COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Salvador

Rejsetype København Billund Aalborg
Charter (fly+hotel) Fra 5.323,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Salvador da Bahia
Indbyggere
2.200.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 08.00 i Salvador.

Bedste rejsetid

Top
Salvadors pulserende liv kan opleves året rundt. Vejret skifter ikke meget. Vil man se byen, når den virkelig fester, er tiden fra slutningen af december og 2-3 måneder frem tidspunktet at være der på. I denne periode er der et væld af festivaler, med karneval som den største og vildeste.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Karnevalet i Salvador er anderledes end i Rio. Det er mere uorganiseret og absolut mere folkeligt. Alle kan danse gennem gaderne, mens landets største bands spiller deres dunkende musik fra ladet af store lastbiler med indbyggede kæmpehøjtalere. Salvador er desuden et oplagt sted at se den brasilianske kampdans capoeira. Forskellige grupper giver ofte opvisning i bydelen Pelourinho. En seance i et af Candomblé-kultens mystiske templer er også en ting, man skal se i Salvador.

Overnatning / Hotel

Top
Det kan være hektisk og larmende at bo i den gamle bydel Pelourinho. Ude ved stranden er der masser af gode overnatningsmuligheder. Blandt andet i området omkring Porto da Barra. Det er hverken besværligt eller dyrt at tage en taxi eller bus fra stranden og ind til centrum. Bestil hotel i Salvador her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxikørsel er ikke nær så dyrt i Salvador som i andre større byer. Taxierne kører med taxameter.

Alternativ transport

Busserne i Salvador er billige, men ikke altid hurtige. De fleste busser, der kører fra strandene, ender før eller siden tæt ved Pelourinho. Det modsatte er ikke tilfældet.

Specielle forhold

Top
Ved strandene og Pelourinho kan du føle dig temmelig sikker. I resten af byen skal man tage de samme forbehold som i andre større byer. Vær opmærksom, men vær ikke paranoid. Undgå at tage billeder af folk der har en religiøs funktion, med mindre du er sikker på, at du har fået lov. Nogle folk klæder sig ud i flotte traditionelle klædedragter for turisternes skyld. De forventer lidt penge, hvis du fotograferer dem. En real er på sin plads.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.