COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Kalimantan

Fakta

Top

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Det bedste tidspunkt for et besøg er generelt i tørtiden, der ligger mellem maj og oktober. Det er stadig meget varmt; men varmen er overvejende tør og derfor mere behagelig. Rejser i regntiden kan lade sig gøre - meeen det er ikke optimalt.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark er den 18.00 på Borneo. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Danmark er den 19.00 på Borneo. (Vintertid)

Kultur og underholdning

Mange turister er på jagt efter den autentiske Dayak-kultur. Og der arrangeres da også begivenheder rundt på øen til ære for turister. Og dét er, hvad det er: Et show for turister uden ret megen hold i virkeligheden. Der findes over 20 biografer i hovedstaden Banjarmasin, en række karaoke-barer og en del i samme boldgade.

Overnatning / Hotel

Top
Som i det øvrige Indonesien - blot er udvalget mindre, kvaliteten ligeså. I de større byer er der en del overnatningsmuligheder. I Banjarmasin er der 7 hoteller med stjerner, samt 20 lavere rangerede hoteller. Bestil hotel i Kalimantan her

Lokal transport

Top

Taxi

I de større byer er der et stort udvalg af taxier. Når den står på de flydende markeder, skal du tage de såkaldte klotok-både, der en en taxi på vandet.

Alternativ transport

Slå dig alternativt på de mere lokale transportmidler, såsom becaks, cykeltaxier, bemoer etc. Flere steder kan man leje speedbåde (med fører) til flodtransporter.

Specielle forhold

Top
Se udenrigsministeriets generelle rejsevejledning til Indonesien og Øst-Timor
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.