Rejseguide til Sumatra

Fakta

Top
Lokalt navn
Sumatera
Indbyggere
35.835.000 (1988). Tallet er i dag mindst 40 mill.

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Det bedste tidspunkt for et besøg er generelt i tørtiden, der ligger mellem maj og oktober. Det er stadig meget varmt; men varmen er overvejende tør og derfor mere behagelig.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark er den 18.00 på Sumatra. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Danmark er den 19.00 på Sumatra. (Vintertid)

Kultur og underholdning

I de større byer er der et ganske udmærket natteliv; men det er vel ikke det der trækker på Sumatra. Så hellere tage ud i landet. Og så er der jo alle mulige kulturelle fristelser, hvor især de traditionelle forestillinger og ceremonier er populære. I Medan kan man se forestillinger på Taman Budaya.

Overnatning / Hotel

Top
Udvalget er som i resten af Indonesien temmelig varieret og rigt. Især er der mange større og mindre hoteller i større byer som Medan og Bengkulu i syd-vest. I Medan ligger de billige overnatningsmuligheder centralt i og omkring vejen Jalan Semarang. Bestil hotel i Sumatra her

Lokal transport

Top

Taxi

I de større byer er det problemfrit at få fat på en taxi.

Alternativ transport

Vejene er rimelige i det nordøstlige Sumatra, i Padang Højlandet, og i det sydlige Sumatra. Andre steder foregår transporten af junglestier, bjergstier og ad floder.

Specielle forhold

Top
Se udenrigsministeriets generelle rejsevejledning til Indonesien og Øst-Timor
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK