COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Johannesburg

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 3.006,- - -
Charter (fly+hotel) Fra 7.844,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Johannesburg (kaldes som regel Jo'burg, Jozi eller eGoli).
Indbyggere
1.800.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Johannesburg.

Bedste rejsetid

Top
Man kan tage til Johannesburg hele året. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen behagelige 24 grader. Til gengæld kan der komme nogle voldsomme regnskyl på denne tid af året. I vintermånederne er temperaturen cirka 13 grader. Solen skinner altid i Johannesburg også om vinteren.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
I september og oktober måneder afholdes den store Livekunst-festival i Johannesburg. Her kan man høre fremragende musik, og der er noget at se på og lytte til alle vegne. Der er meget sort musik i Johannesburg, og bevæger man sig ned i sidegaderne er der et væld af multietniske musiktilbud og teaterforestillinger.

Overnatning / Hotel

Top
Der er mange hoteller i Johannesburg, men man skal passe på med at indlogere sig i forstæderne, da det kan være farligt. I centrum finder man hoteller i alle klasser. Der er også gæstehuse og B&B i Johannesburg, og der er campingmuligheder udenfor byen. Bestil hotel i Johannesburg her

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan ikke bare praje en taxi i Johannesburg. Man skal ringe efter en fra en af holdepladserne.

Alternativ transport

Johannesburg er det største centrum for offentlig transport i Sydafrika. Herfra kan man komme med bus, tog eller fly, hvorhen det skal være. Man kan også tage en combi-taxi, der kører over lange strækninger til billige penge. Combi-taxier er dog ikke helt ufarlige.

Specielle forhold

Top
Johannesburg kan være en farlig by at være turist i. Der er meget kriminalitet, og man skal holde sig væk fra centrum og især townships om aftenen. Bliver man overfaldet, bør man straks aflevere alt af værdi.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.