Seværdigheder Indien

Seværdigheder Indien

Agra

Agra Fort

Agra Fort er bygget i røde sandsten og ligger på bredden ved Yamuna River. Fortets mure er over 20 meter høje, og inden i selve fortet er der en masse mindre bygninger, der faktisk former en lille by. Der er masser af spændende oplevelser at hente i fortet, og det kan være en god ide at finde en guide til at vise rundt.

Akbars Mausoleum

Gravmælet fra Akbar (en af Indiens største kejsere) ligger midt i en fredfyldt have cirka fire kilometer fra Agra. Gravstenene er af sandsten og marmor. Stedet er især spændende, hvis man er interesseret i den tids arkitektur, der kulminerede i det storslåede Taj Mahal.

Taj Mahal

Taj Mahal er kendt af de fleste mennesker over hele verden. Taj Mahal er uden tvivl en af verdens mest spektakulære bygninger, den er berømt for dens arkitektoniske storhed og æstetiske skønhed. Det var kejser Shah Jahan, der byggede Taj Mahal i erindring om hans anden kone Mumtaz Mahal, der døde i fødselssengen i 1631. Byggeriet begyndte samme år og stod færdigt i 1653. Taj Mahal skal ses, hvis man rejser i Indien.

Andamanerne og Nicobarerne

Byen Port Blair

Port Blair er den største by på øerne, den ligger på South Andaman. Byen er hyggelig, og der er en charmerende atmosfære. Et par af byens attraktioner er blandt andet byens akvarium, der har over 350 forskellige fiskearter. Byens antropologiske museum, hvor man finder værktøj og tøj fra øens oprindelige befolkning. Et godt sted hvis man er interesseret i historien bag øerne.

Mount Harriet

Mount Harriet ligger nord for Port Blair. Der er en naturlig sti op til toppen af bjerget, og det er en fantastisk tur, hvis man kan lide at gå i naturen. På toppen af bjerget kan man se ud over hele området blandt andet til Madhuban, hvor man ofte træner elefanter.

Wandoor området

I wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken er helt fantastisk smuk, der er tyk regnskov, dybe kløfter og rev med 50 forskellig koraller. Der er guidede ture rundt i parken, og det er en uforglemmelig oplevelse.

Benares

Ganges floden

Floden Ganges er et af de populære mål for rejsende i området. En tur på floden ved daggry giver et helt specielt lys, der tegner et fantastisk landskab. Man kan komme med turbåde ned af floden, eller man kan leje en privat guide med båd til at sejle en tur på floden.

Ghats (ligafbrændingssted)

En af hovedattraktionerne i Varanasi er den lange række af Ghats, der står langs den vestlige flodbred. De fleste bliver brugt til at bade fra, men nogle af dem bliver benyttet til ligafbrændinger. De lokale har normalt ikke noget imod, at man overværer en ligafbrænding, de bryder sig dog ikke om, at man fotografgerer ceremonien.

Vishwanath Templet

Eller Golden Temple som det også kaldes. Templet er det mest hellige tempel i Varanasi, og det er dedikeret til Vishveswara, universets herre. Templet blev bygget i 1776, og templets tårne er belagt med mere end 800 kilo guld.

Calcutta

Fort Maidan og Fort William

I 1756 ville briterne bygge et nyt fort i byen for at erstatte det daværende Fort William. Fortet stod først færdigt i 1781 og havde på det tidspunkt kostet to millioner pund. Samtidig havde man ryddet et stort område med jungle for at kanonerne kunne skyde fra fortet. I dag har kanonerne endnu aldrig været i brug. Fortet bliver stadig brugt, men det er muligt at komme indefor og få en rundtur.

Kali Templet

Kali Temple er bygget i 1809 ovenpå en endnu ældre tempel. Stedet er populært for pilgrimme, der kommer i stort antal til templet. De lokale mener, at Kali templet dagligt forlanger ofringer, og hver morgen bliver der ved templet slagtet en ged for at tilfredsstille gudernes blodtørst.

Victoria memorial museum

Victoria Memorial er sandsynligvis det mest imponerende minde fra det engelske imperium. Museet er en stor bygning lavet i hvid marmor. I museet finder man portrætter, statuer, buster af de fleste vigtige personer fra British India. Museet er interessant og fortæller en stor del af landets historie.

Chandigarh

Byen Chandigarh

Chandigarh ligger i Haryana. Hele byen er bygget af den europæiske arkitekt Le Corbusier, og det er en helt speciel by i forhold til andre byer i Indien. Byen er meget funktionelt bygget, der er mange åbne pladser og grønne parker. Byen er ren, der er ingen tiggere på gaden eller køer, der går rundt i byen, hvilket er normalt i Indien. Inderne er meget af stolte af byen, der ikke er som nogen anden by i landet.

Chennai (Madras)

Fort St George

Fortet er bygget omkring 1653 af det britiske østindiske kompagni. Siden er fortet blevet ændret en del, men den 46 meter høje flagstang står stadig foran indgangen, stangen er en gammel mast fra et skib, der sank ud for kysten i 1700-tallet. Inde i fortet finder man et museum, der udstiller ting både fra englænderne og franskmændene.

Government Museum

Museet ligger i bygninger, der tidligere tilhørte højtstående britiske embedsmænd. Hovedbygningen i museet indeholder en fremragende arkæologisk sektion, hvor alle store tidsperioder i landet er repræsenteret. The bronze gallery i museet har en imponerende samling af bronzekunst fra ældre tid.

Sri Parthasarathy Templet

Sri Parthasarathy templet er bygget til ære for Krishna. Det er bygget i det 8. århundrede af pallaverne og restaureret i det 16. århundrede af vijayanagarerne. Templet er et af de ældste i hele Chennai.

Delhi

Jama Masjid Moskéen

Denne store moske er både Indiens største og det sidste imponerende stykke arkitektur fra Shan Jahan. Moskeen er bygget mellem 1644 og 1658, den har tre indgange og fire tårne. Den er bygget af røde sandsten og hvid marmor.

National Museet

National museet har en imponerende samling af bronze, terrakotta- og træskulpturer, der går helt tilbage til andet og tredje århundrede før Kristus. Der er guidede ture på museet, der kan give et interessant indblik i store dele af landet historie.

Red Fort

Det fort er bygget i røde sandsten, og væggene strækker sig over to kilometer og op til 33 meter i højden. Fortet blev bygget mellem 1638 og 1648 af Shan Jahan. Fortet er imponerende i sin arkitektur, og når man træder ind i fortets haver og pavilloner, er man lysår fra larmen og vrimlen udenfor murene.

Goa

Goa State Museum

Museet ligger i byen Panaji i den nordlige del af Goa. Museet åbnede først i 1996 og er et moderne og godt sammensat museum. Udstillingerne indeholder kristen kunst, hindu skulpturer og malerier fra hele Indien. Museet udvikler sig stadig, og der kommer flere spændende udstillinger med tiden.

Goas strande

Strandene i Goa er nogen af de bedste i landet. Hvide sandstrande, azurblåt badevand, svajende palmer og masser af sol er karakteristika for Goa. Det er et fremragende sted, hvis man ønsker at slappe af og nyde livet.

Panajis kirke

Den centrale kirke i Panajis ligger på pladsen midt i byen. Panajis var et af de steder, der kom rigtig mange portugisere til, og det første de gjorde, når de kom til byen, var at gå ind i kirken og takke for en sikker sørejse. Kirken er utrolig smuk, og der bliver holdt gudstjeneste tre gange om dagen på engelsk, konkani og portugisisk.

Gujarat

Byen Ahmedabad

Ahmedabad er en stor industri by i Gujarat. Byen er et af de bedste steder, hvis man er interesseret i hinduistisk og islamisk arkitektur. Byen er har mange imponerende moskéer og templer, der er værd at studere. Desuden har byen et af verdens flotteste og mest imponerende tekstilmuseer, der udstiller alt fra gammelt til nyt tøj, museet har også en del gamle væve til udstilling.

Landsbyen Mandvi

Mandvi er en lille landsby sydvest for Bhuj. Byen har en lang historie indenfor skibsbygning og fiskeri. I dag er byen dog mest kendt for dens fremragende hvide sandstrande og azurblå hav. Et skønt sted at slappe af og nyde livet.

Shatrunjaya templerne

Shatrunjaya er et helt kompleks, der ligger på bakketoppe. Stedet indeholder 863 templer, og er et af de mest hellige steder for Jain befolkningen. Templerne blev bygget over en periode på 900 år for at ære befolkningens guder. Templerne varierer i størrelse og er et imponerende syn.

Indien

Ellora tempel huler

The Ellora Temple Caves består af 34 huler, der er hugget ind i en kæmpe klippe. Hulerne blev lavet mellem år 200 og år 1000 og er et rige af skulpturer og arkitektoniske skatte. Hulerne repræsenterer tre forskellige trosretninger, nemlig hinduisme, buddhisme og jainisme.

Indian Museum

Det indiske museum blev oprettet i 1878, og det er Indiens største og bedste museum. Udstillingerne på museet er opdelt i seks forskellige kategorier, arkæologi, kunst, antropologi, geologi, zoologi og industri. Det gør udstillingerne mere overskuelige, og man kan hente bunker af viden om landets historie på en tur rundt på museet.

Kanha National Park

Parken er en af Indiens største national parker. Landskabet består af skove og græssletter, der afbrydes af vandløb og floder. I parken kan man komme på tur på elefanter og se de fascinerede vilde dyr, blandt andet leoparder, sambarhjorte og tigre. Det bedste tidspunkt at se vilde dyr på er i de varme måneder i marts og april, der kommer dyrene ud til vandhullerne på grund af varmen, og det er nemmere at få øje på dem.

Kaziranhga National Park

Kaziranga national park blev omdannet til et reservat i 1908 og blev national park i 1074. Området dækker over en imponerende natur med tyk regnskov, brusende floder og store græsområder med masser af elefanter. I parken kan man yderligere møde tigre, kongekobraer, leoparder, dådyr og et rigt fugleliv.

Khajuraho templerne

Khajuraho templerne er en af de mest besøgte attraktioner i Indien. Templerne blev bygget af Chandelas konge mellem 950 og 1050. Oprindeligt bestod området af 85 templer, men i dag står kun cirka 20 templer tilbage. Templerne var ukendt i århundreder, indtil de blev fundet i 1838 af en britisk kaptajn. I templerne kan man se et utal af tegninger, der er hugget ind i væggene.

Mysore

Mysore er en charmerende og rolig by, der er populær blandt rejsende. Den har en overkommelig størrelse, et godt klima og er et godt sted at slappe af. Byen er specielt berømt for dens silke. Centrum i byen er The Devaraja et frugt og grønsagsmarked. Markedet har ry for at være et af de mest farvestrålende i hele Indien.

Kashmir

Byen Srinagar

Byen Srinagar ligger ved Dal Lake og den smukke Jhelum River. Byen og området er helt fortryllende, byen med dens syv broer og området med et labyrint af små vandløb og floder.

Kashmir dalen

Et dalområde der bugter sig sammen med Rover Jhelum. Et billedskønt sceneri er, hvad der møder en i dalen. Grønne frugtbare områder med et utal af små vandhuller og søer omkring. Mange rejser til området på grund af de kølige højder, der er mere behagelige end det meget varme lavland.

Kerala

Byen Kovalam

Kovalam er primært kendt for at have fremragende strande med perfekt badevand. Der kommer mange rejsende til byen mest for at slappe af et par uger eller to på de skønne sandstrande. Byen er hyggelig og charmerende og i høj grad et besøg værd, hvis man trænger til et par dages afslapning.

Landsbyen Alleppey (Alappuzha)

Alleppey er en lille, hyggelig markedsby, der er bygget på kanaler og omgivet af kokospalmer. Den helt store attraktion i Alleppey er backwater cruises. Man sejler med store eller små både gennem et stort netværk af laguner, søer og floder. Området præsenterer en helt unik natur med disse labyrinter af floder og søer.

Naturparken Periyar Wildlife Sanctuary

Periyar Wildlife Sanctuary er et populært sted for mange rejsende, der for et øjeblik siger farvel til Indiens menneskemylder og træder ind i denne fascinerende dyreverden. I parken er der mulighed for at gå ture, komme på junglevandring eller guidede ture for at se nogen af de vilde dyr, der blandt andet inkluderer bisonokser, antiloper og aber.

Kohima

Byen Kohima

Kohima er den største by i Nagaland. Kohima var stedet, hvor japanerne kom ind i landet i 1944. Byen har stadig en velbevaret krigskirkegård fra den tid. Yderligere finder man the State Museum i byen, der har en fantastisk samling af statuer og artefakter fra tidligere Nagastammer.

Mumbai (Bombay)

Crawford Market

Crawford Market også kaldet Mahatma Phule Market er et farvestrålende marked, der ligger lige før byens centrale basarer. Markedet er livligt og kaotisk og er en oplevelse i sig selv. Man kan primært købe frugt og grøntsager på markedet.

Elephant Island (Elephanta)

Får du lyst til at komme væk fra storbyen Mumbais larm og forurening, er det en god idé at tage til Elefant øen. Der er ingen elefanter på Elephanta, men i stedet en række imponerende hinduistiske huletempler.

Prince of Wales Museum

Museet er fra 1923 og holder til i en imponerende bygning. Museet udstiller blandt andet skulpturer fra Elephanta Island, Gujarat og Karnataka, miniature malerier, porcelæn og våben. Udstillingerne giver et godt indblik i områdets historie.

Victoria Parken

Victoria Gardens er en skønt sted at gå tur og slappe af. Parken byder på smukke blomster og planter samt flere store skulpturer – blandt andet en kæmpe stenelefant, der kommer fra Elephant Island.

Punjab & Haryana

Byen Amritsar

Byen Amritsar ligger i Punjab og er grundlagt af Ram Das, der var sikhernes fjerde guru. Byen er centrum for sikhernes religion, og det er også her, man finder sikhernes gyldne templer. I byen finder man også Jallianwala Bagh, som er en park, der fungerer som gravsted for 2000 indere, der blev dræbt af englænderne i 1919, en massakre man blandt andet kan se i filmen Ghandi.

Golden Temple

De gyldne templer er det helligste sted for hele sikh religionen. Templerne er et helt fantastisk smukt og fredfyldt sted, især om morgenen hvor der ikke er nogen mennesker. De gyldne templer er bestemt et besøg værd, og der er engelske guider på stedet. Før man går ind i templet, skal man tage sine sko af og tildække sit hoved.

Rajahstan

Jaipur

Jaipur er kendt som den lyserøde by på grund af byens lyserøde huse. Indbyggerne betragtede lyserød, som en farve man associerede med venlighed. Det siges, at husene blev farvet lyserøde, da den engelske prins Alfred skulle besøge byen i 1853. I dag bor der 1.500.000 millioner i byen, men den afslappede stemning og venligheden er bevaret hos byens indbyggere. Byen har et utal af imponerende arkitektoniske bygninger og ligger i en smuk natur med bakkelandskab rundt om byen.

Jaisalmer

Jaisalmer er en ørkenby, den er også kendt som the Golden City på grund af den honning farve, der lægger sig over byen, når solen sidste stråler rammer den. Byen er nærmest bygget som et fort og er en helt fantastisk oplevelse.

Pushkar området

Pushkar er primært kendt for søen Pushkar og for det årlige kamel væddeløb i oktober. Søen er omringet af mange templer og ghats, og den er hellig for mange hinduer. Byen er et center for mange pilgrimme, og man vil se mange hinduer, der kommer til byen for at bade i søen. Kamel væddeløbet er bestemt også en seværdighed i Pushkar. Turister og filmfolk strømmer til byen for at se dette show, og det er bestemt ikke kedeligt.

Udaipur

Udaipur siges at være den mest romantiske by i den romantiske stat Rajasthan. Den er bygget omkring den smukke sø Pichola. Byen er en skøn blanding af hvidskurede huse, pladser med marmor, templer og fantastiske haver på søens bred. Muligheden for god vandforsyning fra søen har gjort byen til en bemærkelsesværdig oase i et tørt område.

Tamil Nadu

Brihadishwara Templet

Brihadishwara templet er bygget af Raja Raja i 1010 og er kronen på værket for Cholaernes tempel arkitektur. Monumentet er helt fantastisk og et imponerede bygningsværk. Det pragtfulde arkitektoniske og æstetiske værk skal besøges, hvis man rejser i området.

Byen Kanyakumari

Kanyakumari er landets ende, det er her den bengalske bugt møder det indiske ocean og det arabiske hav. Byen har stor religiøs betydning for hinduerne, stedet er dedikeret til gudinden Devi Kanya, og pilgrimme strømmer til byen for at besøge templet eller bade i det hellige vand.

Byen Mamallapuram

Mamallapuram er berømt for dets kysttempel. Byen er gammel og var egentlig på sit højeste fra det 5. århundrede til det 8. århundrede. I den tid blev der bygget adskillige templer og udhugninger i sten, disse monumenter står stadig som ruiner og er helt fantastiske at gå på opdagelse i. Derudover har Mamallapuram nogle helt fantastiske strande.

Har du fået lyst til at rejse til Indien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her