Seværdigheder Østrig

Seværdigheder Østrig

Det Centrale Østrig

Esterházy slottet i Eisenstadt

Esterházy slottet i byen Eisenstadt er en imponerende oplevelse. Det var her, Haydn var hofkomponist i mange år, og slottet har en sal, der er opkaldt efter komponisten. Her kan man se, hvordan gulvet og søjlerne er lavet i træ på komponistens foranledning, da træ giver en bedre akustik i rummet. I den dejlige slotspark er der små søer, og ved en af disse finder man Leopoldine templet.

Graz' klokkespil

Glockenspielplatz. Her skal man komme kl.11, 15 eller 18. Skodderne går fra et dobbeltvindue, og ud kommer et par iklædt nationaldragter. De er skåret i træ og danser rundt til lyden af tårnets klokker. De har danset i snart 100 år og er aldrig kommet et minut for sent.

Saint Ägidu Domkirken i Graz

Domkirche Saint Ägidu blev opført mellem 1438 og 1462 af kejser Friedrich den tredje. Stilen er sengotisk, og i kirkens indre ses flere renæssancegravmæler. Oprindeligt var kirken blot hofkirke og var placeret overfor kejserens borg.

Schlossberg bakken ved Graz

Schlossberg er en 473 meter høj grøn bakke, der rejser sig over Graz’s unikke røde tage. Tidligere lå der et kloster på bakken, men nu er der kun ruiner tilbage. Fra toppen af bakken har man en fantastisk udsigt over byen.

Det Nordlige Østrig

Alter Dom kirken i Linz

Alter Dom eller Ignatiuskirche blev bygget fra 1669 til 1678. Arkitekten bag værket var P.F. Calone, der opførte kirken i barok stil. Kirken kaldes “den gamle domkirke” fordi den fra 1785-1909 havde status af domkirke. I dag er Maria-Empfängnis-Dom domkirke i Linz.

Bjerget Pöstlingberg i Linz

Pöstlingberg ligger lige uden for Linz, og den barokke pilgrimskirke på toppen af bjerget er områdets største seværdighed. For at nå op til kirken skal man med verdens mest stejle bjergtog, der kravler hele vejen til toppen af bjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Linz. Kirken er dog ikke den eneste seværdighed ved bjerget. Tager man toget ind i selve bjerget, ankommer man til en imponerende fantasiverden. Man kører gennem dragens mund lige ind i eventyrland, og her finder man en forlystelsespark, hvor man blandt andet kan hilse på Snehvide og de syv små dværge.

Fremtidshuset Ars Electronica i Linz

Ved Donaus bred ligger Ars Electronica Center, der giver et bud på, hvordan verden tager sig ud i det 21. århundrede. Ars Electronica Center er et spændende bud på medieverden i dag og på, hvad udviklingen kan føre med sig. Ved indgangen udleveres en chip, så man kan gå rundt uden guide.

Klosteret i Klosterneuburg

Det overdådige Augustinerkloster i Klosterneuburg blev grundlagt i 1106 og har givet navn til byen. Ved siden af kirken ligger den overdådigt udsmykkede Stiftskirche Unsere liebe Frau, der blev grundlagt 30 år efter klosteret.

Linzer slottet

Linzer Schloss blev oprindeligt bygget i det 15. århundrede, men har kun fremstået, som det gør i dag siden 1607. I dag rummer slottet et forhistorisk og historisk museum, hvor man også kan se samlingen af kunst, der omfatter værker fra Middelalderen til det tidlige 20. århundrede.

Parkområdet Wiener Volksprater

Prater er et stort, grønt område, der ligger mellem Donaus to flodarme i Wien. Parken var tidligere jagtområde for den kejserlige familie og aristokraterne, men sidst i 1700-tallet fik offentligheden adgang til området. I dag er Prater delt i to områder. I det ene kan man gå en tur, holde picnic på græsset, cykle eller spille lidt fodbold, mens den anden del indeholder et tivoli, hvis mest kendte forlystelse er et kæmpe pariserhjul, der kan tilbyde en formidabel udsigt over den skønne by.

Schönbrunn slottet

Udenfor Wien ligger Schönbrunn Schloss. Det berømte barokslot var hjemsted for Maria Theresa og senere for Napoleon. Indvendigt har slottet en overdådig rokokoudsmykning. I slottets spejlsal spillede Mozart sin første klaverkoncert for adelen.

Siegmund Freud Museet

I Wien ligger Siegmund Freud museet. Museet ligger i Sigmund Freuds tidligere lejlighed. Her kan man opleve, hvordan han boede, og hvor han arbejdede. Man kan se hans møbler, ejendele, dokumenter og fotografier.

Stift Melk klostret i Niederösterreich

Stift Melk er et af Østrigs smukkeste klostre, og beliggenheden sikrer, at skønheden kan ses vidt omkring. De barokke bygninger, der er ramme om Umberto Ecos roman “Rosens navn”, rummer et enormt bibliotek. Her står over 90.00 bøger, og derudover er biblioteket indehaver af en enestående samling af kostbare håndskrifter.

Vinkældre i Weinviertel området

Kellergassen. Under hver vinby i Weinviertel-området strækker der sig vinkældre i flere etager. Her lagrer vinen i store egefade i de hvælvede gange. På overfladen ses kun de pastelmalede Kellergasssen, der ligner almindelige huse.

Wiens Operahus

Staatsoper er byens kæmpemæssige operahus. Det blev opført fra 1861 til 1868 af arkitekterne August Siccard vin Siccardsburg og Duar van der Nüll. Da bygningen stod færdig, blev arkitekterne udsat for så megen kritik, at van der Nüll begik selvmord. I dag er wienerne dog utrolig stolte af deres operahus.

Innsbruck

Annasøjlen i Innsbruck

Annasøjlen i Innsbruck blev rejst i 1703, fordi det på Sankt Annas dag lykkedes at fortrænge fjender ud af byen. På toppen af søjlen kan man se en statue af Maria Teresia. Hun lod byens triumfbue opføre i 1765 i anledning af sin søn Leopolds bryllup.

Det gyldne tag i Innsbruck

Goldenes Dachl i Innsbruck blev bygget omkring år 1500. Det gyldne tag er en karnap med forgyldt tag, der består af godt 3400 forgyldte kobberplader. Karnappen blev opført på bestilling af Maximilian den første og skulle fungere som tilskuerplads for hoffet, når der var begivenheder på pladsen overfor karnappen.

Salzburg

Domkirken i Salzburg

Det var Ærkebiskop Wolf Dietrich, der stod bag byggeriet af domkirken og de tre omkringliggende pladser. I kirkens forhal findes indgangen til Domkirkemuseet, hvor man kan se en imponerende samling af kirkekunst. Domkirken stod færdigbygget i 1628.

Ferdinand den andens mausoleum i Graz

Kejser Ferdinand den andens mausoleum ligger ved siden af byens domkirke. Bygningen består af to kapeller og en kuppel og blev opført af Pietro de Pomis (det ydre) og J.B. Fischer von Erlach (det indre). Kejserns mor, Maria af Bayerns sakrofag ses i midten af mausoleet.

Hohensalzburg Fæstningen i Salzburg

Hohensalzburg er en fæstning, der ligger 119 meter over byen. Opførslen blev påbegyndt for knap 1000 år siden, men dens nuværende areal på 30.000 m2 fik den først i 1500-tallet. De regerende ærkebiskopper boede på borgen, der som følge deraf er prægtigt og imponerende indrettet.

Mozarts Hus i Salzburg

Mozarts hus i Salzburg kan ses i den hyggelige gågade Getreidegasse. Her kom Mozart til verden den 27. januar 1756, og her levede han de første år af sit liv. Huset er i dag omdannet til museum, hvor en del af Mozarts musikinstrumenter og første værker er udstillet.

Tyrol

Maximillian den førstes gravmonument

I byen Hofkirche finder man Maximilian den førstes imponerende gravmonument. Monumentet er en sort marmorsarkofag omgivet af 8 bronzestatuer, der har samme størrelse som en voksen mand. Kirken ved monumentet blev opført i 1553-63 af Nikolaus Türing.

Wien

Parlamentsbygningen

Parlamentsbygningen i Wien er tegnet af den danske arkitekt Theophilus Hansen og blev opført fra 1873 til 1883. T. Hansen var i høj grad inspireret af Grækenland, og parlamentsbygningen ligner et græsk tempel med korintiske søjler og antikke udsmykninger.

Stephansdom kirken i Wien

Stephansdom, der er Wiens vartegn, ligger midt i byen. Kirkens tårn er 137 meter højt og rager højt op over byens tage. Man har bygget om og bygget til på kirken i mere end otte århundreder. Bygningsværket blev påbegyndt i 1137, og kun siden 1962 har kirken set ud, som den gør i dag.

Østrig

Gastein området

Gastein området har varme, radonholddige kilder. Her ligger mange af Østrigs berømte kursteder, og det er muligt at svømme udendørs om vinteren. Besøger man byen Bad Gastein vil man opleve det fascinerende syn, at vandfaldet Gasteiner Ache bruser midt ned gennem byen.

Lurgrotten

Østrig har over 3000 huler og grotter, en af dem er lurgrotten, der ligger i nærheden af byen Semriach. I grotten kan man blandt andet opleve “Den underjordiske domkirke” som er et af Europas største, naturlige underjordiske hulrum.

Middelalderbyen Feldkirch i Voralberg

Feldkirch er en middelalderby, hvor mange gamle bygninger er bevaret. Heriblandt den smukke St. Nikolaus kirke fra 1478 og St. Johanneskirche fra 1218. Borgen Schattenburg fra 1190, der i dag rummer Lokal historisk museum, er bestemt også et besøg værd. Feldkirh er en by med meget atmosfære, der forstærkes af de krogede gader og hyggelige caféer.

Naturområdet Bregenzer Wald

Bregenzer Wald har ikke helt så mange træer, som navnet antyder. Navnet stammer fra tidligere, hvor området var dækket af urskov. Her er naturen storslået med bjerge, dale, floder, enge og en smule skov. Jo mere man ser af området, jo mere vil man have af den friske luft og den smukke natur.

Verdens største flydescene ved Bodensøen

Festspilområdet i Bregenz. I Bodensøen ligger byens flydescene. Den imponerende scene er den største af sin art i verden. Når der er arrangementer på scenen, sidder publikum på land på en kæmpe tribune, der har plads til over 4000 tilskuere.

Østrigs Kunsthistoriske Museum

Kunsthistorisches museum stod færdig i 1891 og rummer en af Europas absolut fineste kunstsamlinger. Museet består af to bygninger i renæssancestil, der er adskilt af en park. Parken blev anlagt for at begge bygninger skulle komme til deres ret.

Har du fået lyst til at rejse til Østrig?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her