Seværdigheder Letland

Seværdigheder Letland

Jurmala by

Jurmalas natur

Jurmalas natur har i århundreder tiltrukket turister. Hvad enten man som patient besøger et af byens kursteder for at nyde godt af områdets helsebringende kilder og mudderbade, eller blot kommer for at bade og slikke sol, er området været helt perfekt. Området er stadig fantastisk smukt, men naturen er kommet til kort over for de lettiske virksomheders massive udledninger i Riga-bugten, så myndighederne fraråder i dag alle former for badning.

Lozmetejkalns området

Sydfor Jurmala ligger Lozmetejkalns, den berømte slagmark hvor svagt bevæbnede lettiske soldater under første verdenskrig formåede at nedkæmpe en række stærke tyske stillinger.Området er i dag fyldt med grave, der tavst fra deres plads langs vejen vidner om krigens absurditet.

Letland

Motormuzejs museet

Lidt uden for Riga ligger det fascinerende bil- og motorcykelmuseum, Motormuzejs. Museet råder over en lang række biler af nyere og ældre dato, og blandt de virkelige kuriositeter er Joséf Stalins skudsikre limousine.

Riga

Frihedsmonument

Det nationale samlingspunktRigas og hele Letlands frihedsmonument blev rejst tilbage i 1935 og fik forbavsende nok lov til at stå under det kommunistiske herredømme i landet. Frihedsmonumentet fungerede som nationalt samlingspunkt under kommunismen, selvom man kunne få store problemer, hvis man var for åbenlys og eksempelvis lagde blomster på stedet. Ikke desto mindre var det her, at demonstrationerne mod det kommunistiske regime for alvor tog fat i slutningen af 1980’erne.

Rigas katedral

Rigas russisk-ortodokse katedral, Krievu pareizticigo katedrale, er et monumentalt bygningsværk over kristendommen. Kirken er karakteristisk med sine fem kupler, der under kommunismen blev indrettet til planetarium. Katedralen tjener dog i dag igen sit hovedformål som Guds hus og er ganske imponerende.

Rigas krudttårn

Rigas gamle 26 meter høje krudttårn har foruden krudtlager fungeret som fangekælder og torturkammer. Tårnet har igennem tiden været udsat for bombardementer fra både svenskere og russere, men er altid blevet rejst igen. Tårnet bærer dog vidnesbyrd om de urolige begivenheder, i det store kanonkugler flere steder sidder kilet ind i bygningsværkets tykke mure.

Har du fået lyst til at rejse til Letland?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her