Seværdigheder Peru

Seværdigheder Peru

Arequipa

Byen Arequipa

Byen Arequipa ligger i 2325 meters højde og er omgivet af et smukt landskab med bjerge og vulkanen El Misti. Byen er et godt sted, hvis man vil opleve arkitektur og arv fra kolonitiden. Yderligere er byen et godt udgangspunkt for mange omkring liggende seværdigheder som for eksempel verdens dybeste kløft Colca Canyon.

Cuzco

Byen Cuzco

Selve Cuzco er en hyggelig by med centrum omkring Plaza de Armas midt i byen. En hyggelig plads med udsigt til byens katedral og omgivet af små hyggelige restauranter og caféer. Lige bag pladsen ligger et af byen markeder, hvor man kan købe alt fra håndlavet tøj til plastik souvenirs. Byen er også udgangspunktet, hvis man vil ud til Machu Picchu.

Lima

Markeder

Der er flere markeder i byen heriblandt Limas hovedmarked, der ligger i den nordvestlige del af byen, her kan man købe alt, hvad man kan forestille sig. Markedet er livligt og kaotisk, og man skal være opmærksom på lommetyve. Yderligere er der Polvos Azules og Indian artisans market, to fremragende markeder, hvor der dog ofte er forskel på pris og kvalitet, så man skal se sig for, inden man handler ind.

Museo de la Inquisición

Museet fortæller historien om den spanske inkvisition, og kælderen i museet indeholder fangeceller og torturkamre fra den tid. Der er guidede ture både på spansk og engelsk, og man får indblik i et helt specielt og skrækkeligt stykke historie.

Museo de la Nación

Museo de la Nación har gode udstillinger om landets historie, tidsaldrene er delt op på hver sin etage, og man møder en ny tid, hver gang man går længere op. Der er masser af artefakter og billeder, og museet er formidabelt, hvis man er interesseret i landets historie.

Nordkysten med Huarez

Den gamle by Chan Chan

Chan Chan er en helt utrolig gammel by. I dag står byen som ruiner, men der er fundet beviser på, at indbyggerne i fortiden levede på et meget fremskredent niveau. Der var vandboringer, kanaler og kasser til deres mad. Området består af en hovedby samt ni mindre byer omkring. I de små byer blev de ‘kongelige’ begravet, de døde havde hver deres by. Ruinerne fortæller en imponerende historie og bør besøges.

Fiskerbyen Huanchaco

Denne lille fiskerby ligger cirka 15 kilometer nord for Trujillo, og har områdets bedste strande. Man skal dog være opmærksom, da der har være noget forurening i havet. Det bedste tidspunkt at besøge byen på er fra januar til marts, hvor der er varmest. Hvis man ikke vil bade, kan man blive på stranden og følge fiskernes arbejde, de kommer som regel ind om formiddagen.

Huaraz området

Huaraz området ligger i Parque Nacional Huascarán, og mange rejsende kommer til Peru blot for at besøge dette område. Landskabet er bemærkelsesværdigt smukt med masser af bjerge. På grund af bjergene er Huaraz også stedet for folk, der gerne vil trekke og klatre. Perus højeste bjerg findes her og er 6768 meter højt.

Peru

Junglebyen Iquitos

Iquitos er Perus største jungleby med 400.000 indbyggere. Man kan kun komme til Iquitos med fly eller båd. Byen lever af olie og turister, og måske på grund af den isolerede beliggenhed har byen undgået terrorister og voldelige overfald, som resten af landet kan være plaget af. Byen er et godt udgangspunkt, hvis man vil på arrangerede ture i junglen.

Landsbyen Chachapoyas

Chachapoyas er en lille, stille by i 2000 meters højde. Den ligger på den østlige del af Andeskæden. Omkring byen ligger der utrolig mange arkæologiske seværdigheder blandt andet de fantastiske Kuélap ruiner.

Landsbyen Chincha

Denne lille by 190 kilometer syd for Lima er berømt for dens afro-peruviansk musik. I februar og juli er der store musik festivaler, hvor der kommer mennesker fra alle de omkring liggende byer, og folk danser hele natten til deres egen musik.

Machu Picchu ruinerne

Denne imponerende by lå gemt under buskads indtil 1911. Før den tid var det kun enkelte lokale indianere, der kendte til eksistensen af byen. Mange af bygningerne er næsten intakte og har overlevet adskillige jordskælv, som moderne bygninger ikke kunne klare. Machu Picchu skal ses, hvis man er i Sydamerika. Det er et syn for livet at stå ved de øverstliggende huse og skue ud over denne mægtige by. Man kan komme ud til ruinerne ved at gå over bjergene, med tog eller helikopter.

Taquile øen

Isla Taquile er en lille, hyggelig ø, der ligger i Lake Titicaca. Befolkningen bærer meget farvestrålende tøj, som de selv laver. Øen har ingen veje og fik først elektricitet i 1990erne. Øen har flere inka ruiner og terrasser, og det er skønt at vandre rundt i området og se på disse fascinerende bygningsværker, mens man nyder stilheden. Overnatning på øen foregår hos de lokale, og forplejningen foregår på små restauranter, der serverer, hvad de lige har ved hånden.

The Inca Trail

The Inca Trail er uden sammenligning den mest populære trekking rute i Peru, og tusinder af folk tager turen hvert år. Turen går fra Cuzco og ender som regel ude ved Machu Picchu. Landskabet er fantastisk med skov og sneklædte bjergtoppe. Turen går gennem adskillige gamle inkaruiner, der ligger i bjergene. Turen kan gøres på tre eller fem dage.

Yarinacocha søen

Yarinacocha er en lille skøn sø, der ligger 10 kilometer nordøst for Pucallpa. Søen var tidligere en del af Rio Ucayali, men er nu blevet afskåret fra floden. I den lille by Puerto Callao kan man overnatte og leje både til ture på søen. Her kan man se masser af dyr, blandt andet delfiner hvis man er heldig.

Puno

Byen Puno

Byen Puno har ikke så meget andet end et par gamle bygninger fra kolonitiden at byde på, men byen er et knudepunkt i forhold til videre transport ind i landet, og hvis man ønsker at sejle en tur på Lake Titicaca eller besøge en af de små øer.

Sydkysten med Arequipa

Byen Ica

Ica er en behagelig koloniby med 150.000 indbyggere. Vejret er tørt og solrigt på grund af byens høje beliggenhed. Byen er omringet af ørken, der er kendetegnet ved store sandklitter, mens vand fra Rio Ica giver frugtbar jord til områdets mange vinplantager. Det er muligt at besøge flere af plantagerne og smage nogen af Perus gode vine.

Har du fået lyst til at rejse til Peru?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her