Seværdigheder Danmark

Seværdigheder Danmark

Billund

Legoland

Legoland er en forlystelsespark beliggende ved Billund i Jylland. I Legoland er alt fra forlystelser til restauranter bygget af de verdenskendte legoklodser. Legoland er udflugtsmål for hele familien, og det 100.000 m2 store areal er indelt i temaoråder, som appelerer til børn i alle aldre. I Legoland kan man se miniatureudgaver af berømte bygningsværker som Eiffeltårnet i Paris til Operahuset i Sydney.

Bornholm

Ekkodalen

Ekkodalen har fået sit navn på grund af ekkoet fra den imponerende klippevæg overfor stien ved H.C. Ørsteds kilde. Ekkodalen er en del af øens længste sprækkedal, der er over 10 kilometer lang. I Ekkodalen finder man også Rytterknægten, der er øens højeste punkt (162 meter).

Hammershus

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest kendte vartegn. Den ældste del af borgruinen blev bygget af ærkebiskoppen i Lund omkring 1250. Det var i Manteltårnet, at Leonora Christine, datter af Christian d. 4., og hendes mand Corfitz Ulfeldt blev holdt fanget fra 1660-61, efter de var blevet tiltalt for landsforræderi.

Rundkirkerne

Den ældste af Bornholms rundkirker er Østerlars Kirke. Der hersker tvivl om, præcist hvornår rundkirkerne blev bygget, men man regner med, at de er opført omkring 1100-1200-tallet. Historikerne regner med, at rundkirkerne blev bygget som fæstningskirker.

Danmark

Frilandsmuseet

Bygningerne ligger i spredt i et afvekslende landskab med historiske haver, åbne marker, heder, skove og søer. Hver dag kan man se husdyrene fodret kl. 11 og i sommermånederne kan man møde kokkepigen i herregårdskøkkenet, karlen på bondegården og landsbyens spillemand.

Nationalmuseet

I løbet af de sidste femten år er museet blevet moderniseret med nyt indgangsparti, biograf, museumsbutik, mødecenter, restaurant og café. Stort set alle samlinger er blevet nyopstillet  se bl.a. solvognen i helt nye omgivelser og den danskernes liv1660-2000 i samlingen Nyere tid. Børnene har fået deres eget, særlige museum i stueetagen. Hvert år er der én stor og flere mindre særudstillinger, en række rundvisninger og foredrag, så museet er altid fuld af aktivitet.

Dybbøl

Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke

Dybbøl Banke ligger ved Dybbøl Mølle og er 68 meter høj. Her lykkedes det i 1848 danske soldater at holde stand mod en overlegen tysk hær. Den nærliggende smukke Dybbøl Mølle står som symbol for danskernes udholdenhed i kampen mod overmagten.

Ebeltoft

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland i Ebeltoft er en oplevelse for både store og små fans af gamle sejskibe. Det store sejskib bliver løbende restaureret og fremstår dermed hele tiden som det gjorde, da skibet regerede på havene.

Fyn og øerne

Egeskov Slot

Egeskov Slot stod færdigt i 1554, og bygmester var Frands Brockenhuus. Slottet, der oprindeligt er bygget til forsvar, hvilket blandt andet de mange skydeskår viser, er anlagt på egestammer, der er rammet ned i søen. Adskillige værelser på slottet er åbne for publikum året rundt. Slottet ligger på Fyn.

Svanninge Bakker

Svanninge Bakker er et Fyns mest populære udflugtsmål. Område ligger i de sydfynske alper på øens sydvestlige del. Bakkerne er skabt af materiale fra Arreskov Sø, som blev skubbet op i den sidste istid. Området er oplagt til vandrer- eller picnicudflugter.

Tåsinge

I Det Sydfynske Øhav ligger øen Tåsinge, hvor man kan se det sted i Nørreskov syd for det prægtige Valdemar Slot, hvor Elvira Madigan, og Sixten Sparre mødte døden. Det forelskede par stak i 1889 sammen af fra Sverige, hvor Sixten Sparre var løjtnant i den svenske hær, til den lille by Troense. Parret blev fundet døde liggende ved siden af hinanden på en regnfrakke i skoven.

Helsingør

Kronborg Slot

Det smukke renæssanceslot blev opført af Frederik d. 2. i perioden fra 1574 til 1585. Slottet har Nordeuropas største riddersal, og på slottet findes blandt andet syv af Hans Kniepers kongetapeter, der blev fremstillet til riddersalen i 1585. I slottets kasematter sover Holger Danske, og sagnet siger, at han vil vågne op og forsvare Danmark, den dag landet kommer i nød. Slottet ligger i Helsingør.

Hillerød

Frederiksborg slot

Frederiksborg slot i Hillerød har et af landets smukkeste renæssanceanlæg, som blev opført af Christian d. 4. fra 1602 til 1625. Slottet blev i lange perioder anvedt som kongelig residens, indtil det brændte i 1859. Det stod genopført i 1865 takket være en landsindsamling. Slottets kirke var den eneste byning, der ikke blev fortæret af flammerne, og den kan i dag ses som den stod på Christian d. 4.’s tid.

København

Amalienborg Slot

Amalienborg slot er residens for den kongelige familie og fik sit navn efter det nedbrændte slot Sofie Amalienborg. Slottet består af fire næsten ens rokokkopalæer, der er opført efter arkitkten Nicolai Eigtved. Oprindeligt var slottet beboet af fire adelige familier, men da Christiansborg Slot nedbrændte i 1794, blev bygningerne erhvervet til kongelig residens. Slottet ligger i København.

Christiania

Christiania er en fristad, hvor der bor cirka 750 indbyggere. I 1971 da militæret rømmede sin gamle kasserne, rykkede en gruppe unge ind på området. De byggede huse, og i dag har fristaden sin egen vuggestue og børnehave. Selvom de gamle christianitter forsøger at bekæmpe kriminaliteten i fristaden, er hashsalget stadig åbenlyst i Pusher Street. Christianitterne har arrangerede rundture i sommerhalvåret.

Christiansborg slot

Her holder landets regering til. Slottet ligger på det sted, hvor Biskop Absalon i 1167 lod sin borg opføre, da han grundlagde København. Slottet er brændt flere gange, og de bygninger, der ses i dag, blev opført fra 1907-1928. Det er muligt at komme ned i slottes kældre og se ruinerne af det første Biskop Absalons borg.

Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue sidder på sin sten ved Langelinie og skuer ud over havet. Brygger Carl Jacobsen så i 1909 balletten “Den lille Havfrue” baseret på H.C. Andersens eventyr og blev så fascineret af forestillingen, at han bad kunstneren E. Eriksen om at skabe en statuen. I årenes løb har havfruen flere gange mistet hovedet, første gang i 1964.

Kongens have

Kongens have er en af Københavns mange haver og parker. Haven blev anlagt af Christian d. 4. i 1606 i forbindelse med opførslen af Rosenborg slot. Flere af de oprindelige stier er bevaret, selvom haven er omlagt flere gange. Om foråret og sommeren benyttes haven flittigt af eksamenslæsende studerende, og der spilles marionetteater for børn.

Louisianna

Louisian Museum for moderne kunst ligger i naturskønne omgivelser ved Humlebæk i Nordsjælland. Museet har en formidabel samling af moderne kunst, og hvert år viser museet 6-8 skiftende udstillinger. På Louisiana har børnene fået deres eget hus, hvor der arrangeres forskellige aktiviteter med udgangspunkt i museets samling og særudstillinger.

Nyhavn

Nyhavn er Københavns muntre gade. Kanalen blev anlagt i 1671, og gaderne på begge sider blev bebygget i løbet af 1700-tallet. I dag er de gamle huse smukt restaureret, og i de ulige numre er der restauranter og beværtninger. Om sommeren befolkes “havnen” af bolværksmatroser, der nyder en øl i solen.

Rundetårn

Rundetårn blev opført på Christian 4.’s initiativ fra 1637-42. Tårnet er 36 meter højt, og inde i tårnet snor en enestående 209 meter lang sneglegang sig 7 1/2 gang op gennem hele tårnet. Tårnets indre er hult, men for enden af sneglegangen ligger tårnets lille planetarium. Tårnet blev oprineligt brugt som observatorium for Københavns lærde.

Tivoli

Midt i København finder man den gamle have Tivoli, som er grundlagt i 1843 på det nedlagte voldterræn. Tivoli har et utal af forlystelser, der kombineret med over 400.000 blomster er med til at skabe den helt specielle Tivolistemning. I den gamle have går underholdning, hygge, romantik og charme op i en højere enhed.

Lejre

Lejre Forsøgscenter

I Lejre Forsøgscenter bliver man bragt tilbage til fortiden. Her kan man på egen krop opleve, hvordan danernes forfædre levede og arbejdede. Forsøgscentret har en jernalderby fra omkring år 0, som hvert år befolkes af frivillige, der iklæder sig tøj fra jernalderen, tilbereder måltider og lever uden elektricitet og rindende vand. Som besøgende kan man blandt andet prøve at male mel og bage brød i stenovne.

Møgeltønder

Schackenborg Slot

I Møgeltønder kan man se Schackenborg slot, hvor Prins Joachim og Prinsesse Alexandra residerer. Slottet, som det ser ud i dag, blev bygget midt i 1500-tallet, men efter Prins Joachim flyttede ind på slottet, har det gennemgået en tiltrængt istandsættelse. Istandsættelsen blev delvist financieret af Folkegaven fra prinsens bryllup.

Nordjylland

Nordjyllands strande

Mange af Danmarks bedste strande ligger i Nordjylland. På vestkysten er der brede strande, og man kan køre helt ned på stranden i bil. Der er mange bølger, og vandet kan til tider være ret voldsomt. Mange familier foretrækker derfor østkysten, hvor vandet er roligere og mere børnevenligt.

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude er højeste punkt på den 15 kilometer lange klint, der går fra Lønstrup til Løkken. Fra den 74 meter høje knude er der en fantastisk smuk udsigt over Vesterhavet. Det 23 meter høje fyrtårn på Råbjerg Knude kan ikke længere ses fra havet, fordi klitten har rejst sig over tårnet.

Odense

Carl Nielsens Barndomshjem og Museum

Komponisten Carl Nielsen voksede op i Odense, og hans barndomshjem kan ses på Odensevej. Carl Nielsen Museet har til huse i Odense koncerthus. Museet giver en detaljeret, kronologisk opbygget gennemgang af komponistens og hans kone Anne Marie Carl Nielsens liv.

H.C. Andersens Barndomshjem

I Odense på Fyn finder man den verdensberømte digter H.C.Andersens barnsdomshjem. H.C. Andersens eventyr er elsket verden over af både børn og voksne. I det kønne hus i Odense er der i dag indrettet museum, hvor blandt andet nogle af digterens originalmanuskripter opbevares.

Skt. Knuds Kirke

Skt. Knuds Kirke er byens domkirke. Den er opført i ren gotisk stil og er opført fra 1286-1300. Kirkens ypperligste mesterværk er Claus Bergs forgyldte altertavle, der stod færdig i 1523. I krypten finder man de berømte helgenskrin, der indeholder skeletrester af Knud den hellige og hans bror Benedict, der blev dræbt i Odense.

Roskilde

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke, som den ser ud i dag, stod færdig i slutningen af 1200-tallet. Denne kirke har siden 1400 tallet været kongeslægtens foretrukne gravkirke, og kirken rummer i dag begravelser af tyve konge og sytten dronninger. Den første regent, der blev stedt til hvile i Roskilde Domkirke var Margrethe d. 1., og siden Christian d. 3. er samtlige danske monarker gravlagt her.

Skagen

Grenen

Grenen er Danmarks nordligste punkt. Her mødes de to have Skagerrak og Kattegat, og det er et flot syn i alt slags vejr. Grenen forandrer form hele tiden og vokser med 10 meter om året. Skal man ud på spidsen, er en tur med traktorbussen Sandormen sjovere end at gå.

Skagen Museum

På Skagen Museum hænger billeder fra 1800-tallet af de berømte Skagensmalere, P.S. Krøyer, Anna og Michael Anker samt Holger Drachman. Malerne blev tiltrukket af det helt unikke lys og de smukke gule huse, man finder i Skagen

Skive

Hjerl Hede

På Hjerl Hede kan man møde håndværkeren i sit værksted. På museet vises, hvordan håndværkerne udførte deres hverv i gamle dage. Museet omfatter blandt andet et bødkerværksted, et hjulmageri, et skomagerværksted og et rebslageri. Museet har blandt andet også en stenalderplads, hvor gamle flinteredskaber tilvirkes.

Viborg

Viborg domkirke

Viborg Domkirke stod færdig i 1876. Arkæologiske fund tyder på, at der på stedet har ligget en kirke siden 1130. Den imponerende granitkirke, der kan ses vidt omkring, er indvendigt smykket med Joakim Skovgaards imponerende kalkmalerier, der blev til i perioden fra 1899-1906.

Aalborg

Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade er byens forlystelsesgade. Gaden er Danmarks længste forlystelsesgade med gode restauranter, diskoteker, barer og caféer med musik. I Jomfru Ane Gade er der liv døgnet rundt.

Aalborg Marinemuseum

Aalborg Marinemuseum er et meget levende og spændende museum. Har man altid drømt om at stå på broen på en moderne hurtigfærge, kan drømmen blive til virkelighed i museets simulator. Den danskbyggede ubåd “Springeren” kan udforskes, og også motortorpedobåden Søbjørnen kan beskues på museet.

Aalborg Zoo

Aalborgs Zoo er en meget flot og seværdig zoologisk have. Haven har over 800 dyr fra hele verden, blandt andet giraffer, elefanter og løver. Pingviner og søløver kan man følge under vandet, hvilket er en morsom oplevelse specielt for børn. Haven er åben hele året.

Aarhus

Den Gamle By

Den Gamle By i Århus er Danmarks Købstadsmuseum og regnes som Europas største og mest gennemførte museum for bykultur. Her ses 75 historiske huse, der periodemæssigt strækker sig fra renæssancen til 1. Verdenskrig. Museet fortæller de danske købstæders historie med vægten lagt på livsformer, handelsliv og bygningskultur.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret i byens centrum er Århus’ hyggeligste kvarter. Går man en tur i de snævre brostensbelagte gader, fornemmer man hurtigt kvarterets særegne atmosfære. Her ligger små lækre butikker og hyggelige caféer, hvor man kan nyde en kop kaffe. Latinerkvarteret har sin helt egen puls.

Århus Domkirke

Århus Domkirke blev grundlagt i 1201 i romansk stil og er med sine 96 meter den længste i Danmark. Kirken blev udbygget til gotisk katedral i årene 1450-1520 og fik i den forbindelse den firfløjede altertavle af Bent Notke. Ved ombygningen kom også kirkens smukke kalkmalerier til.

Har du fået lyst til at rejse til Danmark?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her