COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Northern Territory

- Vælg by -

Fakta

Top
Lokalt navn
Northern Territory
Indbyggere
190.000

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Staten kan besøges året rundt uden problemer, men der er dog en smule forskel på vejret afhængig af årstiden. Den nordlige del af Northern Territory har to sæsoner, en våd og en tør. Den tørre tid er mellem maj og oktober, hvor der er 20-30 grader og høj solskin. Den våde periode er fra november til april, hvor der er meget høj luftfugtighed, en hel del regn og ofte meget høje temperaturer. I den sydlige del af landet er der om vinteren cirka 20 grader om dagen, men helt ned til 0 grader om natten. I den australske sommer er der i den sydlige del cirka 35 grader om dagen og cirka 20 grader om natten. Den midt/sydlige del af staten er kendt for masser af solskin og blå himmel.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark med (sommertid), er den 18.30 i Northern Territory. Når klokken er 12.00 i Danmark med (vintertid), er den 19.30 i Northern Territory.

Kultur og underholdning

I Northern Territory finder du et stort udvalg af festivaler. De enkelte festivaler er dog oftest koncentreret omkring byerne Alice Springs og Darwin

Overnatning / Hotel

Top
I byerne i denne stat er der alle former for overnatningsmuligheder. Rejsende kan finde alt fra femstjernede hoteller til B&B og vandrehjem. Man skal dog være opmærksom på, at der i visse områder af staten er der flere hundrede kilometer mellem byerne, og på disse strækninger kan det være svært at finde meget andet end campingpladser og vandrehjem. Bestil hotel i Northern Territory her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er forholdsvis nemt at få en taxi i byer af en vis størrelse. De kan hyres på gaden, eller man kan ringe efter en. I helt små byer og i de store øde områder kan det være næsten umuligt at finde en taxi.

Alternativ transport

I Northern Territory er der et godt udbygget busnet, hvortil man kan købe buspas og benytte efter behov. Derudover er der masser af arrangerede ture i turbusser og firhjulstrækkere.

Specielle forhold

Top
Rejsende skal være opmærksomme på, at det kun er tilladt at krydse Aboriginal land på hovedvejen. Ønsker man at forlade den, skal der søges om en speciel tilladelse.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.