Rejseguide til Serengeti National Park

» » Serengeti National Park
Den enorme Serengeti National Park er en af de mest berømte nationalparker i Afrika. Det skyldes måske, at parken er hjemsted for verdens største koncentration af storvildt. Næsten 3 millioner pattedyr og 500 forskellige fuglearter lever, yngler og vandrer i området. De mange pattedyr, der lever i parken, tiltrækker rovdyr såsom geparder og løver, hvilket betyder, at en safari i området næsten altid ender med et billede af et rovdyr.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 2.932,- Fra 2.338,- Fra 4.085,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Serengeti

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

De to regntider i henholdsvis marts, april, maj og oktober, november gør det svært for køretøjer at komme frem i nationalparkerne. Derfor bør man holde sig til månederne umiddelbart før regntiden, så Land Roveren ikke kører fast. Man skal dog huske, at meget af storvildet er vandret til Kenya og andre steder, når tørken er på sit højeste.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 13.00 i Serengeti. Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 14.00 i Serengeti.

Kultur og underholdning

Når regntiden har leveret sin sidste dråbe, og tørken sætter ind, kan man i Serengeti National Park opleve et af de mest fantastiske og underholdende skuer. Enorme flokke af gnuer, mere end en million, vandrer i flok mod nye græsgange med sultne rovdyr i kølvandet. Her mister tusindvis af gnuer deres liv, enten fordi de ikke kan følge med flokken, eller fordi de snubler undervejs.

Overnatning / Hotel

Top
Der er fire safari-lodges, to luksuscampingpladser og adskillige primitive campinglejre i Serengeti. Bestil hotel i Serengeti National Park her

Lokal transport

Top

Alternativ transport

Mange turister kører den 320 kilometer lange vej fra Arusha til Serengeti i Jeep. En anden mulighed er at flyve direkte til landingspladsen i Serona.

Specielle forhold

Top
Sidst på året vender gnuerne tilbage til Serengeti for at nyde opblomstringen efter den korte regntid. Umiddelbart efter ankomsten bliver flere tusind hungnuer drægtige på samme tid. Gnuer synkroniserer simpelthen deres biologiske ure, så fødslen også sker inden for de samme ti minutter. På den måde kan hangnuerne mere effektivt beskytte hungnuerne og de nyfødte kalve mod rovdyr.

Find rejsen til Serengeti National Park her

Rejsetilbud
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK