Seværdigheder Fiji

Seværdigheder Fiji

Fiji

Bouma vandfaldene

På øen Taveuni i den kølige regnskov i Tavoro Forest Park and Preserve ligger disse tre vandfald. Det er en hård tur at nå hen til faldene, men heldigvis er det første vandfald, man kommer til, også det mest storslåede. For at se alle tre må man forcere en flod og kravle lidt.

Den sovende kæmpes have

Tæt på Nadi, der ligger på hovedøen Viti Levu, ligger Garden of the Sleeping Giant. Engang var denne park skuespilleren Raymond Burrs (bedre kendt som Perry Mason) private ejendom, men den er nu åben for offentligheden, der kan nyde de over 30 forskellige orkidéarter, der blomstrer i parken. Der er mulighed for at gå ture i det smukke landskab langs åkandekransede damme tæt på tyk regnskov.

Den voksende sten i Vunika

På øen Vanua Levu ligger byen Vunika, der har et hindutempel, der indeholder en voksende sten. Rygtet siger, at templets menighed er blevet nødt til at hæve taget flere gange, fordi stenen havde vokset sig for stor. Stedet er et pilgrimsmål for de meget troende.

Kadavu øgruppen

Omkring 100 kilometer syd for Suva ligger denne øgruppe, der ikke ser mange turister. Hvis man vælger at trodse transportproblemerne til og fra og på øen, findes der her et af verdens mest spændende koralrev. Astrolabe Reef strækker sig over 48 kilometer på den nordlige del af selve Kadavu.

Kulturcentret

På Orchid Island ved Pacific Harbor 10 kilometer fra Suva ligger et kulturcenter, der samler alle de vigtige elementer i Fijis kultur til en kompakt forestilling lavet for at give turister indblik i de unikke traditioner. Der arrangeres forestillinger med traditionel fijiansk dans og opvisninger i at gå på glødende kul.

Saint Francis Xavier-kirken

På den nordlige side af Viti Levu ligger denne kirke fra 1917. Udefra ser den ikke ud af meget, den er ilde vedligeholdt, men kirken gemmer på en række unikke fresker malet på våd gips. De forestiller den korsfæstede Jesus omringet af det fijianske og det indiske folk.

Savusavus varme kilder

På øen Vanua Levu i byen Savusavu ligger en del boblende varme kilder. Dampen stiger op fra dem, og lokale beboere kan finde på at medbringe gryder, som de lader stå på sten omkring hullerne, så maden er kogt, når de er færdige med at gå ærinder i byen. En undersøgelse har vist, at energien fra de varme kilder kunne skabe elektricitet nok til at forsyne hele øen, men endnu er der ikke gjort forsøg med den alternative energi.

Øen Beachcomber

Vest for Viti Levus kyst ligger denne ø, der er populær blandt unge og festglade mennesker. Øen er meget lille, turen rundt tager ikke mere end ti minutter, men dens tiltrækningskraft er stor. Et enkelt hotel med alt inkluderet servicerer øens besøgende. Det er ikke billigt, men til gengæld er der garanteret fest, og hotellets live band har vundet flere priser og musikkonkurrencer, så der er noget at danse til.

Øen Ovalau

Den lille ø Ovalua ligger ikke så langt fra Sula ud for Viti Levus kyst. Det er en af de absolut smukkeste øer i området. Her lå den første europæiske hovedstad, som englænderne grundlagde, da de koloniserede Fiji i 1900-tallet, og de gamle koloniherrer har sat deres præg på stedet. Både The Royal Hotel og Ovalu Club står, som de gjorde, da englænderne boede der.

Fiji – de mindre øer

Øen Taveuni

Den tredjestørste ø i virvaret er Taveuni, der ligger udfor Vanua Levis kyst. Dette er en af de mest fantastiske dykkerdestinationer i verden. I det dybe Somosomo-stræde ligger the Great White Reef og the Rainbow Reef, der er nogle af verdens smukkeste og mest krævende dykkerområder.

Øen Vanua Levi

Fijis næststørste ø skifter fra de varme, tørre sukkerplantager i nord til det frodige grønne syd. De fleste besøgende bliver omkring den charmerende havneby Savusavu og de omkringliggende strande, hvor der er gode snorkel- og dykkersteder.

Nadi

Mamanuca øerne

På en klar dag kan man se denne stribe bittesmå øer, der har dejlige strande og dykning i verdensklasse. På nogle af øerne er der en smule regnskov tilbage, hvor der er en del krybdyr og mange eksotiske fugle. Der går både fra Nadi med regelmæssige intervaller, men der er også fine overnatningsmuligheder på øerne.

Sigatoka dalen

I en dal et stykke syd fra Navi ligger en dal, der gemmer på en del interessante arkæologiske seværdigheder. Dalen ligger i et af Viti Levus smukkeste områder. Sigatoka by er et meget charmerende sted, der bliver vurderet til at være et af de bedste steder at købe lertøj.

Sri Siva Subramaniya-templet

Det største hindu-tempel i den sydlige vendekreds ligger i Nadi. Det er en arkitektonisk meget særpræget bygning malet i skrigende farver, der er rejst til ære for guden Murugan. Templet er åbent for besøgende, hvis disse ikke har drukket alkohol eller spist kød den pågældende dag.

Suva by

Det gamle rådhus

Et af de bedste eksempler på victoriansk byggekunst på Fiji er det gamle rådhus. Bygningen husede regeringen, men det var også et kulturcentrum, hvor der blev afholdt koncerter og vist teaterstykker. Nu ligger her en elegant kinesisk restaurant og en frisør.

The Fiji Museum (Na Vale Ni i Yaya Maroroi)

I midten af Thurston Gardens ligger the Fiji Museum. Udstillingerne dækker over spændende dele af den fijianske kultur. Der er et historisk galleri og spændende demonstrationer af blandt andet lerarbejde. Desuden er der udstillet en del gammelt kunsthåndværk og nogle levn fra kolonitiden, blandt andet vraggods fra the Bounty.

Book dine seværdigheder her