Rejseguide til Glasgow

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 950,- Fra 2.230,- -
Charter (fly+hotel) Fra 905,- Fra 1.405,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Glasgow
Indbyggere
689.000
Tidszone
I Glasgow følger man Greenwich-tid (GMT), som i resten af Skotland.

Bedste rejsetid

Top
Der gælder det samme for Glasgow, som for resten af landet. Også her er vejret meget omskifteligt, Så husk at medbringe paraply!

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Glasgow er en af Skotlands store kulturelle destinationer. Byen har alt fra museer og gallerier i centrum til fredelige omgivelser i sin udkant. Byen danner rammen om et hav af begivenheder og festivaler og kan desuden byde på kulinariske oplevelser fra hele verden. Glasgow er hjemsted for en række art nouveau-bygninger tegnet af den verdensberømte arkitekt Charles Rennie Mackintosh. For yderligere information, kontakt The Charles Rennie Mackintosh Society ved at ringe pÂ: 0141 945 2321, eller skriv til: Queens Cross, 870 Garscube Road, Glasgow, G20 7EL. Hvert år i januar afholdes The Celtic Music Festival, der vare to uger. For yderligere information, ring på: 0141 332 6632. Maydaze Arts and Dance Festival afholdes hvert år i begyndelsen af maj. For yderligere information, ring på: 0141 287 5429. Den største festival i Glasgow er The West End Festival, med musik, kunst og optræden, der strkker sig over to uger i juni. For yderligere information, ring på: 0141 341 0844. Hvert andet år afholdes en kunstfestival for bøsser og lesbiske, kaldet Glasgay. Den næste festival finder sted omkring oktober/november år 2001.

Overnatning / Hotel

Top
Det kan være svært at finde ledige værelser i højsæsonen (juli/august), så det er altid en god ide at reservere så tidligt som muligt i forvejen. B&Bs er ofte dyre, men i weekenden slår mange hoteller 50% af prisen, hvilket gør dem til ideelle overnatningsmuligheder, hvis man holder budgetferie. Der er en del hostels i Glasgow, hvor indkvarteringen er simpel, men billig. Desuden åbner universiteterne deres sovesale for rejsende i perioden fra sidst i juni til sidst i september. Bestil hotel i Glasgow her

Lokal transport

Top

Taxi

Der kører masser af taxier i Glasgow. For at bestille en Taxi pr. telefon, ring på: Glasgow Wide 0141 332 6666 Croft Radio Cars 0141 633 2222

Specielle forhold

Top
De såkaldte Orangemænd, der tilhører det protestantiske Nordirske mindretal, marcherer fra tid til anden gennem byen. Undgå disse parader for en hver pris! De fungerer som politiske samlinger og kan munde ud i vold.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.