COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Skotland med Orkney & Shetlandsøer

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 1.478,- Fra 356,- -
Charter (fly+hotel) Fra 785,- Fra 815,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Scotland
Indbyggere
5.100.000

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Det skotske vejr er meget omskifteligt hele året rundt. Det kan være strålende solskin det ene øjeblik, mens det øser ned i det næste. Maj og juni er de bedste måneder at besøge Skotland i, eftersom det i disse måneder ofte er mest solrigt, men husk alligevel varmt tøj og paraply. Som hovedregel kan man sige om østkysten, at vejret normalt er køligt og tørt, mens det på vestkysten er varmt og vådt. Specielt i bjergområderne kan vejret pludselig slå om og der er derfor vigtigt at medbringe tilstrækkeligt med varmt tøj samt det nødvendige udstyr, hvis man begiver sig ud i den barske natur, der præger disse områder. Gennemsnitlig temperatur: Januar 3-5° Celsius (37-41° Fahrenheit) Juli 13-15° Celsius (55-59° Fahrenheit)

Litteratur

Lokale forhold

Top

Overnatning / Hotel

Top
Der er et væld af overnatningsmuligheder tilgængelige i Skotland, så som Bed & Breakfast, gæstehuse, hoteller, hostels, lejligheder, kroer og universitetssovesale. Et stort antal af de skotske B&Bs og gæstehuse modtager med glæde folk på vandreture og er ofte i stand til at være behjælpelige med fornødenheder og information for at imødekomme netop disse gæster. Det skotske turistnævn bruger nu stjerner i stedet for kroner til at klassificere de forskellige hoteller. Systemet er opdelt som følger: ***** Topklasse **** Fremragende *** Meget godt ** Godt * Rimeligt Bestil hotel i Skotland med Orkney & Shetlandsøer her

Lokal transport

Top

Specielle forhold

Top
Narkotikarelateret kriminalitet er, som tilfældet er det i de fleste storbyer, også gældende i de skotske byer. Husk altid at holde øje med dine værdigenstande. Tiggere findes i de fleste skotske storbyer, hvor de kommer hen for at tigge penge. Giv dem kun penge hvis du har lyst og føl dig aldrig presset til at give dem noget. Myg er en plage i sommermånederne, specielt i højlandet. Fra maj til august er det en god ide at bruge en kraftig myggespray og iføre sig lyse farver. Myggene er specielt slemme om aftenen.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.