Rejser til Wales

Rejser til Wales

 
Vælg op til 4 afrejselufthavne
Primær afrejselufthavn
Indtast din primære afrejselufthavn i feltet ovenfor, og vi finder de omkringliggende lufthavne.
Gem
Fra
Få priser fra flere afrejselufthavne i ét søgeresultat.
Klik på + for at vælge op til 4 afrejselufthavne.
Til
Afrejse
Hjemrejse
Rejsende
Voksne
   
Børn
   
Barnets alder 1
   
Barnets alder 2
   
Barnets alder 3
   
Barnets alder 4
   
Gem rejsende
Store ferieoplevelser i lille WalesWales er ikke stort, men en ferie i Wales er alligevel noget særligt, for ferieoplevelsen er kompakt og indtrykkene mange. Landet har en rig historie, som man oplever på en helt ny måde, når man rejser til Wales.
Mere mere om WalesWales er rig på natur og slotte, der ligger som vidnesbyrd om storhed og rigdom. Wales er et meget varieret område, der både har bjerge, floddale, klipper og agerjord. Man kan derfor opleve det meste af Storbritannien i miniformat her i det lille Wales. Wales har i øvrigt et godt netværk af stier, og landet besøges derfor af mange vandrere.

600 slotte
Over 600 slotte præger det walisiske landskab, så selvom der ikke er et slot i hver eneste by, så er det næsten tilfældet. Nogle slotte overvåger bjergpas, andre byer, nogle er i ruinerm, andre er stadig beboede af samme slægt, der har boet der i generationer.

Slottene har ofte stensætninger, stendysser og oprejste sten på deres jord, hvilket vidner om en lang og spændende historie.

Tradition og historie spiller derfor en vigtig rolle, hvilket man hurtigt finder ud af, når man rejser til Wales.

Naturen i Wales
En stor del af Wales er udlagt som naturreservat, og landet har da også en ganske særpræget natur, der er værd at passe på. Den røde glente har eksempelvis fundet et fristed i Wales.

Wales har over 80 naturreservater fordelt over hele landet. De repræsenterer de forskellige dele af landet flot. Der er både reservater i det dramatiske højland og ved kystlandskaberne, samt i de bølgende bakker, skyggefulde skove og i vådområderne.

Det er ikke alle naturreservater, der er etableret for at beskytte sjældne dyre- eller plantearter. Langt hovedparten af reservaterne beskytter en naturtype, der ellers ville forsvinde i vores moderne verden.

Spis godt i Wales
Ingen ferie i Wales er fuldendt, før man har kastet sig over det gode walisiske køkken.

Wales har sat sig godt fast på det kulinariske landkort. Walisisk oksekød hører til blandt det bedste i verden, og de saftige walisiske lam er også kendt over hele verden.

Samtidig har Wales på grund af sin beliggenhed et ualmindeligt lækkert udvalg af fisk og skaldyr, muslinger og øster, der hentes direkte fra de nærliggende floder og kyster. Mange af produkterne er desuden økologiske. Selv tang fra kysterne indgår i det walisiske køkken, som man bør prøve, fordi de traditionelle retter simpelthen bare smager fantastisk.

Til maden kan man passende drikke lokal produceret whisky og vine fra den sydlige del af Wales. God appetit.

Vandring i Wales
Snowdon - Yr Wyddfa på walisisk - hedder det højeste bjerg i England og Wales.

Nationalparken ved bjerget er et yndet feriemål for vandrere fra hele verden. Dyrelivet og naturen er spektakulært, og det er let at komme på tæt hold af musvåger, ravne, sortkrage og den røde glente.

I parken findes også en speciel lilje, som kun findes dette ene sted.

Wales har en række særligt tilrettelagte vandrerruter, og i det hele taget er Wales bevidst om at vandreturisme er bæredygtig, og det er tydeligt, at man i Wales gør noget helt specielt for vandrerne.

Langs med kysten
Wales Coast Path - kyststien - åbnede i 2013, og det er den første uafbrudte rute langs en national kystlinje. Stien går langs strande, forbi flodmundinger, klipper bakker, skove havnefronter og selvfølgelig slotte.

Der er mange hundreder kilometer af kyst, men turen er det hele værd. Man kan tage strækket over flere gange, hvis man ikke vil tage hele sommerferien ud til projektet.

Selvom Wales' kyster og strande ikke ligger i det varme syden, så er flere af strandene flere gange kåret som de allerbedste i Storbritannien.

Strandene ved Tenby, Rhossili og Barafundle er da også af høj kvalitet. Svømmere og surfere elsker stederne, og det er med god grund. God ferie i Wales.

Bedøm rejsemål 0 (0 bedømmelser)
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK