foretager Dansk Flyprisindex et pristjek 4 uger før afrejse, hvor der søges fra de pågældende lufthavne til alle de 20 destinationer. Gennemsnitspriserne for de 12 årlige pristjek samles ved slutningen af året, og danner grundlaget for denne undersøgelse. Alle priser i pristjekket er inkl. skatter og afgifter.

Se interaktiv graf med flyprisernes udvikling her
Se priser i alle historiske flyprisindex her

Kontakt

Pressemeddelelser

Hvis du ønsker at modtage pressemeddelelser fra os, så skriv en e-mail til info@travelmarket.com.

Så sætter vi dig på listen.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.