COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Quito

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r - Fra 6.460,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Quito
Indbyggere
1.200.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 05.00 i Quito. Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 06.00 i Quito.

Bedste rejsetid

Top
Det regner mindst fra maj til september. Kommer man i disse måneder, går man så til gengæld glip af nytårsfesten, hvor kæmpestore dukker brændes af under den store fest, og man oplever heller ikke karnevalet i februar med de livlige vandkampe, der inddrager alt og alle. I den første uge af december fejres grundlæggelsen af Quito med blandt andet tyrefægtning og folkedans i gaderne.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Den sprælske folkemusik fra Andesbjergene spilles på gader og stræder af små grupper af musikere. Ecuadorianerne foretrækker dog at lytte til deres elskede folkesange på de såkaldte penas. En pena er en klub, hvor musikerne fremfører deres musik. Ofte danser gæsterne, men andre gange sidder man blot og lytter. Panfløjtens forførende toner har en central rolle i den ecuadorianske folkemusik.

Overnatning / Hotel

Top
Hoteller er der rigeligt af i Ecuadors hovedstad. De mest faldefærdige og til tider endda uhumske steder ligger i den gamle bydel, mens hotellerne i den nyere bydel i højere grad er rene og mere komfortable. I december kan du risikere at alle gode steder er optaget, så overvej at reservere i forvejen. Find yderligere informationer på: Bestil hotel i Quito her

Lokal transport

Top

Taxi

De gule taxier med de røde TAXI-mærker i vinduet er nemme at på øje på og nemme at praje udenfor myldretiden. Ifølge loven skal taxameteret slås til, men lejer du en taxi med chauffør for en dag, vil det være hensigtsmæssigt at aftale en dagspris i forvejen. Der er tillæg for natkørsel.

Alternativ transport

De, der synes, at de normale bybusser er små skramlende sardindåser, kan tage en ejecutivo bus, der kun tager passagerer med, så længe der er siddepladser. De er lidt dyrere og meget behageligere.

Specielle forhold

Top
Flyver man til Ecuador, kan højdesyge forekomme ved mødet med den tynde luft. Tag det roligt de første par dage, så vender din krop sig til forholdene. Kriminaliteten er et mindre problem, men alle turister bør dog tage visse forbehold. Hold et vågent øje med bagage og gå ikke alene om aftenen eller på øde steder. De fattige forstæder bør helt undgås.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.