Rejseguide til Kristiansand

Fakta

Top
Lokalt navn
Kristiansand
Indbyggere
70.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Kristiansand

Bedste rejsetid

Top
Kristiansand kan besøges hele året, men er nok mest interessant forår og sommer, hvor man også kan nyde sølivet og øerne omkring byen. Om sommeren arrangeres der en stor musikfestival i byen, Quart Festivalen. Men det smukke landskab og de gode vandreruter i området omkring byen kan udnyttes hele året rundt.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Der er flere seværdige bygninger i Kristiansand. Man kan besøge den Lutheranske Katedral fra 1685 eller besøge byens teater. En af Kristiansands store seværdigheder er Dyreparken, som også har teater for børn, badeland, cirkus, tropisk regnskov og en bjerg og dalbane. Ved Kongsgaard mod nordøst ligger et interessant folklore museum. Og er man til folklore, kan man besøge byen den 17. maj på Nationaldagen, hvor nordmændene optræder med sang og dans i gaderne iført originale folkedrager.

Overnatning / Hotel

Top
Der er en række gode hoteller i Kristiansand, og de fleste er af høj standard. Man kan også overnatte i gæstehuse eller leje en bjerghytte i nærheden af byen. Der er gode campingmuligheder også uden for campingpladserne i den fri natur. Man kan også overnatte i en rorbu, som er en lille hytte, som fiskerne bruger om vinteren. Bestil hotel i Kristiansand her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er nemt at få en taxi i Kristiansand. Man kan få fat i en fra en af taxiholdepladserne eller ringe efter en. Der køres efter taxameter.

Alternativ transport

Kristiansand har togforbindelser til resten af Norge. Desuden kan man komme med færge til en lang række europæiske og amerikanske byer. Kjevik lufthavnen nordøst for byen har indenrigsflyvninger til de vigtigste byer i resten af landet.

Specielle forhold

Top
Tag lidt udenfor byen og oplev det pragtfulde landskab inde i landet. Her er gode muligheder, hvis man kan lide at vandre
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.