Seværdigheder Zimbabwe

Seværdigheder Zimbabwe

Bulawayo

Kulturcentret Mzilikazi Arts and Crafts Centre

Lidt udenfor byen ligger dette kulturcenter, hvor de lokale kunstformer er repræsenteret i form af smukke skulpturer, flettede kurve, keramik, perlesmykker og træarbejder bearbejdet af lokale beboere. Hvis der skal lidt lokalhistorie med hjem som minde, er det her, man skal foretage sine indkøb.

Matobo National Park

Ikke langt fra Bulawayo ligger denne nationalpark, hvor det er muligt at se spændende klippeformationer med forhistoriske hulemalerier. Cecil Rhodes, der gav navn til Rhodesia, som Zimbabwe hed, indtil landet frigjorde sig fra Storbritannien, ligger begravet i området på en granitklippetop, der hedder Malindidzimu. Ordet betyder udsigt til verden og bliver betragtet som det bedste udkigspunkt i landet.

Harare

African Unity Park

I denne park er det muligt at købe en lang række tropiske blomster til fornuftige priser af de mange handlende. Oven i købet får man sanseindtryk i massevis fra de mange vidunderlige farvesammensætninger i blomster og planter ved blomstersælgernes boder.

Mbane Musika Market

Et marked der har alt, hvad hjertet kan begære af madvarer, tøj, urter, medicin og lokale kunstværker til lavere priser end i butikkerne.

National Gallery of Zimbabwe

Dette museum er et af de bedste steder at se Zimbabwes kulturhistorie og kunstværker. Der er også en del malerier og skulpturer fra kolonitiden.

Zimbabwe

Chinhoyi hulen

Lidt udenfor byen Chinhoyi i Zimbabwes nordlige del ligger en dyb hule, der skråner ned mod en underjordisk sø. Mere end 50 meter nede gemmer der sig krystalblåt vand, som lyser op, når et solstrejf en gang imellem finder vej ned i dybet.

Dyreliv i Hwange National Park

Det rige dyreliv og de 27.000 elefanter er de største attraktioner i området.

Great Zimbabwe National Monument

Efter Egyptens pyramider er dette Afrikas største samling af ruiner på et sted. Det er resterne af en bystat kaldet Munhumatapa, der blomstrede i perioden mellem det trettende og femtende århundrede, hvor de handlede med guld. Ruinerne er store stenbygninger, der glimrer ved deres håndværksmæssige udsøgthed.

Kariba søen

Denne kunstige sø opstod, da en dæmning blev bygget i området i 1958. Nu er egnen fyldt med små øer, der giver ideelle levebetingelser for dyrelivet. Flere hundreder flodheste og krokodiller gør vandet mindre sikkert til svømning og andre badefornøjelser, men der er gode fiskemuligheder i området.

Mount Selinda

Oppe over kaffeplantagerne i det østlige højland ligger Chirinda Forest Reserve, der er den sydligst placerede tropiske regnskov i Afrika. The Big Tree Route er den mest populære vandrestrækning, der sjovt nok fører til Zimbabwes største træ. Dette træ er 1000 år gammelt og måler mere end 66 meter i højden og 15 meter i bredden.

Nyanga National Park

I denne park ligger Mount Nyangani, der er et af de højeste udkigspunkter i Zimbabwe. Græsstepper, skovområder, klipper og vandfald gør Cecil Rhodes’ gamle landsted til et yndet turistmål. Parkens store sø er et yndet sted for ørredfiskeri.

Området omkring Gweru

Oplandet omkring byen Gweru i midten af landet huser en mængde gamle ruiner. Nalatale-ruinerne og Dhlo-ruinerne ligger i nærheden. I området ligger også flere nationalparker med vilde dyr, farlig natur og smukke klippeformationer.

Området ved Mutirikwi Game Reserve

Sydpå ligger endnu en kunstig sø, hvor den nordlige side af vandet ligger støder op til en nationalpark, hvor 3 meter store øgler lever side om side med store mængder giraffer og hvide næsehorn. Bushman-hulemaleriet, der forestiller en stor jagtscene, ligger i området.

Tengenenge Farm

Tom Blomefield skabte denne farm i det nordlige Zimbabwe med de penge, han fik ud af sin del af Zimbabwes kromminer. Som stor kunstmæcen samlede han i sin levetid over 17.000 forskellige skulpturer i en park på hans jorde. Derudover huser farmen mange nutidige afrikanske kunstværker, og den bliver vedligeholdt af kunstnere, der lever på grunden. Det er muligt at bo på farmen, men det er temmelig dyrt.

Victoria falls

Verdens største vandfald ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Mægtige naturkræfter pumper 550 millioner liter vand i minuttet ud i et frit fald på over 100 meter, der danner vanddampe, der kan ses i en radius af 30 kilometer. Det er muligt at se faldene fra mange forskellige vinkler fra broen mellem de to lande, hvorfra bungee-jumpere uden dødsangst kan opnå et frit fald på 110 meter.

Book dine seværdigheder her