Rejser til Østrig

Rejser til Østrig

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Natursmukke Østrig ligger som en smørklat næsten midt i Europa. Landet byder rejsende velkommen til et væld af oplevelser med storslåede musikarrangementer i de mange smukke koncertsale og æstetiske godbidder i nogle af Europas mest imponerende arkitektoniske værker. Yderligere kan landet med de mange alper fremvise de utroligste naturområder med store skove og imponerende bjerge. En vandretur i alperne er som at befinde sig på verdens tag, en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for.
Bedøm rejsemål
4,7
(55 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Østrig

Ferie i romantiske Østrig

Engang var Østrig-Ungarn et af de helt store europæiske imperier, men efter Første Verdenskrig blev landet skåret ned til det, vi kender i dag. Alligevel har Østrig bevaret sin storhed. Derfor rangerer rejser til Østrig højt på listen over de mest besøgte turistdestinationer. Wien med det gamle kejserslot og Mozarts Salzburg er naturlige turistmagneter, men ferie i Østrig bør også indeholde en tur ud i de betagende bjerglandskaber.

Om Østrig
Områder

Edelweiss og alpeland

Rejser til Østrig er lige så attraktive både om sommeren og om vinteren, hvor skiløbere fra hele verden kommer til landet. Om sommeren er det de stadig sneklædte bjerge, den rene luft og de uberørte søer, der tiltrækker turister.

Mange kommer for at udforske naturen i alpelandet til fods. Vandreture er blevet utroligt populære i de senere år, og ferie i Østrig kan sagtens indeholde en god, gammeldags gåtur i bjergene.

En tur ned ad Rhinen eller Donau er en anden skøn måde at opleve det særprægede land på. Skal det være lidt mere aktiv ferie i Østrig, så er der et nærmest uendeligt antal af gode, afmærkede cykelruter rundt i de forrevne landskaber. De naturskønne cykelstier varierer i sværhedsgrad, så selv utrænede feriegæster kan finde en rute, der passer.

Rejser til Østrig er derfor forbundet med store naturoplevelser, og man kan ikke undgå at komme i nærheden af en af de seks nationalparker, en af de 60 beskyttede naturområder eller nogle af de mindre naturområder, hvor fugle, pattedyr eller planter beskyttes. Hvis man er heldig ser man måske den smukke Edelweiss, men lad den stå - for den er fredet.

Vintersjov og leg i Østrig

Man kan ikke sige Østrig uden at sige skiferie. Alpelandet er et af de allerbedste skidestinationer, og after-ski er her forbundet med en god portion "Gemutlichkeit", som få andre steder.

Samtidig er skiferie i Østrig forholdsvist billigt sammenlignet med andre steder. Landet er rent og pænt, og det samme gælder hotellerne på skisportsstederne.

Rejser til Østrig går ofte til et af de populære vintersportsdestinationer. Blandt dem er Arlberg-regionen Lech, Zurs, St. Anton, der også en populær legeplads for Europas kongelige familier.

Kitzbuehel er en hjemsted for verdens mest berømte ski race "Hahnenkamm Rennen", og naturligvis kommer man ikke uden om Innsbruck, der er et topklasse skiområde. Men Østrig er rig på andre gode steder som Montafon, Schruns, Gaschurn, Gargellen i Vorarlberg og andre, så det sværeste er næsten at vælge.

De kejserlige byer

Det Wien, som vi kender i dag, er skabt under de store østrig-ungarske kejsere som kejserinde Maria Theresia og kejser Franz Joseph.

Den kejserlige familie Habsburgerne har efterladt sig en imponerende kulturarv og monumenter, der betager og fascinerer turister. Det store kejserslot Schloss Schönbrunn er et overdådigt palads, der fortæller om rigdom og magt af uhørt omfang. Det samme gælder det enorme Hofburg.

Den gotiske Stephansdom, den gamle park og den spanske rideskole med de verdensberømte Lipizzaner heste, bør også være med på programmet, hvis man vil have et indtryk af Wien.

Wien skal også smages, og man bør tage sig tid til at nyde noget af det bagværk som Wien er så kendt for. Man par sidder og nyder kagerne og den romantisk atmosfære på traditionsbundne steder. Hvis der ikke kun skal være noget til ganen, så lyt til Wiener Filharmonikerne, der er et af verdens bedste orkestre.

Salzburg er også synonym med musik - og nærmere bestemt Mozarts. Byen er Mozarts fødested, og det præger hele byen. Nyd komponistens skønne musik, eller bliv betaget af byen, der omgives af grønne bakker. Man kan også nøjes med at slentre rundt i Salzburg og betragte de smukke bygningsværker. Salzburg har det hele.

Det Centrale Østrig

Er man til skisport hele året rundt eller til hyggelige vinsmagninger på en af de mange vinplantager, er det centrale Østrig det rigtige sted. Her rejser bjergene sig i højder, der betyder evig sne, mens dalene tilbyder et klima, der er eminent til vindyrkning og lange vandreture, hvor man kan nyde det utrolige landskabssceneri.

Det Nordlige Østrig

Oberösterreich, Niederösterreich og Wien er provinserne, der dækker det nordlige Østrig med imponerende naturlandskaber præget af tykke skove, høje bjerge og grønne dale. Området er meget søgt i vintermånederne, hvor der er fremragende skisportsmuligheder og flere hundrede kilometer løjper. Desuden byder området på et besøg i kulturbyen Wien, hvor man kan opleve Europas kulturhistorie og blive imponeret over byens arkitektoniske perler.

Hippach

Hippach / Mayrhofen er nabobyer i Zillertal. Beliggende midt i Zillertal er der gode forbindelser til dalens mange delområder: Zell am Ziller, Kaltenbach, Fügen, Mayrhofen, Finkenberg m.m.

Ischgl

Ischgl er en velholdt, charmerende og hyggelig østrigsk bjergby, som har forstået at udvikle sig til et internationalt skiportsted. Velpræparerede pister med moderne liftsystem, afterski i absolut verdensklasse og et hektisk natteliv.

Kaltenbach

Kaltenbach - beskrivelse kommer snart.

Kärnten

Kärnten i det sydlige Østrig tilbyder som resten af landet helt formidable naturscenerier, der er præget af høje bjerge og spejlblanke søer. Befolkningen er venlig og imødekommende, og sommeren er varmere end i resten af landet. Områdets 200 søer er populære i de varme måneder, hvor de indbyder til en svalende dukkert. I vintermånederne tilbyder de samme søer fremragende skøjtemuligheder ved foden af de høje bjerge, der dækket af sne åbner dørene for over 1000 kilometer løjper.

Lech am Arlberg

Byen hører, som St. Anton, til det store Arlberg-område med alle dets skimuligheder.hvis du vil have lidt ekstra luksus, Byder LECH på topklasse.

Oberndorf

Oberndorf - beskrivelse kommer snart.

St Johann in Tirol

St Johann in Tirol - beskrivelse kommer snart.

St. Anton

Den gamle tyrolerby er et eldorado for den entusiastiske skiløber. Med sit store udbud af spisesteder og veludviklede natteliv, byder st. Anton på alt hvad du kan ønske af et skiområde.

Söll

Söll - beskrivelse kommer snart.

Saalbach Hinterglemm

52 lifter, deriblandt Østrigs længste kabinelift, forbinder de 200 km. veltilrettelagte nedfarter i Saalbach-Hinterglemm området, der efter østrigsk standard hænger utrolig godt sammen. Debutanten er her på hjemmebane, når området breder sine moderlige arme ud og hjælper dig smertefrit ned af de jævnt skrånende bakker.

Tyrol

Det bjergrige Tyrol byder velkommen til nogle af landets bedste skiløjper med fascinerende slalomløjper og smukke langrendsruter. Er man mere til vandring og klatring, er der også mulighed for det både sommer og vinter, hvor det bakkede og bjergrige landskab viser Østrig fra sin smukkeste side.

Wagrain

Wagrain ligger midt i det vidunderlige og kæmpestore skiområde "Salzburger Sportswelt Amadé" - Østrigs største legeplads. Du får adgang til ikke mindre end 350 km pister i alle sværhedsgrader. Hher er skiløb for enhver. Hvad enten du er nybegynder eller rutineret, barn eller voksen.

Zell am See

Zell am See byder på østrigsk gemytlighed og familiehygge. De bilfrie stræder kendetegner bymidten, som bugner af forretninger, restauranter og after-ski beværtninger. I Europa Sport Region finder i let til middelsvært skiløb. Området er fordelt over de to byer Zell am See og Kaprun, som ligger ca. et kvarters kørsel fra Zell am See.

Zell am Ziller

Zell am Ziller er en ægte tyrolerskisportsby med charme og atmosfære. Alt er velholdt, pisterne er velpræparerede, hensigtsmæssigt og logisk opbyggede, og servicen er i top, og så er der noget for enhver smag ­ ikke mindst for børnene.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.