Seværdigheder Cuba

Seværdigheder Cuba

Baracoa

Asuncíon kirken

Forsvarsværkerne

Mellem 1639 og 1742 blev tre fort opført til byens beskyttelse. El Castillo, der er det ældste af de tre, blev hårdt ramt af franskmændene i 1652. Nu er det ombygget til hotel. Fuerte la Punta fungerer nu som restaurant og det sidste, Fuerte Matachín, er omdannet til museum over byens historie.

Indianerudgravninger

For de arkæologisk interesserede er der rig mulighed for at udforske de tidlige cubanske indianeres leveformer ved en af de 56 arkæologiske udgravninger, der ligger i området omkring Baracoa.

Cuba

Byen Las Terazas

Dette er hovedbyen ved det biosfære-reservat, der dækker 260 km2 af det østlige Sierra del Rosario. I byen ligger blandt andet en økologisk forskningsstation og et museum, og der er gode ruter at gå på i reservatet og i de omgivende kaffeplantager.

Cigarfabrikken Partagas

For alle dem, der er taget til Havana for tobakkens skyld, er her en meget interessant fabrik. Beliggende i det gamle Havana er Partagas, hvor 4 forskellige cigarmærker produceres. Der er guidede ture et par gange om dagen og en shop, der kan få selv den bedste kenders cigaræske til at se sølle ud.

Havanas historiske museum

Den forhenværende præsidentresidens ligger i La Habana Vieja på den venstre side af Plaza de Armas, hvor Christoffer Columbus formodede jordiske rester lå, før de blev flyttet til katedralen. Her er nu det historiske museum for Havana, Museo de la Ciudad, som giver et godt indblik i byens udvikling.

Hulesystemet Cuevas de Bellamar

Dette tre kilometer lange hulesystem øst for Havana byder på underjordiske kilder i sælsomme omgivelser, hvor stalagmitter og stalaktitter arbejder på at mødes.

Indianerbyen Guama

I Matanzas-provinsen ligger denne rekonstruerede indianske by, der er bygget på en mængde øer, som er kædet sammen af en række træbroer. I byen findes en række skulpturer, der hædrer den oprindelige cubanske befolkning. Skulpturerne forestiller befolkningen i færd med at udføre datidens daglige gøremål.

Sørøverøen Isla de la Juventud

Den berømte pirat Henry Morgan gemte sig for sine forfølgere sammen med andet sørøverpak på denne ø, der før gik under navnet Papegøje-øen. Det er den største af 350 småøer, der danner Archipiélago de los Canarreos, og øen fungerede som inspiration for Robert Louis Stevenson, da han skrev bogen om Skatteøen. På koraløerne lidt borte bor havskildpadder, pelikaner og leguaner, og der er formidable muligheder for at dykke der.

Teatret i Matanzas

I provinsbyen Mantanzas ligger et teater i neo-klassicistisk stil, hvor 775 tilskuere kan overvære skuespil, ballet eller opera fra højtliggende balkoner. Hvis der er brug for det, kan Teatro Sautos gulv hæves, så rummet forvandles til en balsal.

Havana

Cathedral de San Cristóbal

Domkirken i Havana ligger i den gamle bydel, og de jordiske rester af Christoffer Columbus siges at ligge begravet her. Kirken er opført i kalksten omkring 1704 og indeholder en række smukke skulpturer, altertavler og malerier.

Museet Castillo el Morro

Ved havneindsejlingen til det gamle Havana ligger det gamle fort og nu museum Castillo el Morro, der står oplyst om natten, og herfra er der en fantastisk udsigt til Havana. Hver aften klokken 9 affyrer mænd klædt i engelske militæruniformer kanonskud ved fortet, hvis fyrtårns lyskegle kan ses 30 meter væk.

Plaza de la Revolución

Fra denne plads gjalder Fidel Castro sit budskab ud til sine compañeros ved de gigantiske 1. maj-parader. På pladsen ligger også et monument til José Martís ære, hvorfra der er adgang til et godt udkigstårn.

Pinar del Río

San Diego de los Baños

De livgivende kilder i los Baños Romanos har med deres høje indhold af mineraler og salte ry for at være helbredende.

Tobaksplantagerne

For de tobaksinteresserede blomstrer her tobakken til nogle af de 160 millioner cigarer, der bliver eksporteret fra Cuba til omverdnen hvert år. De store plantager er en smuk del af landskabet i denne region.

Santiago de Cuba

Museo de Ambiente Histórico

I conquistadóren Diego Velásquez hus fra starten af 1500-tallet ligger et museum, der gennem indretningen viser forskellige perioder af cubansk historie. De enkelte værelser er holdt i en enkelt stil, så den besøgende får et helhedsindtryk af perioden udfra møblerne, porcelænet, kunstværker eller andet, der rammer lige netop den tid.

Museo Histórico

Fidel Castro angreb denne forhenværende militærinstallation under revolutionen og gjorde den senere til en skole. På 10-års jubilæet for angrebet blev en del af bygningen lavet om til museum over revolutionens gang i byen.

Santa Ifigenia kirkegården

Udover Bacardi-brødrene er en del helte fra revolutionen stedt til hvile her. Den store patriot, digter og martyr José Martí, der kæmpede for et frit Cuba, løsnet fra de spanske koloniherrers snærende bånd har fået et kæmpe mausoleum opført til sin ære på denne kirkegård.

Trinidad

Kirken Parroquial de Santísima Trinidad

Den største kirke på Cuba er placeret her i Trinidad. Bygget i nittenhundredetallet og kendt for sin gode akustik ligger kirken placeret på Plaza Mayor, der er den centrale plads i byen.

Museo Histórico Municipal

Museet har løbende udstillinger om historie, videnskab og kultur i en smuk bygning udsmykket med et tårn, hvortil folk står i kø for at komme op og se udsigten over Trinidad.

Turistbyen Playa Ancón

Nogle kilometer udenfor Trinidad ligger denne lille turistflække, hvor det rene, turkise vand og det hvide strandsand, hvor der er gode steder at dykke kun 300 meter fra bredden.

Har du fået lyst til at rejse til Cuba?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her