Rejser til Finland

Rejser til Finland

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Finland er De 1000 Søers Land. Og de store skovområders land. Og saunaernes land. Landet, hvor man om sommeren kan vandre, sejle og opleve midnatssolen danse, mens man om vinteren kan stå på ski. Finland har mange ferietilbud, og er man ikke til naturferie, kan man jo slappe af i en af landets mange smukke byer.
Bedøm rejsemål
4,6
(68 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Finland

Sortér rejser til Finland efter tema

Finland – Enestående natur i ”De Tusinde Søers Land”

Om Finland
Områder

Det skal du opleve i Finland

Maritime oplevelser på en ferie i Finland

Det er ikke uden belæg, at Finland er kendt som ”De Tusinde Søers Land”. Rundt omkring ved disse charmerende søer kan du komme helt tæt på den vilde finske natur. Her er mulighed for at foretage lystfiskeri af høj kvalitet eller bare nyde en sejltur i de billedskønne omgivelser.

Finland har også en af verdens største skærgårde. Rejser til Finland kan altså også byde på et besøg på en af de hundredevis af øer, hvor du kan komme tættere på den traditionelle lokale levevis.

Besøg Julemanden på en ferie i Finland

Et andet trækplaster for landet specielt hvis man rejser med børn er at besøge Rovaniemi. Denny idylliske by skal nemlig efter sigende være hjemsted for Julemanden, og hele byen er præget af en hyggelig julestemning. Drik varm gløgg, hils på Julemandens rensdyr eller nyd et traditionelt finsk julemåltid.

Tag nord for Polarcirklen og oplev en spændende snesafari

Rejser til Finland kan også indebære en unik oplevelse ulig noget andet du før har prøvet. Her kan man nemlig tage på snescooter-safari i Lapland, hvor den fantastiske natur vil få dig til at tro, at du er med i et eventyr.

Her er dagene lyse og lange, og de knap 1.000 kilometer snescooter-spor danner et utroligt net rundt i den vilde natur. Du kommer tæt på dyrelivet og de smukke skove. Du kan også prøve at bo i et af de anderledes is-hoteller, hvor man bogstaveligtalt bor i en iglo.

På trods af sin nærhed til Danmark er Finland altså et enestående land, hvor du kan få oplevelser ud over det sædvanlige.

De Sydlige Søområder

Finlands sydlige søområde er foruden områdets største by Tampere kendt for sin skønhed, lange historie og gode skisportsfaciliteter.

Helsinki

Finlands hovedstad Helsinki er et charmerende bekendtskab. Omgivet af Østersøen til tre sider og med sine mange kulturelle tilbud rummer byen alt, hvad man kan forvente af stemning og underholdning i en rigtig hovedstad.

Lapland

Lapland er måske den sidste rigtige ødemark i Europa. Det enorme område dækker hele det nordlige Finland, og der er rigtig langt mellem beboede områder. Har man lyst til en vandre- eller skiferie ud over det sædvanlige, udgør Lapland med sin vilde natur og store vidder et perfekt rejsemål

Oulu

Byen Oulu har igennem århundreder været en vigtig finsk handelsby, men i dag er det uddannelse og teknologi, byen er kendt for. Det skal dog ikke afskrække fra et besøg i byen, der ligger ved Den Botniske Bugt og rummer mange interessante kulturhistoriske levn fra fortiden

Saimaa området

Saimaa, der hører blandt Finlands største sø-systemer, dækker store dele af det sydøstlige Finland. Området omkring søen er både frodigt og naturskønt og rummer byer som Mikkeli, Imatra og Savonlinna. Saaima-området er ideelt til en sommerhusferie ved søbredden eller en kanoferie på søens bølger.

Tampere

Midtfinlands hovedstad, industribyen Tampere, er Finlands næststørste by. Byen har vokset sig stor omkring sit store vandfald, hvis kraft byens indbyggere længe har formået at udnytte.

Vasa

Byen Vaasa i Vestfinland ligger ved kysten af Den Botniske Bugt og er grundlagt af svenskerne, hvorfor byen da også rummer mange svensktalende indbyggere. Byen rummer foruden sin store havn et godt kulturliv.

Åbo (Turku)

Turku i det sydvestlige Finland regnes for Finlands ældste by, og netop Turku er da også et godt sted at få indblik i Finlands fascinerende historie. Byen er fantastisk smuk og ligger idyllisk ved den glitrende finske skærgård.

Ålandsøerne

De 6000 øer, der udgør Åland ud for Finlands sydvestligste kyst, er et meget besøgt og utroligt charmerende turistmål. Øgruppens beboere taler nærmest deres eget sprog, og øernes skønhed, natur og specielle stemning er ganske enestående.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.