Seværdigheder Norge

Seværdigheder Norge

Arendal

Byen Arendal

Arendal ligger ved Nidelven og var tidligere en travl sejlskibshavn med en flåde på flere hundrede skibe. Byen er Sørlandets ældste og har mange gallerier for kunsthåndværk. Byens gamle bydel Tyholmen fik i 1992 “Europa Nostra”-prisen for sin restaurering af de gamle træhuse

Flekkefjord

Byen Flekkefjord

Flekkefjord er Sørlandets vestligste by og ligger idyllisk ved Grisefjorden. Byen har mange gamle fredede huse og en ottekantet trækirke, som er fra 1832 og er opført af samme arkitekt (Linstow) som opførte Det Kongelige Slot i Oslo. Byen har også et bymuseum.

Hammerfest

Byen Hammerfest

Hammerfest er den nordligste by i verden. I hvert fald ifølge de 10.000 indbyggere, fiskerbyen har. Landskabet er barskt i området, og om vinteren er det mørkt hele døgnet rundt. Til gengæld kan man nyde solen hele tiden om sommeren, for der går den aldrig ned, og Hammerfest har dejlige søer, hvor man kan tage en hyggelig fisketur.

Kirkenes

Grænsefloden Jakobselv

Ved grænsefloden Jakobselv mellem Norge og Rusland kan man se det lille Oscar II’s kapel. Kapellet er bygget af natursten i 1869 som et slags åndeligt vagttårn.

Sør-Varanger Museet

Sør-Varanger Museet i Kirkenes rummer spændende natur- og kulturhistoriske samlinger. Stedet har en ny stor bygning fra 1997, hvor man finder Grænselandsmuseet, der viser de norsk-finsk-russiske relationer gennem tiderne.

Øvre Pasvik Nasjonalpark

Syd for Kirkenes ligger Øvre Pasvik Nasjonalpark. I parken kan man se meget sjældne fuglearter og Norges største stamme af den brune bjørn og ulve. Parken ligger i den norske “tunge” mellem Finland og Rusland.

Kristiansand

Folkloremuseet

Kongsgaard, der ligger nordøst for Kristiansand, byder på et interessant folklore museum, hvor man blandt andet kan studere de farvestrålende norske nationaldragter.

Havnen

Kristiansand har en stor og vigtig havn. Herfra sejler adskillige skibe til et antal havne i Europa og USA, og det kan være en oplevelse at gå rundt på havnen og opleve trafikken. Man kan tage færgen til Hirtshals i Danmark med Color Line.

Kirker

Den Lutheranske Katedral i Kristiansand er fra 1685 og et besøg værd. Katedralen blev restaureret fra 1882-85. Tæt ved ligger den ældgamle Oddernes Kirke, der kan dateres tilbage til det 11. århundrede.

Mandal

Byen Mandal

Billedhuggeren Gustav Vigeland blev født i denne by, der er Norges sydligste. Byen har bevaret træarkitektur af stor kulturhistorisk værdi. I dag er der mange bådværfter i byen. I begyndelsen af august afholdes her “Skaldyrsfestival,” hvor man kan overvære det norske mesterskab i rejepilning.

Nordnorge

Troms regionen

Troms et en af Norges mest specielle regioner med de store øer Senja og Hinnøy. Der findes tre nationalparker i Troms: Ånderdalen, Øvre Dividal og Reisadalen. Alle parkerne har et rigt dyreliv. Når man skal til Hinnøy passerer man Tjeldsundet over en meget smuk bro og kommer til det østlige Hinnøy.

Norge

Bergen og landskabet omkring

Bergen ligger midt i Norge og er perfekt udgangspunkt, hvis man vil opleve landets fantastiske natur. Herfra kan man blandt andet besøge Sognefjorden, som er Norges længste og dybeste, den smukke Hardangerfjord og se vandfaldene ved Geirangerfjorden. Det er fra Bergen, man kan opleve Norges mest vidunderlige natur.

Byen Namsos

Namsos, der ligger ved Namsfjorden, har et af Nordens største savværker. Byen var krigsskueplads i 1940’erne efter de allieredes landgang og et tysk bombeangreb, der ødelagde byens centrum. Midt i byen ligger der et 114 meter højt bjerg, Bjørumsklompen, hvorfra man kan få en flot udsigt over byen og Namsfjorden.

Byen Ny-Ålesund

Adskillige forskere fra mange lande opholder sig i Ny-Ålesund om sommeren, hvor de studerer floraen og faunaens reaktioner på temperatursvingninger og drivhuseffekt. I Ny-Ålesund kan man se et lille museum med genstande fra minedriftens tid. Der er også et kunstgalleri med skiftende udstillinger sommeren igennem

Byen Røros

Røros er en gammel bjergværksby med fantastiske velbevarede træhuse fra 1700 tallet. Byen er optaget på UNESCOs kulturarv-liste. Røros har småvirksomheder og et rensdyrslagteri. Desuden har mange kunsthåndværkere værksted i Røros, så der er god mulighed for at købe keramik, glas, sølv og kobberarbejder

Femundsmarka Nationalpark

Femundsmarka Nationalpark ligger på den østlige side af søen Femunden. Her findes store urskovsagtige fyrretræer, ældgamle træer og fiskerige floder. Parken er et paradis for alle naturelskere, der gerne vil vandre, fiske, padle, eller jage. Man kan møde tamrener og nordpå moskusokser

Halvøen Bygdøy

Halvøen Bygdøy ligger kun 10 minutters sejlads fra Oslo. Her finder man blandt andet Norges største open-air museum og et maritimt museum, hvor man kan se vikingeskibe og Thor Heyerdahls Kon-Tiki. Man kan også benytte de gode naturområder, der er på halvøen og bade fra klipperne.

Hardangerfjorden

Hardangerfjorden kan prale af at have inspireret adskillige digtere, malere og komponister med sin ufattelige skønhed. Den 179 kilometer lange fjord rummer alt, hvad man forstår ved det norske fjordlandskab og har en uforlignelig idyl. Om foråret er fjorden især fantastisk. Her spejler blomstrende frugttræer sig i det klare vand med brusende vandfald som én smuk ramme

Jotunheimen Nationalpark

Denne nationalpark er det bedste område at udforske, hvis man vil opleve Norges vilde natur. Parken har et væld af vandreruter, hvor man kan møde flere af de i alt 60 gletschere i området, ligesom man heller ikke kan undgå de smukke vandfald og dybe søer.

Longyearbyen

Minebyen var tidligere et sted, hvor minearbejderne fløj til og arbejdede. I dag bor de i Longyearbyen med deres familier. Byen er et normalt fungerende samfund med boliger, skoler og verdens nordligste gymnasium. Det lille arktiske bysamfund byder blandt andet på et museum, hvor man kan se samlinger, der viser fangernes tilværelse.

Magdalene-bugten

Her findes fuglefjelde helt ud til kysten, hvor udflugtsskibe passerer de nordligste øer. Nogle timers sejlads i nordlig retning ligger øen Moffen. Moffen er hjemsted for hvalrosser. Det er dog ikke tilladt at gå i land, men man kan betragte de fantastiske dyr fra skibsrælingen

Nordkapp plateauet

Nordkapp længere mod nord var oprindeligt offersted for samerne. Klippen hæver sig lodret 307 meter op fra havet og blev navngivet The North Cape af den engelske opdagelsesrejsende Rich. Vejret er desværre ofte dårligt ved Nordkapp med piskende regn eller sne. Men er man heldig kan Nordkapp plateauet opleves i midnatssol, og det er en uforglemmelig oplevelse

Området ved fiskerlandsbyen Å

Denne hyggelige fiskerlandsby Å ligger i øgruppen Lofoten, og hvor man end vender sig hen vil, man få et billedskønt syn. Å er utrolig smuk og charmerende. Man kan med fordel besøge Det Norske Fiskerby Museum. Ved Å finder man også Moskenesstraumen, en rivende flod med en fantastisk strømhvirvel eller Malstrøm, som har inspireret både Jules Verne og Edgar Allan Poe. Besøg også den 115 meter dybe Refvikshule, der kan man blandt andet se 3000 år gamle hulemalerier. Dykkerforholdene i Lofoten er også utrolig gode. Der er god sigtbarhed i vandet, men det er koldt, og forholdene kræver, at man har en del erfaring som dykker.

Stiklestad området

Stiklestad ligger øst for Verdalsøra i Nord-Trøndelag og er et vigtigt sted i norsk historie. Det var nemlig her Olav Haraldsson faldt i kampen mod en bondehær i 1030. Slaget, hvor kristendommen sejrede, betragtes som overgangen fra vikingetid til middelalder. En stenkirke er opført med alteret placeret der, hvor Olav faldt

Trysilfjeldet

Trysilfjeldet er det største alpine skisportssted i Østnorge. Her findes 21 skilifter og en stort net af alpine løjper. Om sommeren kan man rafte, sejle i kano, eller tage på vildmarkstur og overnatte i et samertelt.

Vikingelandet Rogaland

Rogaland er vikingelandet. Her samlede Harald Hårfager i 872 Norge til ét rige, og mange konger er draget ud herfra på deres vikingetogter. Området byder på klippekyst, sandstrand og vilde fjordlandskaber. Her er den fantastiske Lysefjorden og laksefloden, Suldalslågen, og i Rogaland kan man virkelig prøve kræfter med bjergnaturen

Øen Andøya

Andøya er den nordligste af Vesterålens øer og består fortrinsvis af mosegrund, hvor multebær vokser godt. Øens hovedby, Andenes, har et hvalcenter i en nedlagt fiskefabrik. Her findes dokumentation om hvaler og hvalforskning og hvalfangstens historie. I Tysfjorden kan man i øvrigt se hvalerne “live”.

Øen Karmøy

Karmøy er en lav ø, som næsten er blottet for træer. Til gengæld har øen en meget fin badestrand og flere fiskerihavne. Øen har også mange historiske minder blandt andet en gravhøj fra cirka 300 efter Kristi fødsel. Rehaugene er seks store bronzealderhøje, som man også kan opleve på Karmøy

Oslo

Akershus Fæstningen

Akershus fæstningen i Oslo skal man se, hvis man er i den norske hovedstad. Bygningen er fra 1300-tallet, og indeholder underjordiske fangehuller, hvor adelen blev holdt under lås og slå. Under anden verdenskrig brugte tyskerne Akershus som fængsel og henrettelsessted.

Modstandsmuseet

Det norske Modstandsmuseum ligger ved Akershus Fæstning. Det var her, tyskerne spærrede folk inde og henrettede dem. Man få et godt indblik i den tyske besættelsestid og Norges modstandskamp ved en rundtur på museet. Stedet er omgivet af parker, og der er en smuk udsigt over byen og havnen. Om sommeren holdes her ofte koncerter og spilles teater.

Vigelandsparken og Vigelands Museet

Vigelandsparken i Oslo er et dejligt fredfyldt og idyllisk sted, der er perfekt til en picnic eller en lille lur. Parken har store grønne områder og flere damme, hvor ænderne kan boltre sig. I Vigelandsparken finder du 212 skulpturer i bronze og granit, der er lavet af kunstneren Gustav Vigeland. Man kan også besøge Vigelands museet, hvor man kan se flere af Vigelands værker og høre mere om parkens etablering.

Steinkjer

Byen Steinkjer

Steinkjer er kendt fra sagatiden, hvor jarlerne Eirik og Svein herskede over Norge til år 1000. Byen blev bombet i grus af tyskerne under anden verdenskrig, men er i dag et moderne skole- og handelssamfund. Den nye kirke i byen har udsmykning af moderne kunstnere

Har du fået lyst til at rejse til Norge?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her