Seværdigheder Damaskus

Seværdigheder Damaskus

De tyrkiske bade (Damaskus)
De tyrkiske bade finder man flere steder i Damascus. Badene er en herlig oase i den larmende og snavsede by. Und dig selv en tur under bademesterens kyndige behandling. Selvom det gør ondt, når en bademester på størrelse med et plankeværk for alvor tager fat, går man derfra med en vidunderlig fornemmelse af at være som født på ny. Desværre kan kvinder ikke alle steder få samme omgang som mændene. Men med lidt on-location-research skulle det være muligt at finde et bad, der har åbent også for kvinder.
Saladdins gravsted (Damaskus)
Slå også et smut forbi Saladdins gravsted i den lille have nord for Umayyad Moskéen. Saladdin er en af muslimernes store helte fra begyndelsen af det andet årtusinde, hvor han blandt andet fik kylet korsfarere på porten i Jerusalem, så byen igen kunne komme under muslimsk kontrol.
Souqen i den gamle bydel (Damaskus)
Souqen i Damascus gamle bydel rummer et virvar af overdækkede gader og mulighed for den nysgerrige turist for at gøre en god handel i en af de mange håndværksforretninger. Butikkerne er primært henvendt til lokalbefolkningen, og kunderne får derfor lov at handle i fred uden forstyrrende elementer som påtrængende sælgere.
Umayyad Moskéen (Damaskus)
Seværdigheden over dem alle i Damascus er en af Mellemøstens prægtigste moskéer, Umayyad Moskéen. Den blev bygget i år 705 på ruinerne af en kristen katedral, der tidligere var bygget ovenpå et romersk tempel. I dag fremstår moskéen stort set, som da den blev bygget, selvom blandt andet en brand har raseret den oprindelige bygning. Moskéens største aktiv for turister er de fantastisk smukke guldmosaikker, der pryder væggene i gården. Men også indvendig er kæmpemoskéen et mesterværk, der gør den så absolut seværdig. Turister er velkomne, også til at fotografere, hvis bare de er korrekt påklædt og ikke kommer myldrende midt i fredagsbønnen.

Område og byseværdigheder

By: 
• Aleppo
• Damaskus
• Tadmur
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.