Rejser til Argentina

Rejser til Argentina

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Argentina er et utroligt varieret land, der byder på alt fra smukke landskaber og pulserende storbyer.
Det sydlige Argentina byder på det fascinerende og barske Ildland, den nordlige del af landet byder på golde og mystiske ørkener. I vest finder man de imponerende Andesbjergenes, og i øst Atlanterhavets brusende kyster. Midt i det hele ligger den legendariske hovedstad Buenos Aires, hvor tangoens sensuelle magi byder op til dans.
Argentina en uudtømmelig kilde til store oplevelser, og er et land med en gribende historie, der stadig sidder dybt i dets folks hjerter.
Bedøm rejsemål
4,6
(76 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Argentina

Sortér rejser til Argentina efter tema

Argentina - lav dig forføre i Tangoens hjemland

Om Argentina
Områder

Argentina

Længst mod nord breder regnskovene sig med sit vilde dyreliv, og gør rejsen hertil til en unik oplevelse. Store dele af Argentinas befolkning er europæiske efterkommere, der efter 1. Verdenskrig drog til mulighedernes land for at bosætte sig som gaucho (argentinsk cowboy) ude på pampa’en.

Hovedsproget er spansk, men med tydelig accent efter de mange italienske immigranter, som for år tilbage dog til hertil i jagten på rigdom og lykke. Landbruget, og specielt oprettelsen af kvæg, er et af de førende erhverv i landet, og de mange naturresurser og blandede nationaliteter har gjort landet til et kulinarisk mekka, hvor alt fra sushi til indisk mad har en autentisk smag. Det argentinske kød og vin er i verdensklasse, nøjagtig som landets fodboldkultur, hvor personer som Diego Maradona og Lionel Messi allerede har sat et dybt aftryk i historiebøgerne.

Sydøst for hovedstaden Buenos Aries findes små fiskelandsbyer, og kysten består af brede sandstrande, der indbyder både til solbadning eller en tur på hesteryg i de bagvedliggende sandsletter. Det enorme lands diversitet, gør det til et perfekt feriemål, for både familier og den oplevelsesrejsende, der trænger til eventyr.         

Hvad bør du opleve?

Buenos Aires: Latinamerikas New York delt ind i forskellige bydelse, der hver især, byder på unikke oplevelser. I den eksklusive Palermo-bydel findes skønne designerforretninger, små cocktailbarer og nogle af verdens bedste restauranter, som den højt anbefalede La Cabera, der laver argentinske bøffer, som smelter på tungen. I den centrale bydel Recoleta findes skønne parker, moderne butikker og den berømte kirkegård, El Cementerio de la Recoleta, hvor blandt andet Eva Peróns (Evita) grav befinder sig. I Buenos Aires ældste bydel San Telmo flyder tonerne fra tangoguitarerne ud fra de mange lokale barer og krydrer nætterne med intensitet og passion, der inspirerer selv den taktløse person til at deltage i festlighederne. Brostensgader, kunst og det berømte marked Mercado de San Telmo gør denne del af Buenos Aires til et unikt område, der helt klart er et besøg værd.        

San Carlos de Bariloche: I den sydvestlige del af Argentina, tæt ved grænsen til Chile, finder man byen Bariloche, der også kaldes chokoladebyen i folkemunde. Den minder til forveksling om de små bjergbyer, man kender fra Alperne, og klimaet er da også til den kolde side, når vintermånederne fra juni til september sætter ind. Det er et yndet skisportssted og trekking-område, og både bjergene, de blanke søer og de tætte skove skaber den perfekte ramme for en aktiv ferie. Efter de sportslige udfoldelser byder den lille bjergby på et væld af chokoladebutikker, hvor der kan købes lækkerier efter vægt, og i de små gader ligger flere is- og chokoladecaféer. Den storslået natur tager pusten fra én, og rejser til dette feriemål er en fantastisk oplevelse.     

Mendoza: Siger man Argentina, må man også sige vin. Her bør provinsen Mendoza nævnes, der er Argentinas vigtigste vinleverandør, og hvor størstedelen af den berømte, frugtholdige Malbec-vin kommer fra. Den er let med tunge undertoner, anses for en af verdens bedste vine og kan købes for blot et par pesos de fleste steder. Derudover er regionen også berømt for sine Carbernet Sauvignon, Tempranillo og Chardonnay vine, og det kan anbefales at tage på vin-bodega her, da det er en meget autentisk oplevelse. Mendoza er Argentinas fjerde største by og ligger mod vest.

I nord bør nationalparken Iguazú Falls besøges, hvor nogle verdens mest vandrige og mest spektakulære vandfald findes. Området ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina og kendetegnes for sin imponerende, vilde natur og sit subtropiske klima, hvor der findes både aber, myreslugere, jaguarer og papegøjer.

Maden i Argentina: bøf, bøf og atter bøf.     

Andesbjergene i Nordvest

Andesbjergene i nordvest er beboet af indianere og minder meget lidt om resten af Argentina. I primitive landsbyer udfører ponchoklædte indianere stadig gamle indianerritualer, mens panfløjtens magiske toner kryber op og ned af de stejle bjergskråninger.

Buenos Aires

Med den forførende tango i det ene øre og en mobiltelefon presset mod det andet lever Buenos Aires' indbyggere et moderne liv i en historisk by. Teater, musik og røde saftige bøffer af det berømte argentinske oksekød, der skylles ned med landets vidunderlige rødvin.

Córdoba

Kolonitidens smukke bygninger sætter stadig præg på moderne Córdoba, en storby med en levende atmosfære og en smuk natur lige uden for byens porte. Både vandrere og kulturfanatikere har masser af bevingede ord om det vestlige Argentinas hovedstad.

Pampas

Landbrug er drivværket på det flade argentinske Pampas. Men til manges store overraskelse byder området også på fantastisk flot og tilgængelig natur med et rigt dyreliv. Og så er Pampas også hjemsted for de legendariske argentinske cowboys, gauchoerne.

Patagonien

Patagoniens natur skal ses og mærkes. Landskabet er så fascinerende, at det ikke tilnærmelsesvist kan udtrykkes i ord. Selvom de golde sletter og grå bjerge overhovedet ikke lyder som et paradis, så tryllebinder Patagonien alle, der kommer til dette Argentinas Sibirien.

Santa Cruz

Gletschere, flamingoer og syv millioner brægende får. Den argentinske naturs endnu uberørte skatte ligger i Santa Cruz, og det kræver kun et telt og et par solide vandrestøvler for at finde dem.

The River Plate

Mar del Plata er Argentinas hotteste strandby og får et overordentligt livligt dag- og natteliv, når feriehungrende folk fra Buenos Aires vælter ind og besætter byen. Naturen har måttet vige for en velfungerende turistby med en masser underholdningstilbud.

Tierra del Fuego

Argentinas ekstreme syd gemmer på uberørt natur af spektakulære dimensioner. De majestætiske bjerge rejser sig over spejlblanke søer og floder, mens de spejder ud over det iskolde arktiske hav, hvor søelefanter og pingviner boltrer sig. Du er nået til verdens ende.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.