Rejser til Gili øerne

Rejser til Gili øerne

 
Vælg op til 4 afrejselufthavne
Primær afrejselufthavn
Indtast din primære afrejselufthavn i feltet ovenfor, og vi finder de omkringliggende lufthavne.
Gem
Fra
Få priser fra flere afrejselufthavne i ét søgeresultat.
Klik på + for at vælge op til 4 afrejselufthavne.
Til
Afrejse
Hjemrejse
Rejsende
Voksne
   
Børn
   
Barnets alder 1
   
Barnets alder 2
   
Barnets alder 3
   
Barnets alder 4
   
Gem rejsende
Rejser»Indonesien»Lombok med Gili øerne
Paradisferie? - Så er Gili øerne et godt bud
Tag på paradisferie på GiliøerneØnsker man at holde ferie i Indonesien, er her et godt bud på rejser til Gili-øerne, som er tre paradisøer ud af landets mere end 17.000 øer.

Fælles for øerne
Ud for Lomboks nordvestlige kyst i Lombok Strædet ligger 3 små koraløer, de såkaldte Gili Islands. De består af Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno.  

Gili øerne er omkranset at smukke koralrev og klar turkisblåt vand. De har alle hvide sandstrande og svajende palmer, og det varme tropiske klima får temperaturerne op på mellem 22-32 grader.

Man kan sagtens tage på dagsudflugter til de to andre øer, end den man bor på. Transporten mellem øerne forgår i en speedbåd eller en lang træbåd med påhængsmotor sejlet af de lokale. Der er ingen rigtige havne, som vi kender det, da de fleste både kan komme helt ind til strandkanten de fleste steder.

Der er ikke ferskvand på Gili-øerne, så det daglige brusebad fortages i saltvand – og dette er lunken, eftersom vandet flere steder ikke varmes op.

På øerne findes der ingen motoriserede køretøjer, så al transport foregår enten til fods, på cykel eller i en af de små hestevogne, som hurtigt kan få en rundt på øerne.

Der er sten- og flisebelagte stier og veje og ellers går man på hård stampede jordstier og i løs sand, som gik man i en stor sandkasse.

Om aftenen bliver der nogle steder helt mørkt og det kan derfor være en fordel at medbringe en lommelygte til hjemturen, hvis man går ud om aftenen.

Gili Trawangan
Gili Trawangan ligger fjernest fra Lomboks kyst. Den er den største af de tre øer og måler 3  x 2 km.  Den er den eneste af øerne, som stikker i vejret med en stor bakke på 30 meter over havets overflade. Der bor ca. 1.500 fastboende på øen, som er kendt for sine mange restauranter og party-steder.

Gili Air
Gili Air er den 2. mindste af øerne og den, som ligger tættest på Lombok. Her er ca. 1.800 fastboende

Gili Meno
Gili Meno er med sine 1 x 2 km. den mindste af øerne. Den ligger mellem Trawangan og Air, og her er der ca. 500 fastboende.

På en sti kan man gå hele vejen rundt om øen og der er også strand hele vejen. På vestsiden af øen findes en lille sø, hvor der fremstilles salt.

Meno tiltrækker færre turister end Trawangan og ikke nok med, at den er den mindste, så er den er også den mest stille af øerne. Den er med god grund populær blandt børnefamilier, par og nygifte, som gerne vil nyde bryllupsrejsen. 

Det mest facinerende på øen er havskildpadde-reservatet. Her passes der rigtig godt på havskildpaddens æg fra de udklækkes og til de små skildpadder er ca. 8 måneder gamle. Herefter sættes de ud i havet og har dermed meget større chancer for at overleve og forplante sig. I naturen er det kun 1 ud af 1000, som lever længe nok til at kunne formere sig!

Mulige aktiviteter
Snorkling og dykning må absolut være de mest populære ting at foretage sig på øerne. Men det er også oftest derfor, at rejsende kommer dertil.

Der tilbydes undervisning og ture med de professionelle dykkerskoler og ellers kan man tage ud på egen hånd, hvor man f.eks. lejer en båd med en af de lokale bag roret det meste af en dag. De kender de bedste steder alt efter vinden og vejret den pågældende dag.

Selvom man kun er til en lille snorkletur, må man ikke snyde sig selv for muligheden for at se store havskildpadder, søslanger, rokker og smukke fisk i fantastiske former og farvekombinationer – og alle de smukke koraller ej at forglemme.

Ellers er cykling, ridning og surfing også meget populært. 

Er man ung og til fest & farver, så er de store party-boats med høj musik og våde varer måske noget, som kunne friste.

Men den allerbedste aktivitet – eller nærmere mangel på samme, må være at finde et lidt øde sted på en af de hvide strande og sidde og kigge ud over det smukke vand, nyde stilheden og måske tage sig en lille lur. Gili øerne er kort sagt det perfekte sted at komme helt ned i gear.

Mad & drikke
Der er mange spisesteder at besøge og alle byder på lidt forskelligt bl.a. karryretter, stegte ris eller nudler med grøntsager & kød samt forskellige friske solmodne frugter.

Ønsker man mere vestlig mad såsom pizza og spaghetti fåes det også. På Gili Meno har en af bungalow-hotellerne en muret stenovn udenfor, hvor de over åben ild bager de lækreste pizzaer.

Priserne varierer en del, men alt er generelt billigt efter danske forhold. Vin er importvare og er derfor forholdsvis dyr.

De fastboende er venlige, hjælpsomme og arbejdsomme. De er ihærdige og arbejder fra tidlig morgen til sen aften.

Shopping
Der findes ikke specielt mange butikker, men der er små kolonialforretninger med slik, chips, frugt, vand, postkort, myggespray, diverse strandting og meget andet. Man kan også støde på en lille hytte lavet af sivmåtter, hvor der bliver solgt fine håndlavede trævarer såsom masker, skåle og fade og forskellige lerpotter.

Derudover møder man ofte mænd og kvinder, som går rundt med alt, hvad de ønsker at sælge. Det kan være alt fra fine små æsker dekorerede med små sten & skaller til tørklæder, tasker, ure og håndlavede smykker.

På strandene tilbydes der massage, friskskåret frugt , flettede solhatte og lette tørklæder.  

Priserne er generelt lave, men alligevel kan man godt - med et smil på læben - prutte lidt om prisen.

Bedøm rejsemål
5
(1 bedømmelse)
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK