Rejser til Fransk Polynesien (Tahiti)

Rejser til Fransk Polynesien (Tahiti)

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Fransk Polynesien består af 118 øer fordelt over et område på størrelse med Europa. FP er opdelt i 5 øgrupper: Selskabsøerne, Tuamoto, Marquises, Gambier og Australøerne. Hver af øerne har sin egen karakter og personlighed. Temperaturen er altid høj og varierer kun få grader mellem sommer og vinter. Gennemsnitstemperaturen er 26 grader for vandet og 27 grader for luften. Den milde stillehavsvind gør klimaet behageligt.
Bedøm rejsemål
4,4
(42 bedømmelser)
Herunder finder du temarejser til andre lande end Fransk Polynesien (Tahiti) - Brug søgeboksen øverst for at søge efter rejser.

Udvalgte temarejser fra Fransk Polynesien (Tahiti)

Sortér rejser til Fransk Polynesien (Tahiti) efter tema

Tahiti - som skåret ud af et postkort

Oplev Paradis i Fransk Polynesien og Tahiti

Og lige præcis sådan er en ferie på  Tahiti , Moorea, Bora Bora eller en af de andre vidunderlige øer i Fransk Polynesien. Øerne og atollerne giver feriegæster mulighed for at opleve koralrev, laguner og bjergtinder.

Fransk Polynesien

118 skønne øer udgør tilsammen Fransk Polynesien. Rejser til Fransk Polynesien er derfor ikke det samme, selvom øerne har mange ligheder. Øen Tahiti er hjemsted for hovedstade, der hedder Papeete.

Samlet set er Fransk Polynesien kun på 4.100 kvadratkilometer, men de er fordelt over 2,5 million kvadratkilometer. Der er derfor langt mellem de enkelte øer.

Fransk Polynesien er opdelt i fem grupper; Tuamotu, Selskabsøerne, Marquesasøerne, Australøerne og Gambier.

De bedst kendte øer ligger alle på Selskabsøerne og hedder Tahiti, Moorea og Bora Bora.

Paul Gauguin og Thor Heyerdal

For omkring 100 år siden fik Fransk Polynesien en hjælpende hånd i markedsføringen, da den franske kunstmaler Paul Gauguin slog sig ned på Tahiti og Marquesasøerne fra 1891-93 og igen fra 1895-1903. Han malede nogle af de meget berømte malerier, som de fleste kender.

De polynesiske motiver med de skønne kvinder fra øerne har brændt sig fast i manges bevidsthed.

I 1947 fik Fransk Polynesien igen plads i manges hjerter, da Thor Heyerdal og Kon-Tiki endte deres berømte 101 dages sejlads på atollen Raroia i Tuamotu i 1947.

Atombomber og mytteri

På nogle af de meget afsidesliggende øer prøvesprængte Frankrigs militær atombomber i perioden fra 1966 til 1996. Det er slut nu, og de pågældende øer ligger heldigvis langt væk fra ferieøerne.

Ferie på Tahiti er også en god mulighed for at opleve den ø, hvor verdens mest kendte mytteri fandt sted. "Mytteriet på Bounty", hvor Fletcher Christian gik forrest blandt oprørerne og derefter sejlede til den lille ø Pitcarin.

Naturen på øerne

Forrevne, høje bjergtinder, knaldblå laguner, koralrev, hvidt eller sort sand på strande, hvis lige ikke findes andre steder sådan er Fransk Polynesien. Bora Bora, Huahine, Manihi, Rangiroa, Moorea, Taha'a, Raiatea, Tikehau, Fakarava og Tahiti har alle luksuriøse feriesteder til turisterne fra hele verden.

Strandene på øerne kan variere mellem hvid, sort eller nærmest pink og de hører til de allerbedste sandstrande i hele verden.

Lagunerne er legendariske. Det azurblå vand er kendt fra mange film, der hylder lagunerne og deres magiske kærlighedskraft.

De fleste øer er faktisk omgivet af korralrev, der nærmest skaber en swimmingpool, hvor alle tænkelige badeaktiviteter kan folde sig ud.

Lagunerne og koralrevene er som skabt til snorkling og dykning, og det er lige præcis, hvad mange bruger en ferie i Fransk Polynesien til. Rejser til Tahiti eller en af de andre øer, bør næsten inkludere snorkling eller dykning, for det er unikke oplevelser, turisterne får med sig hjem.

Intimitet og sjæl

Mens surferne rider på de glitrende bølger og windsurfere og kitesurfere folder sig ud, så vender mange også sjælen indad, for at indsnuse den særlige "sjæl", der er på øerne.

Man går ned i et andet tempo, når man kommer til de paradisiske øer med blomstrende hibiscus, kvinder i græsnederdele og de smukke bjerge. Derfor siger mange, at de oplever, at man kommer i en nærmest meditativ tilstand, der måske også kan tilskrive de svajende hængekøjer.

Rejser til Tahiti og Fransk Polynesien skal opleves mindst en gang i livet. God tur.

Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.