Rejseguide til Nusa Tenggara

Fakta

Top
Lokalt navn
Nusa Tenggara Barat - det vestlige Nusa Tenggara Nusa Tenggara Timur - det østlige Nusa Tenggara
Indbyggere
7.237.600 (1995)

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Tørtiden er at foretrække; især juni til oktober. Øerne kan dog sagtens besøges i regntiden (oktober til maj) - øen er her meget frodig, grøn og indbydende. Men altså ret våd.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark er den 19.00 på Nusa Tenggara øerne. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Danmark er den 20.00 på Nusa Tenggara øerne. (Vintertid)

Kultur og underholdning

Som overalt i Indonesien er der masser af kultur. Dog ikke så synlig for turister som på eksempelvis Bali. Kulturen eksisterer mere i det stille rum i øboernes dagligdag. Hold øjnene åbne.

Overnatning / Hotel

Top
Enten i bungalows eller i gæstehuse (penginapan og losmen), som i det øvrige Indonesien. I hovedbyerne findes der også et nogenlunde hotel-udvalg. Og igen: Se værelset før I siger ja. Bestil hotel i Nusa Tenggara her

Lokal transport

Top

Alternativ transport

De lokale transportmidler er såsom becaks, cykeltaxier, bemoer etcetera. Øerne i Nusa Tenggara har alle veje der løber øst-vest; for det meste langs kysterne i de lavereliggende områder. I Mataram på Lombok findes én større lufthavn. Der findes to på Sumbawa - nemlig i Sumbawa Besar og Raba on.

Specielle forhold

Top
Se udenrigsministeriets generelle rejsevejledning til Indonesien og Øst-Timor
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.